Knifeplay, het spannende spel met de messen

Toen ik een aantal jaar geleden mijn slavin leerde kennen, was ze nog volledig BDSM-blue. Ze had geen idee wat haar kinks waren, noch haar no-go’s. En eigenlijk heb ik er ook niet zo naar gevraagd. We gingen gewoon met elkaar op weg en steeds heb ik iets anders op haar uitgeprobeerd. Als je dingen rustig opbouwt, is er veel mogelijk en geef je de ander de kans – op een goede en rustige manier – kennis te maken met een nieuw spelelement. Zonder trauma’s als het toch niet zo “je ding” blijkt te zijn. Zo ging ik op enig moment ook bij haar aan de slag met knifeplay… En dat bleek een schot in de roos! Als ik haar écht een plezier wil doen, dan pak ik één van mijn messen.

Knifeplay, het spel met de messen

Wat is Knifeplay?

Knifeplay is een spel waarbij messen worden gebruikt. Op zich is het een onschuldig spel maar het kan, bij verkeerd gebruik, ook gevaarlijk zijn. Je kunt met het mes de kleding van iemands lichaam snijden, heel teder over de huid gaan of kleine inkerven maken. Je kunt iemand natuurlijk ook letterlijk het mes op de keel zetten. Pas op voor onverwachte bewegingen, dat je niet uitschiet en de sub echt verwond. Zorg altijd voor schoon materiaal. Het gevaar van een infectie, ligt immers altijd op de loer. Na het spel de wondjes goed ontsmetten en het mes natuurlijk ook.

Knifeplay en mindfuck

Eigenlijk is knifeplay een onderdeel van Mindgames. Je hoeft het scherpe mes niet eens te gebruiken maar het kan wel voor schrikmomenten zorgen, of verdriet, angst, afschuw en/of misschien zelfs verlangen. Onderschat de intensiteit van dit onderdeel niet. Je dringt diep bij iemand binnen, misschien zelfs wel letterlijk onder de huid. Probeer vooraf goed je sub in te schatten hoe deze gaat reageren. Je kunt hiermee ook het nodige aan vertrouwen verpesten.

Scarving

Scarving gaat verder dan knifeplay. Knifeplay kan nog puur mentaal worden gespeeld, maar bij scarving, dringt het mes echt de huid in. Oppervlakkig of iets dieper. Een goede hygiëne is meer dan belangrijk! Houd ook rekening met het herstel van de wonden. Hoe dieper de wonden, hoe langer de huid nodig heeft om te herstellen.

De beleving van knifeplay

Er zijn allerlei sensaties die kunnen worden aangeraakt bij knifeplay. Denk aan angst, opwinding, pijn, erotisch, psychologisch, sensatie, mentalplay, bloodplay, medical play, overgave, adrenalinekick en bij mijn slavin komt er ook een RVS-fetisj bij kijken. Ze wordt bloed geil van zo’n mes.

Naast bedreiging met een mes, de sensatie van het wegsnijden van kledingstukken, over de huid raspen of scarving, kan knifeplay ook heel functioneel worden ingezet bij bijvoorbeeld Waxplay. Een laag wax laat zich prima verwijderen met een scherp mes.

Verzameling

Ik hou van knifeplay, eigenlijk wel van van alle facetten. Dus van de mentalplay tot het maken van sneetjes in de huid. Het is dan ook niet zo gek dat ik inmiddels meerdere scherpe beauty’s in mijn verzameling heb.

Houd je hoofd koel

Net als meerdere aspecten van BDSM kan knifeplay ook mis gaan. Het is dus belangrijk dat je zo goed mogelijk gefocust blijft. Even uitscheten kan soms fataal zijn, zeker als je daarmee een slagader raakt. Gebruik dus (van beide kanten) nooit verdovende middelen (alcohol, drugs, versuffende medicijnen) tijdens het spel, zodat je goed je koppie erbij kunt houden.

Het spreekt voor zich dat wederzijds vertrouwen een fundamentele basis is om dit spel met elkaar te spelen.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Het belang van desinfecteren van de huid
De ins & outs van bloedspel
Prik je ook een naaldje mee met Needle play?
Laat je onderzoeken tijdens nursing of medical play
Play piercing, de verzamelnaam voor allerlei stekertjes

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn