De mogelijkheden van nipple torture of tepelmarteling

Wat onder nipple torture wordt verstaan, is ongetwijfeld voor iedereen duidelijk; het martelen of pijnigen van de tepels. Het wordt ook wel tepelspel, of tepelmarteling genoemd. Dat pijnigen kan op heel veel manieren. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk bijten, zuigen, knijpen met je vingers of het zetten van tepelklemmen. Maar je kunt nog veel meer leuke dingen doen met tepels…

Tepels vormen één van de erogene zones van het lichaam. Dat geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Ze zijn gevoeliger dan veel andere lichaamsdelen en daarom zo leuk om mee te spelen. Het is zelfs mogelijk om via het stimuleren van de tepels tot een orgasme te komen. Dat zegt wel iets over hun gevoeligheid.

De mogelijkheden van nipple torture of tepelmarteling

Nipple torture en veiligheid

Het martelen van tepels is één van de meest populaire activiteiten binnen de BDSM. Dit betekent echter niet dat het zonder risico is. Verkeerd geplaatste tepelklemmen kunnen gemene snijwonden geven en een verkeerd aangelegde bondage kan schade aanbrengen. Het schuren van scherp touw, geeft littekens en als je regelmatig zwaar tepelspel speelt kan inwendig littekenweefsel permanente zenuw- en weefselschade geven. Dus ook bij nipple torture geldt: houd je koppie er goed bij! De sub mag lijden, maar hoeft niet stuk.

Manieren van tepelmarteling

Tepelklemmen

Tepelklemmen zijn er in alle soorten en maten. Eigenlijk kun je zo’n beetje iedere klem hiervoor gebruiken. Het is echter wel belangrijk dat je vooraf de klemkracht uitprobeert. Er moet immers wel iets van die tepels overblijven. Vind je de klemmen nog niet genoeg? Dan kun je er ook nog gewichtjes aan hangen. Laat tepelklemmen niet langer dan maximaal 20 minuten zitten. Indien nodig, haal je ze er eerder vanaf.

Tepelpompen of cupping

Er zijn speciale tepelpompen of borstpompen verkrijgbaar. Deze maken de borsten en tepels nog gevoeliger. De zuigende kracht kan worden gebruikt om tepel-erecties te veroorzaken. Dit kun je ook voor elkaar krijgen door aan de tepels te trekken.

Geen tepelpomp voor handen? Dan kun je ook gebruik maken van cupping. Met cupping trek je de ruimte onder de cup, vacuüm. Cupping is afkomstig uit de Chinese geneeskunde en wordt daar al eeuwen gebruikt. Binnen de BDSM wordt het gebruikt voor het verhogen de erotische spanning doordat het bloed naar de huid wordt getrokken waardoor de huid gevoeliger is zodra de cups worden verwijderd. Grotere cups zorgen voor meer zuigkracht, waardoor de sensatie nog intenser wordt. Wees echter wel voorzichtig, want als het niet goed gebeurt kan het gekneusde plekken op de huid achter laten.

Wheel of pain

De tepels kunnen ook prima worden gemarteld met een Wheel of pain. Deze radeerwieltjes zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Doe het wel met beleid, want de huid van de tepels is dun en gevoelig en het wieltje van de Wheel of pain is scherp.

Temperature play

De tepels lenen zich perfect voor temperature play! Denk aan warme wax afgewisseld met ijsklontjes. Kijk uit voor blaarvorming, de wax mag zeker niet te heet zijn.

Nagels en vingers

Voor veel subjes zijn vingers en nagels het échte werk voor nipple torture. En het fijne is, je hebt ze altijd bij je! Zachtjes strelen, gemeen knijpen, met of zonder je nagels te gebruiken. Het voelt allemaal anders aan en daarom maakt de afwisseling het een intense beleving. Daar heb je in principe geen klemmen of ander speelgoed voor nodig.

Needle play

Ook het zetten van naalden door de tepels kan een onderdeel uitmaken van nipple torture, al is dit natuurlijk een hele specifieke beleving waar niet iedereen voor open zal staan. Maar als het een liefhebber is, kun je zelfs de naalden er “gelaagd” in steken, waarbij het prikgedeelte over elkaar heen loopt.

Magneten

Magnetische balletjes lijken in eerste instantie vrij onschuldig op de tepel, maar dit zijn ze absoluut niet. Magneten willen namelijk naar elkaar, desnoods door de huid heen. Ze zullen dus altijd druk blijven uitoefenen om elkaar te kunnen omhelzen. Sommige magneten zijn echter zo krachtig, dat ze direct na het aanbrengen al heel veel pijn geven. Niet voor iedere sub geschikt dus. 

Zwepen

Tepels laten zich ook prima slaan met een zweepje! Kies hiervoor het liefst een paard rijzweepje, met zo’n plat uiteinde, zodat je heel goed op de tepels kunt richten.

Elektro

Natuurlijk zijn de tepels ook te verwennen met stroomprikkels, bijvoorbeeld met het gebruik van speciale tepelklemmen voor de elektro. Maar… en ik zet hier een hele dikke MAAR, want elektro werkt op de spieren en de tepels zitten vlak bij het hart, en het hart is óók een spier. Je wilt natuurlijk niet met je elektrospel het hartritme beïnvloeden, daarom is het altijd veiliger om met elektro ónder de gordel te blijven en dus de tepels – op gebied van elektro – lekker met rust te laten.

Chemisch spel

Bij chemisch spel moet je niet gelijk aan zoutzuur denken of andere gevaarlijke stoffen. Bij dit spelelement moet je meer denken aan producten als tabasco, pepermuntolie of tijgerbalsem. Deze stoffen hebben een pittige werking op de gevoelige tepels. Kijk hier wel mee uit, want als het er eenmaal opgesmeerd is, krijg je dat niet zomaar verwijderd. De stoffen trekken immers in de huid en moeten vervolgens zelf weer doven.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Verschillende soorten tepelklemmen, waar kies jij voor?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn