Wat is infibulatie en kan het kwaad?

Infibulatie is het afsluiten van de vagina of pik om geslachtsverkeer onmogelijk te maken. Dit kan op allerlei manieren, de meest voor de hand liggende is natuurlijk de kuisheidsgordel of chastity belt. Maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met naalden, nietjes, klemmetjes, piercings, knijpers of hechtdraad. Een beetje afhankelijk van het spel dat jullie samen leuk vinden om te spelen.

Wat is infibulatie?

Dichtsmelten

Wil je het liever wat creatiever en kleurrijker doen? Dan kun je de vagina of pik natuurlijk ook dichtsmelten met kaarsvet.

Infibulatie buiten de BDSM

Binnen de BDSM heeft infibulatie altijd een tijdelijk karakter, maar buiten de BDSM is infibulatie (of faraonische besnijdenis) een vorm van vrouwelijke genitale verminking waarbij de vaginale opening door het knippen, verplaatsen en echten van de schaamlippen vernauwd wordt, met of zonder clitoridectomie. Daar moet je natuurlijk niet aan denken. Niet zo gek dus dat de Wereldgezondheidsorganisatie deze ingreep definieert als vrouwelijke genitale verminking type III, de meest ernstige vorm.

Dan denk je vast dat deze vorm van verminking niet veel voor zal komen, maar niks is minder waar. Infibulatie is een vorm die in Afrika in 10% van de besneden vrouwen voorkomt. Het gebruik concentreert zich in Noordoost-Afrika in de landen Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Somalië en Soedan. Naar schatting hebben acht miljoen vrouwen deze ingreep ondergaan. Wat mij betreft zijn dat er 8 miljoen teveel.

Verwijdering clitoris

Bij een nog extremere vorm worden de clitoris en zowel de kleine als de grote schaamlippen verwijderd. Vervolgens worden de snijvlakken aan elkaar bevestigd met behulp van een klem, naald, of een dikke naaldachtige stekel, of door de benen voor meerdere weken te binden om de genezing te bevorderen. Gedurende de genezingsfase wordt een klein staafje in de wond geplaatst om een doorgang te behouden voor het lozen van urine en menstruatievloeistof.

Infibulatie binnen de BDSM

Binnen de BDSM gaat het er natuurlijk veel minder heftig aan toe en zal het beperken tot tijdelijke afsluiting. En dat kan behoorlijk spannend zijn en zelfs opwindend. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Beide geslachtsorganen komen hiervoor in aanmerking. Zo je bij de man bijvoorbeeld zijn volledige pik “onzichtbaar nieten (of naaien)” zodat hij tijdelijk verdwenen is.

Meesteres Moriah

Meer informatie

De kuisheidsgordel, waar ga je voor kiezen?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn