Wat is een zipper of rits binnen de BDSM?

Natuurlijk ken je het woord zipper of rits wel, maar binnen de BDSM heeft het toch een iets andere betekenis dan dat ding in je broek of laars. Een zipper of rits is een slinger van aaneengeregen knijpers die in de huid worden gezet en vervolgens met een stevige ruk aan het koord wordt losgetrokken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen ze één voor één te verwijderen, maar dat is natuurlijk lang zo leuk niet!

Wat is een zipper of rits binnen de BDSM?

Waar plaats je de zipper?

Er zijn genoeg leuke plaatsen op het lichaam om de zipper op te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de onderkant van de armen, de zijkant van de body of (my alltime favorite) op de ballen. Je plaatst de knijpers netjes naast elkaar en als ze even een tijdje hebben gezeten, dan trek je op een onbewaakt ogenblik al die knijpers in één keer er van af. Als je nu denkt: “Dat doet toch waanzinnig pijn?” Dan denk je dat goed. Dat maakt de zipper juist zo leuk.

Hoe maak je een zipper?

Het maken van een zipper is eenvoudig. Je neemt een stevig koortje, zelf gebruik ik er altijd een leer koordje voor, en daar rijg je een aantal knijpers aan. Er is echter één belangrijk detail waarop je moet letten en dat is de knijpkracht van de knijpers. Deze mag niet te krachtig zij, want dan trek je in één keer de huid af van je subje. En dat is niet de bedoeling. Pijn prima. Heftige pijn, ook prima, maar subje hoeft niet stuk.

Het beste kun je daarom kiezen voor houten knijpers. Deze hebben over het algemeen geen krachtige knijpkracht, maar test dit altijd vooraf uit.

Hygiëne

Na gebruik van de zipper gooi je de knijpers weg of je reinigt ze met een goed desinfectiemiddel of toycleaner. Persoonlijk kies ik voor weggooien omdat de knijpers niet duur zijn, maar ook omdat de kans groot is dat ze, na eenmalig bruut geweld, niet helemaal goed meer zijn. Hierdoor is de kans groot dat bij een volgende keer één (of meerdere) knijper(s) scheef op de huid komt te staan en dat doet pas echt veel (onbedoelde) pijn. Daarbij zijn houten knijpers poreus waardoor je ze nooit echt goed kunt reinigen.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is BDSM?
Beginnen met BDSM

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn