Een glijmiddel laat je lekker glijden

Glijden kun je samen of alleen. En daarmee bedoel ik niet het glijden van glijbaan. Maar iets doen met glijmiddelen. En glijmiddelen kun je gebruiken bij heel veel (seksuele) zaken. Er zijn trouwens ook mensen die gebruiken een glijmiddel voor de puntjes van hun haar. Heerlijk multifunctioneel. Je kunt een glijmiddel bij jezelf gebruiken maar ook bij de ander. Of als je vastgebonden ligt dat de ander heb bij jou gebruikt. Om bijvoorbeeld een speculum bij je in te brengen, of vaginaal, of rectaal. Of plat gezegd, gewoon in haar kut of kont of zijn kont. Of gewoon scharen, kan ook met wat glijmiddel. Dit kan ook nog eens extra libido verhogend zijn. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Een glijmiddel laat je lekker glijden

Er zijn verschillende soorten glijmiddelen

Voor het fistgebeuren in zowel de kut als de kont zijn er speciale fisting glijmiddelen. Vroeger kon ik dat nog bij mezelf, maar nu ik ouder ben, groeit de boel zo’n beetje dicht. De fisting glijmiddelen zitten in potten dat maakt het aanbrengen op de handen/vuisten wat makkelijker.

Wat zijn de verschillen

Glijmiddelen op waterbasis zijn dun, geven geen vlekken en zijn gemakkelijk schoon te maken. Dit glijmiddel droogt sneller op, dus je zult vaker even de tube ter hand moeten nemen. Het is aan te raden als je sex toys gebruikt om dan een glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Voor anaal gebruik is dit glijmiddel niet aan te raden.

Glijmiddelen op siliconen basis zijn dikker, en lossen niet op in water. Dus als je lekker een potje stevige seks wilt onder de douche dan is dit een aanrader, of in bad dat kan natuurlijk ook. Ik ben een beelddenker en zie nu de onhandigheid in bad. Dit glijmiddel kun je ook prima gebruiken bij bijvoorbeeld een glazen dildo. Gebruik geen siliconen basis glijmiddel bij siliconen speeltjes want daar kunnen ze van beschadigen. En je raadt het al, ook een perfect glijmiddel voor anale zaken. Van vinger tot vuist, van buttplug tot dikke dildo.

Hoe gebruik je het

Eigenlijk heel simpel, smeer of het glijmiddel erop of erin. Ga dan niet direct als een dolle met bijvoorbeeld je vuist tekeer. Of duw die dildo er niet met een vaart in. Maar bouw het even rustig op. Het glijmiddel gaat dan vanzelf het werk doen. Is niet alleen fijner voor jezelf als je met jezelf bezig bent. En als je met een (speel) partner bezig bent is het helemaal fijner, want je wilt toch niet dat de boel dichtklapt omdat je wat te snel wilt. In onderstaande opsomming zie je nogmaals de verschillen. In ieder geval veel glijplezier gewenst!

Overzicht “welk glijmiddel gebruik je, wanneer?”

ProductOp waterbasisOp siliconenbasis
Latex condoomsJaJa
Seksspeeltjes met siliconenJaNee
Seksspeeltjes zonder siliconenJaJa
Vaginale droogheidJaJa
Anaal gebruikMinder geschiktJa
MassagesMinder geschiktJa
Onder de douche/in badNeeJa
Eenvoudig te reinigenJaMinder makkelijk
Lang werkzaamMinder langJa

Meer informatie

Het gebruik van een toycleaner

Bronvermelding

Tekst: slavin anne
Afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn