Knijpers, een goedkope klem voor (bijna) ieder lichaamsdeel

De normale wasknijper kan een prominente rol spelen in het BDSM spel. Het is een goedkoop alternatief voor de speciale tepelklemmen en ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Knijpers zijn functioneel maar net zo goed zijn ze ook decoratief. Je kunt ze op diverse plekken op de huid zetten.

Knijpers, een goedkope klem voor ieder lichaamsdeel

Waar dan?

Nou denk bijvoorbeeld aan de tepels (duh!) maar ook de oren, tong, onderarmen, schaamlippen, balzak, ach, waar niet eigenlijk. De meeste plekken kunnen wel één of meerdere knijpers handelen. En voor de meeste subjes is deze pijn nog wel te handelen. Okay, er zijn uitzonderingen (nee, ik noem geen namen).

Verschillende soorten

Elke knijper heeft zijn eigen knijpkracht. Mijn ervaring is dat de normale, ouderwetse houten knijper de minst pijnlijke is. Gevolgd door hetzelfde model, maar dan in kunststof. De afwijkende kunststof modellen zijn doorgaans erg pittig. Er zijn ook RVS wasknijpers. Prachtig om te zien, maar behoorlijk prijzig.

Als je wilt weten hoe de knijpkracht is, zonder dit op je eigen tepel uit te testen, neem dan een knijper en plaats deze op de huid tussen de wijsvinger en duim. Op deze manier kun je op een humane manier de knijpkracht ervaren.

Een knijper die vaker wordt gebruikt, zal in knijpkracht afnemen.

Hoe ga je ze plaatsen?

Er is natuurlijk van alles mogelijk. Netjes 1 knijper op iedere tepel? Prima! Maar als er drie passen, is dat minstens net zo leuk. Of in een halve cirkel op de balzak, met een touwtje verbonden tot zipper of rits! Maar houd er altijd rekening mee, dat het plaatsen pijnlijk kan zijn, maar het eraf halen… is soms nog veel pittiger! Dit heeft te maken het het bloed dat weer terug kan stromen. De variatie van het eraf halen kan ook nog bepalend zijn in de heftigheid van de pijn. Haal je de laatste als eerste eraf? Eén voor één of meerdere tegelijk? In één ruk als bij een zipper? Of sla je ze er af met een zweep?

Variaties

Als de knijpers eenmaal zijn gezet, kun je er natuurlijk 15 minuten stoïcijns naar staren, maar kunt er ook een beetje mee spelen. Of een vibrator tegenaan houden. Of zacht met je vingers ze bewegen. Of juist een beetje harder. Je kunt ze natuurlijk ook met een touwtje ergens boven de sub aan vat maken, zodat er spanning komt te staan op de knijpkracht.

Knijpers en veiligheid

Laat de knijpers nooit meer dan 15 tot 20 minuten zitten. Op geen enkele plek. Dit geldt overigens voor alle soorten klemmen en dus niet alleen voor knijpers.

Reinig knijpers na afloop of gebruik ze maar eenmalig. Houd er rekening mee dat hout poreus is, dus nooit perfect te desinfecteren is. Je kunt ze dus beter na gebruik weggooien. Kunststof knijpers kun je wel goed reinigen.

Gebruik nooit krokodillenbekken voor een zipper. Deze scheurt echt de huid af.

Wees voorzichtig met piercings, moedervlekken of onregelmatige plekken in de huid.

Bij plaatsing op de tepel: plaats de knijper (loodrecht) op heel de tepel en niet alleen op het topje.

Zorg ervoor dat je geen zaadleider afknelt bij de man.

Zet geen knijpers in het gezicht (met uitzondering van de lippen en tong).

Wees voorzichtig met de clitoris. Hierin zitten maar liefst twee keer zoveel zenuwuiteinden dan in een hele mannelijke erectie. Dus respect graag.

En natuurlijk plaats je ook geen knijpers op het ooglid.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is een zipper of rits?
Verschillende soorten tepelklemmen, waar kies jij voor?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn