Beginnen met BDSM

Beginnen met BDSM
lijn bdsm

Beginnen met BDSM, waar moet je op letten? Hoe zet je die eerste stap?

Al een tijdje droom je ervan, je fantaseert, leest, zoekt naar informatie, bekijkt foto’s en wil niets liever dan het zelf gaan ervaren. Maar hoe begin je? Of je nu verlangt naar de onderdanigheid of naar de Dominante kant, die eerste stap is enorm spannend.

Zoek je informatie

Een eerste goede stap kan zijn om zoveel mogelijk op zoek te gaan naar informatie. Niet alleen om je fantasieën te bevredigen maar ga ook op zoek naar serieuze informatie, de risico’s, het gebruik en waar je op moet letten. Fantasie is namelijk geen werkelijkheid. In de werkelijkheid kan BDSM pijn doen. Dat kan in je fantasie misschien heel opwindend lijken, maar je zal ervaren dat in de werkelijkheid, je grenzen heel anders zullen liggen. Lees over de eventuele risico’s en waar je op moet letten. Ook in deze wereld is niet alles wat het lijkt. Ook in de wereld van BDSM kom je mensen tegen die minder goede bedoelingen met je hebben. Beetje vervelend als je daar pas achter komt wanneer je ergens gekneveld en weerloos bent vastgebonden.

Vrijblijvende ontmoetingen

Als je eenmaal goed bent ingelezen en voor ogen hebt, wat je graag zou willen ervaren, kan een volgende stap zijn om andere mensen te ontmoeten. Dit kan op een heel vrijblijvende en veilige manier door bijvoorbeeld naar munches te gaan of (speel)avonden van de VSSM of NVSH. Je hebt zelfs speciale avonden voor jongeren (jonger dan 24). De munches zijn helemaal laagdrempelig omdat deze worden georganiseerd in een ‘normale kroeg’ met ‘normale kleding’ aan. Je hebt op deze manier de kans op een veilige manier, gelijkgestemden te spreken.
Een andere manier is lid te worden van Fetlife. Fetlife is een soort (gratis) kinky Facebook. Het voordeel hiervan is, dat je gelijk op de hoogte kan blijven van de verschillende BDSM meetings en party’s. Houd er wel rekening mee dat iedereen heel makkelijk een gratis account kan aanmaken op Fetlife en dat dus ook daar niet alles is wat het lijkt. Fakers zijn er overal, dus ook daar.
Naast de munches en bijeenkomsten van VSSM, of NVSH, zijn er diverse speelfeesten zoals Showboat (gemengd) of Femdomparty’s (alleen bestemd voor vrouwelijke dominanten en mannelijke subs).

Op de avonden van VSSM zul je veel gelijkgestemden treffen die je ongetwijfeld meer willen vertellen. We hebben immers ooit allemaal die eerste stap moeten zetten. Durf op mensen af te stappen en te vragen. Doe dit alleen nooit tijdens een spel. Tijdens een spel, houd je gepaste afstand. Kijken mag, maar je houdt je mond. Houd er ook rekening mee dat BDSM intensief is, vaak moeten mensen even bijkomen na een beleving. Gun ze die tijd. Kijken mag, maar storen niet. Eenmaal aan de bar, kun je mensen aanspreken.

En dan die sprong…

Uiteindelijk wil je natuurlijk het ook echt zelf gaan beleven. Misschien heb je een partner, waarmee je het samen kan gaan proberen, anders moet je op zoek naar een geschikte partner. Dat is trouwens nog niet zo eenvoudig. Een goede BDSM-klik luistert behoorlijk nauw en het is belangrijk iemand te vinden die aansluit bij jouw visie. Bouw alles rustig op, spring als sub zijnde niet gelijk in het diepe, zoek niet gelijk naar je grenzen en ook als Dominant moet je niet gelijk het gaspedaal in willen trappen. Die enorme lange bullwhipe ziet er misschien enorm geil uit, maar die moet je écht wel leren hanteren. Zou je dat niet doen, is de kans groot dat je er iemand blijvende schade mee geeft. En dát is natuurlijk niet de bedoeling. Begin, als je wilt zwepen, rustig met een flogger of een paar wasknijpers. Zeker als dit je eerste ervaring wordt, kan dat al heftig genoeg zijn. Je kunt er weinig kwaad mee doen, maar ook een flogger en knijpers laten hun sporen (mentaal en fysiek) na.
Begin rustig en bouw je spel langzaam op. Je hoeft echt niet gelijk de marathon te rennen.

SSC

De letters SSC staan voor Safe, Sane en Consensual. In het Nederlands hebben we het over de 3V’s, wat staat voor: Veilig, Verstandig en Vrijwillig. Dat klinkt mooi en de vrijwilligheid en verstandigheid zijn zeker belangrijk, maar veiligheid is discutabel. Niets is 100% veilig, het gaat erom hoe je de verschillende speelvormen gebruikt. Ga er verstandig mee om en houd je hoofd erbij. Gebruik dus tijdens een BDSM-beleving liever geen alcohol of drugs.

Praten, praten, praten

Het is enorm belangrijk te blijven praten met elkaar. Vertel elkaar na afloop hoe je het hebt ervaren, wat je heftig vond of juist heerlijk. Alleen door met elkaar te praten en eerlijk te zijn, kun je de intensiteit met elkaar versterken en verdiepen. Spreek vooraf eventueel een ‘stopwoord’ met elkaar af, zodat er altijd een escape is, wanneer je het écht niet meer trekt. Dit geldt uiteraard voor beiden kanten, want ook een Dominant kan zijn/haar grenzen tegenkomen en niet meer verder willen gaan. Zie dit niet als een tekortkoming, maar als trouw aan jezelf.

Gaat het alleen maar om pijn?

Nee. Het gaat bij BDSM zeker niet alleen om pijn. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om dienstbaarheid, vernedering of macht. Er bestaat geen één juiste manier. De enige juiste manier, is jullie eigen manier. De manier die bij jullie past, waar jullie je comfortabel of prettig bij voelen. Ik zeg wel vaker dat een BDSM-beleving een blauwdruk is van jullie samenzijn. Wat voor anderen leuk is, hoeft voor jullie niet leuk te zijn. Ontdek samen naar jullie manier en wees wars van wat anderen vinden.
Probeer er geen toneelstuk van te maken door manieren van anderen te kopiëren, maar vind jullie eigen weg hierin. Zo noemt mijn sub mij bijvoorbeeld nooit ‘Meesteres’, maar altijd ‘liefste’. Ik ben toch ook zijn liefste? Waarom zou ik dan willen dat hij mij ‘Meesteres’ zou gaan noemen? Dat voelt voor beiden niet ‘natuurlijk’ aan. Ik zie aan zijn ogen echt zijn overgave wel én daar gaat het mij om. Zo vind ik het ook fijn om te lachen tijdens onze beleving, waarom niet? Waarom zou ik als een bitch moeten optreden, terwijl ik juist zo geniet van alles wat we doen. Maar dat is ‘ons’ spel! En niet die van jullie. Jullie vinden het misschien wel enorm opwindend om elkaar bepaalde namen te geven.

Ga met elkaar op ontdekkingsreis en ervaar hoe mooi en intens BDSM kan zijn. Geniet van de momenten en geniet van elkaar.

Meer informatie

BDSM termen & uitleg
Het ABC voor de BDSM’er
Speluitleg BDSM
Wat is Femdom?

Bronvermelding

Tekst: Mrs Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn

Geef een reactie