Wat is kuisheid? En hoe spannend kan het zijn?

Kuisheid verwijst naar de deugd van het zich onthouden van seksuele handelingen buiten de context van het huwelijk, volgens de normen van bepaalde religies, culturen, of persoonlijke overtuigingen. Het kan ook breder geïnterpreteerd worden als het leven in seksuele zuiverheid volgens de eigen morele of religieuze waarden, wat kan inhouden het vermijden van seksuele gedachten, woorden, en daden die als ongepast worden beschouwd. Dat is een behoorlijke mond vol, maar tot zover het algemene verhaaltje over kuisheid. Want binnen BDSM kan (het spelen met) kuisheid een heerlijk impact play zijn. Er zijn niet voor niks tientallen (of misschien wel honderden) verschillende soorten kuisheidsgordels. Zoveel aanbod, betekent: markt!

Wat is kuisheid?

De liefste man, is een gekuiste man!

Laatst was ik bij mijn nagelstyliste en bespraken we de kuisheid van mijn partner. Je moet het immers ergens over hebben. Ze leek behoorlijk geïnteresseerd, maar vroeg zich wel af hoe ik dan aan mijn seks kwam. Ik keek haar lachend aan en zei: “Zijn kuisheid, betekent mijn vrijheid! Dat hij niks kan, betekent natuurlijk niet dat ík niets kan. Er zijn immers genoeg mannen waarvan de pik niet achter slot en grendel zit.”

“En…”, vulde ik mijn woorden aan: “De liefste man, is een gekuiste man!

Mentale beleving

Ik hoor steeds vaker van dames om mij heen dat mannen zelf om kuisheid vragen. Deze mannen snappen dat deze fysieke beperking een intense mentale beleving oplevert. De beleving van kuisheid gaat diep, je komt als vrouw (keyholder) diep in de gedachten van de man. Je breekt als het ware in, in zijn hoofd. Het geeft je power en de man vindt dat heerlijk. Hij voelt zich van jou afhankelijk, teruggegooid in het gevoel van “niks”, noem het gerust een soort vacuüm.

Wat is kuisheid?

Als je online op zoek gaat naar de betekenis van dit woord, stuit je al snel op begrippen als “seksuele reinheid”, “trouw” en “geen seks voor het huwelijk”. Natuurlijk kan het daar allemaal betrekking op hebben, maar kuisheid is veel meer dan dat. Het kan een versterking zijn op de seksuele beleving en de intensiteit verhogen op het moment dat het wél mag. Maar het is ook een mentale beleving van afhankelijkheid en de overgave aan de keyholder.

Voor sommigen is het ondenkbaar waarom een man in hemelsnaam zijn pik in een kooitje zou willen stoppen. Maar geloof me, de man ondergaat de kuisheid niet uit altruïsme, of respect naar jou.  Dat is onzin, je kunt je afvragen of altruïsme überhaupt kan bestaan in een dualistische maatschappij, maar dat is een andere discussie. Gekooide mannen doen dit minstens voor de helft voor hun eigen plezier. Het dragen van een kuisheidsgordel of chastity belt, is met name een intense mentale beleving, die hun leven – en die van jou – zal veranderen.

Wat doet kuisheid?

Fysiek is het eenvoudig uit te leggen. Een peniskooi belet de drager geil te worden. Wordt hij dit toch, dan belet de kooi zijn erectie. Ook belemmert de kooi seksuele handelingen. Het dragen van een CB (of kuisheidsgordel) kán dus pijnlijk zijn (bij een stijve, knellende pik) maar dat hoeft dus niet. Behalve als je hem bewust Viagra laat slikken, terwijl je net zijn pik op slot hebt gezet, maar dat zou op z’n minst een tikkeltje sadistisch zijn.

Het meest intense gedeelte zit ‘m niet in het fysieke maar in de mentale beleving. De controle over de pik ligt in handen van de keyholder. Zij bepaalt hiermee hoelang de kooi er omheen blijft en wanneer hij tot ontlading mag komen. Een intense beleving die begint bij de “klik” van het slotje… Is hij voor een dag gekuist? Laat je hem voor een week met zijn kooitje lopen? Of nog langer? Deze gedachten zorgt voor een mentale seksuele stimulatie. En voor sommigen is dat intenser dan fysiek seksueel genot. Ook heb ik een aantal gekooide mannen gesproken die zeiden dat de kooi veel rust in hun hoofd gaf.

Hoe wordt een kuisheidsgordel gebruikt?

De kuisheidsgordel, kooi of chastity belt kan eenvoudig onder de kleding worden gedragen. Ze zijn er in diverse materialen, zoals kunststof, siliconen, leder of metaal. De gordel wordt vastgemaakt met een slotje. Let bij de aanschaf op de maat en het materiaal. Beginners kunnen het beste beginnen met een kooi van siliconen of kunststof. Voor ervaren gebruikers zijn er kooien van metaal of staal.

Het is belangrijk om het allemaal hygiënisch te houden. Dat betekent de kooi of belt regelmatig goed te reinigen. Je kunt voor lederen gordels een goede toycleaner gebruiken. De kunststof en metalen kooien kun je met een milde zeep en lauwwarm water reinigen.

Wat heeft de vrouw hieraan?

Mannen in kuisheid zijn dienstbaarder, liever en zorgzamer. De adoratie naar jou stijgt en hij zal uit je handen eten. Jij hoeft natuurlijk niks te kort te komen, want zijn kuisheid geeft jou alle vrijheid om wél te genieten van diverse seksuele geneugten. Je kunt met jezelf spelen (terwijl hij moet toekijken, met zijn pik gevangen in een kooitje), hij kan je oraal bevredigen (zijn tong is immers vrij), maar je kunt natuurlijk ook seksueel genot bij een andere man zoeken. En hij mag, heel misschien, toekijken of na afloop jouw genotsverhalen aanhoren.

Die van mij mag hooguit met zijn pik gekooid, een masker voor en een dwangbuis aan, vanuit de verste hoek in de kamer, deelgenoot zijn van mijn genot. Na afloop mag hij het uiterste randje van mijn nagel kussen. Dat is intiem genoeg, wat mij betreft. Want voor mijn genot, heb ik zijn pik écht niet nodig.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Review: Opgesloten in een metalen cock cage van XX-Dreamtoys
Wat is een keyholder?
De kuisheidsgordel, waar ga je voor kiezen?
Strap-on of voorbinddildo. Wat is pegging?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn