De ins & outs van bloedspel

Bloedspel is een verzamelnaam voor allerlei spelvormen die iets met bloed te maken hebben. Dat betekent niet dat het bloed eruit spuit, het kan ook heel subtiel zijn. Denk bijvoorbeeld aan Needle play. Zodra je de naalden uit de huid trekt, kan er zomaar een druppeltje bloed vrijkomen. Dit kan ook gebeuren bij play piercings of knifeplay, maar bijvoorbeeld ook als er tot bloedens toe geslagen wordt met een cane of single tail.

Bloedspel

Blood cupping

Een heel voor de hand liggend voorbeeld, is natuurlijk blood cupping of op z’n Nederlands gezegd: “Bloedcupping”. Dit is eigenlijk gewoon cupping, maar dan prik je vooraf wat gaatjes in de huid, voor je de cup op de huid zet. Dit betekent, dat zodra de cup vacuüm is getrokken, dat het bloed uit die kleine gaatjes trekt. Het brengt vaak verlichting bij pijnklachten en het schijnt zelfs te helpen bij hoge bloeddruk. Ze noemen het ook wel “wet cupping”.

Of het echt werkt? Geen idee, maar binnen de BDSM wordt er zeker mee gespeeld. En het vormt dus ook een onderdeel van bloedspel.

Hematomania

Dit is een psychologische term voor iemand met een bloed fetisj. Ja, ook dat bestaat en je hoeft er niet eens vampier voor te zijn. Deze mensen worden opgewonden van het zien van bloed en in uitzonderijke gevallen, drinken ze er wel eens van. Tricky, vooral als het niet je eigen bloed betreft, want er kunnen allerlei ziektes worden doorgegeven.

Gevaren van bloedspel

Denk je aan bloed, denk dan ook aan AIDS. Zorg dat het er veilig aan toe gaat. Natuurlijk op gebied van AIDS, maar denk bijvoorbeeld ook aan ontstekingen, dus zorg voor een goede hygiëne en ontsmetting. Gebruik steriele handschoenen, goede ontsmettingsmiddelen en zorg dat jouw bloed niet in contact komt met het bloed van de ander.

Meesteres Moriah

Meer informatie

BDSM en het belang van een goede hygiëne
Het belang van desinfecteren van de huid
De grote risico’s van AIDS bestaan nog steeds
Knifeplay, het spannende spel met de messen
Prik je ook een naaldje mee met Needle play?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn