Prik je ook een naaldje mee met Needle play?

Needle play is een onderdeel van nursing of medical play, playpiercing en/of bloodplay. De naam zegt het al, spelen met naalden. Een spel vol spanning, intensiteit en creativiteit. Met needle play kom je letterlijk onder iemands huid. De één zal er van gruwelen (want naalden zijn eng), de ander zal het ervaren als een rustgevende uitlaatklep. Voor mijn slavin is het een manier om emoties los te laten. Zo zal iedereen iets anders uit dit spel halen.

Prik je ook een naaldje mee met Needle play?

Welk materiaal gebruik je?

Belangrijk is dat je hiervoor speciale steriele naalden voor gebruikt. Deze naalden kun je doorgaans kopen bij medische webshops (soms is een KvK inschrijving of BTW nummer noodzakelijk), waar ze in doosjes van 100 worden geleverd (kosten: ± 6 euro per doosje). De naalden zijn voor eenmalig gebruik, daarna gooi je ze in een naaldencontainer (verkrijgbaar bij apotheek). Zodra je container vol is, lever je hem weer in bij de apotheek.

Je kunt verschillende soorten naalden gebruiken:

  • fijne injectienaalden met hubs
  • acupunctuurnaalden
  • traditionele piercingnaalden
  • tandheelkundige naalden (dubbele punt)

De eerstgenoemde worden het meest gebruikt. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen waarbij lengte en dikte van elkaar kunnen verschillen. Als je dan toch bij die medische shop bent, bestel dan direct een goed desinfectiemiddel. Want voor je begint met het naaldenspel, is het belangrijk de huid te desinfecteren.

Zo begin je met needle play

Was je handen en trek latex handschoenen aan. Desinfecteer de huid van de ontvanger met een goed desinfectiemiddel. Haal iedere naald pas uit de verpakking vlak voor je hem gaat gebruiken. De naald wordt vervolgens in de bovenste laag van de huid aangebracht. Je snapt dat het essentieel is zo steriel mogelijk te werken, om ontstekingen te voorkomen. Bij iedere beschadiging in de huid (zoals een gaatje in de huid door de prik van de naald) is de huid kwetsbaar voor bacteriën. Houd gaasjes bij de hand voor eventueel een (kleine) bloeding.

Steek de naalden niet in een hoek die steiler is dan ongeveer 15 graden. Zorg ervoor dat de schuine kant van elke naaldpunt naar boven wijst wanneer u deze inbrengt, zodat deze zo soepel mogelijk door de huid gaat. Ben je bang om jezelf te prikken, dan kun je eventueel gebruik maken van een vingerhoedje over je handschoen heen. Prik je toch door je handschoen heen, vervang deze dan. Trek ook nieuwe handschoenen aan zodra je de naalden gaat verwijderen. Gooi de naalden na het spel altijd weg in een naaldencontainer.

Waar prik je de naalden?

De meest populaire lichaamsdelen voor needle play zijn: billen, borsten, buik, rug, dijen en geslachtsdelen.

Als je een patroon maakt met naalden, zoals een spiraal of een naaldrits, werk dan van boven naar beneden om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk aan de geplaatste naalden blijft haken of jezelf prikt. Naalden kunnen vrijwel overal op het lichaam naast elkaar worden geplaatst, of je kunt kruislingse patronen maken zoals een “knoop”, waarbij je een naald onder een naald steekt die al is geplaatst.

Als er bloed opwelt, dep het dan voorzichtig met een schoon gaasje en gooi het bloederige gaasje vervolgens ook weg in de speciale naaldencontainer.

De beleving

Needle play kent meerdere lagen van intensiteit. Als eerste is het een manier van spelen waarbij je geconcentreerd moet zijn, er hangt dus vaak een serene rust rond het naaldenspel wat een rustgevende werking kan hebben. De naalden kunnen op allerlei plekken van het lichaam worden aangebracht, waarbij de intensiteit of pijn kan variëren maar ook de mate van intimiteit. Het is noodzakelijk altijd het welzijn van de ander voor ogen te houden.
Ondanks de pijn van de prik, is het naaldenspel zeker niet alleen een fysieke beleving. De dominant komt bij deze beleving letterlijk onder de huid van de ander. Dat heeft ook een mentale uitwerking.

Het aanbrengen van naalden kent verschillende sensaties. De spanning vooraf, de prik (variërend in snelheid van aan te brengen, maar ook de hoeveelheid opgepakte huid kan verschillen), het gevoel dat er iets door je huid is gestoken, kwetsbaarheid (je huid is doorboord), connectie tussen gever/ontvanger, maar je kunt er ook een stuk creativiteit in uiten, in de vorm van lichaamskunst. Waarbij de naalden op een bepaalde manier in de huid worden aangebracht. Altijd fijn om deze kunst vast te leggen, zodat je op een later moment nog eens kunt nagenieten met de foto’s.

Patronen en prikjes

Natuurlijk kun je prachtige patronen maken in de huid, maar voor de beginneling is dat behoorlijk heftig. Een beetje patroon bevat al snel zo’n 20 naalden. Maar je kunt natuurlijk ook kleine plagende prikjes geven. Of een enkele naald in het lichaam steken. Het hoeft niet gelijk uitbundig en groots.

Verwijderen van de naalden

Als de naalden wat langer in de huid hebben gezeten, kan het gebeuren dat – door het opgedroogde bloed – de naalden lastiger te verwijderen zijn. Je kunt dit voorkomen door voor je de naalden gaat verwijderen, een gaasje over de huid heen te leggen wat nat is gemaakt met alcohol.  Dit maakt het opgedroogde bloed weer zacht. Trek de huid strak voor je de naalden verwijderd. Desinfecteer de huid na het verwijderen van de naalden.

Bij het verwijderen van de naalden kunnen er druppeltjes bloed vrijkomen (blood play) waardoor de beleving nog intenser kan worden ervaren. Ook de snelheid van het eruit halen van de naalden kan een bepaalde uitwerking hebben. Fysieke en mentale prikkels lopen hier door elkaar heen. Het naaldenspel is pas voorbij wanneer alle naalden uit de huid zijn gehaald en zijn weggegooid in de naaldencontainer.

Waarschuwingen

Het naaldenspel is niet een spel “dat je zomaar met iemand gaat doen” en ook niet zonder enige ervaring gaat toepassen. Het volgen van een workshop vooraf is in dit geval een aanrader.

Vaak is bloed een harde no-go grens bij iemand, die je als gever hebt te respecteren. Het kan een onderdeel  uitmaken van een grotere medische beleving, maar dat hoeft op zich niet. Vergeet ook bij deze beleving de nazorg niet. Zowel op fysiek gebied (goede verzorging van de huid) als op mentaal gebied.

Het spreekt voor zich, maar ik vermeld het toch maar even voor de zekerheid: zet geen naalden in de buurt van ogen. Houdt ook goed contact met de ontvanger tijdens de beleving.

Speltips voor gevorderden

Varieer qua snelheid met het inbrengen of uithalen van de naalden. Zitten de naalden nog in de huid? Dan zou je ook een zachte vibrator kunnen gebruiken om de huid een beetje te laten trillen, voor een extra intensiteit van de beleving.

Je kunt met je handen de huid rondom de naalden een beetje bewegen of de naalden zachtjes duwen, trekken of draaien. Of bedek de naalden met plasticfolie zodat je zacht op de naalden kunt slaan zonder jezelf te prikken.
Je kunt ook met een ijsblokje langs de naalden gaan, voor een bijzonder effect.

Veiligheid

Voor je met elkaar aan de slag gaat, is het belangrijk om eventuele ziekten met elkaar te bespreken. Vooral als je met een onbekende gaat spelen. Denk bijvoorbeeld aan HIV, Hepatitis of AIDS. Dit zijn ziekten die door bloed kunnen worden overgedragen. Aan beide kanten, want ook de gever kan zich prikken met een naald die in contact is geweest met het bloed van de ontvanger. Een desinfectiemiddel helpt hier niet tegen.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Laat je onderzoeken tijdens nursing of medical play
De knijpkracht van de schaarklemmen
Wat is een speculum of eendenbek?
Play piercing, de verzamelnaam voor allerlei stekertjes

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn