24/7

Met 24/7 wordt een relatie bedoeld waarbij de partners 24 uur per dag en 7 dagen in de week een D/s leefstijl voeren. Kan in een TPE setting zijn, maar is niet noodzakelijk. Het hoeft niet altijd in een uitvoerende beleving te zijn, er kan ook sprake zijn van een ‘dreiging’, een weten dat je ieder moment kan worden aangesproken op je onderdanigheid.

Het lijkt mij praktisch onhaalbaar om 24/7 in een actieve BDSM-setting te verkeren, want dan ben je in feite altijd met BDSM bezig. Het is, zeker wanneer je werkt, een gezin hebt en er een sociaal leven op nahoudt, niet mogelijk als Dom 24 uur per dag je sub te domineren en bij alles te bepalen wat hij/zij moet doen. Er zijn echter in een 24/7 wel strikte regels waar een sub zich aan dient te houden, zeker in de privésfeer.
De strikte 24/7 zal in de meeste gevallen eerder een streven zijn, dan een exacte invulling. Natuurlijk zal voor iedereen deze invulling anders zijn. Waar de één kiest voor een uitbundige beleving, zal de ander het veel meer zoeken in subtiliteiten. Belangrijk is de manier te kiezen die het best bij jullie past.

De 24/7 kan worden ingevuld en vastgelegd met een slavencontract. In dit contract staat helder beschreven wat de Dom van de sub verwacht.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

5 reacties

Laat een reactie achter