Verschillende soorten tepelklemmen, waar kies jij voor?

Het woord tepelklemmen zegt eigenlijk al genoeg, ze horen helemaal thuis in het spel van nipple torture of tepelmarteling. Tepelklemmen (nipple clamps) geven een intense druk op de tepels, waardoor er een erotische pijn ontstaat. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, drukkracht en mét of zonder gewichten. Een prima (goedkoop) alternatief voor klemmen zijn natuurlijk knijpers. Houten knijpers of plastic knijpers. Houd er rekening mee dat plastic knijpers harder knijpen dan houten knijpers.

Maar of je nou tepelklemmen of knijpers gebruikt, beide zijn prima geschikt voor het pijnigen van de tepels. Er zijn overigens ook tepelklemmen die met een ketting aan een klem voor de clitoris of penis/ballen verbonden zijn. Leuk om aan te trekken…

Verschillende soorten tepelklemmen

Hoe gebruik je tepelklemmen?

Een tepelklem is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Tepels zijn behoorlijk gevoelig, dus het is prettig als de klemmen op de juiste manier geplaatst worden. Dit betekent dat ze goed over de volledige tepel geplaatst moeten worden. Door de beknelling wordt de bloedtoevoer (een beetje) afgekneld. Hierdoor ontstaat het pijnlijke (of plezierige) gevoel. Laat ze nooit te lang zitten (maximaal 20 minuten), het is immers niet de bedoeling dat je de tepels beschadigt. Reinig na afloop altijd weer de klemmen zodat je ze de volgende keer weer schoon en fris kunt beginnen.

Het pijnlijkste moment is zodra je de klemmen verwijdert, zodat het bloed weer kan stromen. Om dit proces te versnellen, kun je de tepels wat masseren. De tepels zullen gedurende langere tijd gevoelig blijven. Je zal merken dat naarmate je vaker tepelklemmen ervaart, je de pijn steeds beter kunt handelen. De eerste keer is extra gevoelig, maar dit gevoel went. Bouw zowel de knelkracht als de tijd, rustig op. Je hoeft niet gelijk met 20 minuten te beginnen. Vijf minuten is ook prima.

Verschillende soorten tepelklemmen

Er zijn allerlei soorten tepelklemmen verkrijgbaar. In principe kun je deze onderverdelen in: vibrerende tepelklemmen, verstelbare, magnetische klemmen, knijpers en klemmen aan een ketting.

Aligatorklemmen

Prima klemmen voor de beginner! Ze zijn eenvoudig te bedienen en je kunt ze verstellen zodat je ze precies de knijpkracht kunt geven die bij je sub past. De klemmen zitten aan een ketting verbonden, zodat je er eenvoudig plagerig aan kunt trekken.

Affix Triple Chain tepelklemmen

Mooie sierlijke tepelklemmen die met elkaar zijn verbonden met 3 kettingen. Voor het verhogen van de pijn (of genot) kun je aan deze klemmen extra gewichtjes hangen.

Pincet tepelklemmen

Smalle klemmen die zijn verbonden aan een ketting. Persoonlijk vind ik pincet klemmen niet prettig werken. Dat zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar als je van die kleine ieniemienie tepeltjes hebt (of van die kleine strakke tepels), krijg ik ze er niet eenvoudig doorheen getrokken. Maar misschien vind jij ze wel helemaal fantastisch!

Vlinder tepelklemmen

Deze vlinder tepelklemmen worden ook wel Amerikaanse tepelklemmen genoemd (Amerikaantjes) of Japanse tepelklemmen. Het zijn pittige klemmen en hebben vaak een anti-slip top. Je kunt ze niet verstellen in knijpkracht en ze zijn verbonden aan een ketting. Persoonlijk vind ik dit erg prettige klemmen.

Feather tepelklemmen

Wat denk je van tepelklemmen met poezelige veertjes? Ze zien er zo donzig zacht uit, maar het venijn zit in de staart, of in dit geval in de klem. Ze zijn verstelbaar naar het gewenste drukniveau, dus prima voor beginners. En ze staan natuurlijk super schattig.

Magneetballetjes

Magneetballetjes zijn gemeen, écht gemeen. Want magneten willen maar één ding en dat is naar elkaar! Desnoods door je tepel. Dus ze blijven de druk opvoeren en dat kun je dus niet instellen. Je kunt ze overigens ook op andere plekken dan tepels gebruiken. Pittig, maar ik hou ervan.

Vibrerende tepel-lasso

Natuurlijk zijn er ook vibrerende tepelklemmen. Dit is slechts één voorbeeld, maar er zijn er uiteraard meer. Deze klemmen werken met een bullet vibrator die je eenvoudig aan- en uit kunt zetten.

Tepelklem met magneetgewichten

Deze klemmen hebben extra magneten aan zich hangen waardoor de druk toeneemt. Je kunt zelf bepalen hoeveel gewichten je gebruikt. Eentje, twee, alle zes? Hiermee kun je in een rustig tempo de druk opvoeren.

Schaarklemmen

Schaarklemmen vind je doorgaans niet bij de doorsnee seksspeeltjeswinkel. In een goed gesorteerde BDSM-winkel moet het echter wel lukken. En anders kun je altijd nog naar een medische website surfen.

Origineel alternatief: De muizenklem

Muizenvallen of muizenklemmen zijn weer een voorbeeld dat een BDSM beleving niet duur hoeft te zijn, als je maar creatief omgaat met bestaande middelen. Muizenklemmen zijn bijvoorbeeld prima geschikt als alternatieve klemmen. Tepels, schaamlippen, ballen. Het past er allemaal tussen. Misschien overbodig te zeggen, maar het is níet de bedoeling dat je de klemmen over de tepel of ballen laat knallen, maar er gewoon handmatig voorzichtig omheen klemt. Er hoeft immers geen muis dood. Ook geen tepel of bal trouwens.

Handige weetjes

Hoe smaller de bekjes van de klemmen, hoe gemener de klemmen zijn. Hoe breder, hoe meer de druk wordt verdeeld over een groter oppervlakte.

Met een plastic coating rond metalen tepelklemmen loop je minder kans op beschadiging van de huid.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Knijpers, een goedkope klem voor (bijna) ieder lichaamsdeel
De knijpkracht van schaarklemmen
De mogelijkheden van nipple torture of tepelmarteling

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn