Wat is een keyholder?

Een keyholder is de sleutelbewaarder van het slot van iemand zijn kuisheidsgordel (man of vrouw). Dit kan een onderdeel van cuckold maar ook in een D/s of TPE, kan strikte kuisheid verlangd worden. De keyholder bepaalt niet alleen wanneer er een orgasme mag plaatsvinden, maar dus ook wanneer iemand opgewonden mag worden of zichzelf mag masturberen. Zelfs het ontlocken voor een schoonmaakbeurt kan niet zonder toestemming.

Wat is een keyholder?

Intense beleving

Als Femdom lady moet ik eerlijk bekennen dat ik (gedwongen) kuisheid, een absoluut intens en mooi onderdeel vind binnen de BDSM. Het dragen van een kuisheidsgordel staat symbool voor macht, controle en zorgt niet alleen voor ultieme trouw, maar ook dat de focus bij de juiste persoon ligt. In dit geval bij Mij. Zeker bij mannen is het gedurende dag, voelbaar dat hij dit draagt voor ‘haar’.

Psychologisch component

Deze rol heeft een sterke psychologische component en draait vaak om controle en machtsoverdracht. De keyholder heeft de controle over de seksuele vrijheid en genot van de drager door te bepalen wanneer het kuisheidsapparaat wordt verwijderd en de drager zich seksueel mag uiten of bevredigen.

In een BDSM-relatie kan deze dynamiek deel uitmaken van een langere termijn machtsoverdracht (zoals een D/s of kan het specifiek zijn voor speelsessies of tijdens party’s. Het houden van de sleutel symboliseert de overdracht van macht van de submissive naar de Dominant, waarbij de submissive vertrouwt op de verantwoordelijkheid en zorg van de Dominant.

De impact

De impact is groot. Terwijl de sleutels vrolijk bungelen op de boezem van de (veelal) dame, voelt de sub de volledige dag (en nacht) het ongemak van de kuisheidsgordel. Niet alleen tijdens een erectie maar bijvoorbeeld ook op de fiets, want zo’n CB zit écht niet altijd comfortabel. Dit zorgt ervoor dat zijn focus altijd bij de keyholder is. En dat is een fijn idee.

BDSM gedicht

Gevangen in een CB

In de zachte belletjes klinkt de melodie
van gevangenschap en beperking
de tonen van zijn overgave;
eigendom te zijn geworden van zijn Madame

Gekooid, bekneld, geen ontkomen aan
de pijnlijke top, vertelt zijn ruwe getuigenis
van de dagelijkse feiten
Op afstand van zijn Meesteres
ondragelijk maar in haar bijzijn
loopt de pijn steeds verder op
en schreeuwt de lokroep
om bevrijding van zijn lot

Zal zij hem bevrijden?
Al is het maar voor even.

De geluiden op mijn borst
verleiden mij tot glimlach
ze vertellen het verhaal
van eenzijdige vrijheid: Mijn vrijheid

Bij iedere beweging klinkt de melodie
van mijn privéslaaf door
Het is het geluid van zijn focus
er alleen voor mij te zijn
Zoals het hoort

Want ook op de momenten, niet nabij
Fysiek van mij verwijderd en toch
hoorbaar en tastbaar op mijn borst…

Meesteres Moriah

Meer informatie

De kuisheidsgordel, waar ga je voor kiezen?
Wat is kuisheid? En hoe spannend kan het zijn?
Strap-on of voorbinddildo. Wat is pegging?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn