Kuisheidskooi of CB

Kuisheidskooi of CB
lijn bdsm

Spelen met kuisheid, is een spel van macht en overgave. Een prachtig onderdeel van de BDSM-beleving. Er zijn verschillende kuisheidsbeperkingen te koop, maar de CB (peniskooi) is waarschijnlijk wel de meest bekende.
Hoe intens kan het zijn wanneer je niet alleen bepaalt wanneer hij tot een orgasme mag komen, maar ook dat het pijnlijk voelbaar voor hem zal zijn, wanneer hij van opwinding een erectie krijgt… Zijn kooi zal hem belemmeren en dat zal voelbaar voor hem zijn. Aan jouw nek bungelt onschuldig het sleuteltje van zijn beperking.
Het spelen met kuisheid is niet alleen een spel dat je tegenkomt binnen een cuckold relatie, maar je komt dit spel tegen in iedere vorm van D/s. Het gaat om macht en overgave. Jij beheert zijn lust, hij is afhankelijk van jou. Jij draagt immers de sleutel van zijn opwinding… Hoe mooi en intens is dat! ​Zijn verlangen zal intenser worden en naarmate de beperking duurt, alleen maar toenemen. Hoe leuk is het, om daarmee te spelen…

De kuisheidskooi of CB

De peniskooi of CB, is waarschijnlijk wel de meest bekende kuisheidsbeperking. Het gebruik spreekt voor zich. Hij doet de kooi om zijn pik, je hangt er een slotje aan vast en klikt hem op slot. Het sleuteltje hou je natuurlijk bij je. Peniskooien zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Degene die het sleuteltje draagt, wordt de keyholder genoemd.

Verschillende uitvoeringen

Er zijn er met een extra pin voor in de plasbuis, helemaal dicht, of met tralies, doorschijnend of juist met een kleurtje, hele kleine kuisheidskooien en hele grote. Geheel afhankelijk van jouw voorkeur of smaak en wat jouw partner nodig heeft.

Andere namen

Er zijn verschillende namen die gebruikt worden voor dit product: Peniskooi, kuisheidskooi of CB (afkorting: Chastity Belt). Daarnaast zijn er ook kuisheidsgordels, maar die zien er anders uit. Zoals de naam je doet geloven is dat ook echt een gordel. Peniskooien of kuisheidskooien zijn alleen maar kooien voor de pik, zonder gordel dus.

Het gebruik

Het gebruik spreekt voor zich. Belangrijk is dat je een goed formaat kuisheidskooi voor je partner koopt (of laat kopen). Zijn pik moet er in slappe toestand, goed in passen zonder dat er iets knelt. Het moet hem beperken, niet beschadigen. De kuisheidskooien zijn er in verschillende materialen, zoals kunststof, siliconen en metaal. Moet je partner bijvoorbeeld regelmatig door een ‘metaal detector’, is het niet handig hem een kooi te laten dragen, die van metaal is gemaakt. Een kuisheidskooi van kunststof, kan dan een prima alternatief zijn. Er zijn zelfs kunststof nummersloten te koop, zodat hij toch goed opgesloten kan zitten, zonder dat er een metalen slotje aan gehangen hoeft te worden.

Reinigen

Zeker wanneer je partner hem voor een langere periode moet dragen, is het belangrijk dat hij alles goed hygiënisch houdt. Doorgaans is de penis prima onder de douche te reinigen, met de kuisheidskooi om. Voor langere periode is het echter niet aan te raden een kuisheidskooi te kiezen met een pin door de plasbuis. Het spreekt voor zich dat dit snel gaat irriteren. Een geïrriteerde plasbuis verhoogt de kans op een ontsteking en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
​Wanneer hij voor langere tijd gedragen moet worden, is het prettig hem regelmatig even te bevrijden, zodat ook de kooi goed kan worden schoongemaakt.

Meer informatie

Wat is een keyholder?
BDSM termen – CB of Chastity Belts, wat is het?
Uitgebreide collectie kuisheidsgordels in onze shop

Bronvermelding

Tekst: Mrs Moriah

BDSMforyou lijn

Geef een reactie