Laat je onderzoeken tijdens nursing of medical play

Nursing is een vorm van medical play en valt ook onder het rollenspel. Er vallen verschillende handelingen onder, zoals:

Needle play
Stitching
Sounding
Klysma
Katheter
Elektro
Binnenwaarts onderzoek (eendenbek)
Vacuümpomp
(Bloed)Cupping

Laat je onderzoeken tijdens Nursing of medical play

Doktertje spelen

Het is de volwassen variant van “doktertje spelen” die verder gaat dan alleen het dragen van een kinky verpleegstersuniform. Sommige spelvormen zijn risicovol en verlangen meer medische vaardigheden en/of kennis. Hoe ver je gaat, bepalen jullie uiteindelijk samen.

Machteloosheid

Ook bij nursing ligt de basis in de machteloosheid. De dokter/verpleegster heeft de dominante rol en de patiënt die allerlei handelingen van de strenge dokter moet ondergaan, is de onderdanige. Kleding kan hierbij een belangrijke rol spelen. Denk aan latex handschoenen, een mondkapje, een sexy uniform of steriele witte doktersjas. De juiste kleding verheugt absoluut de beleving. Bij nursing draait het om spanning, angst, onzekerheid, machteloosheid.

Spannend doktersspel

Ook zonder specifieke handelingen, kun je een spannend doktersspel opzetten. De patiënt moet immers van boven tot onder onderzocht worden. Functioneert alles naar wens? Of moeten bepaalde onderdelen extra onderzocht worden. Je kunt tijdens het spel gebruik maken van maskers, blinddoeken, mondproppen/gags, klemmen, touwen, dwangbuizen, noem maar op. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een wheel of pain, en hamertjes om de reflexen te testen. Houdt echter altijd voor ogen dat “ANGST” de meest belangrijke emotie is bij nursing. En dat maakt nursing soms een beetje tricky. Want hoe herken je aan je sub wanneer de angst te groot worden? Blijf dus tijdens de beleving de sub goed in de gaten houden en blijf checken hoe zijn beleving is.

Extra tips voor een realistische beleving

Vooraf kun je een fake patiënten formulier maken, die je tijdens het onderzoek invult. Nog leuker wordt het als je gebruik kunt maken van verschillende medische voorwerpen. Denk aan een bloeddruk meter, latex handschoenen, desinfectiemateriaal, thermometer, zuurstofmeter (voor op de vinger), verbandmiddelen en/of een stethoscoop.

Wil je nog wat extra de realiteit nabootsen, maak dan vooral gebruik van specifieke geuren als Dettol, Lysol of alcohol.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Aan de slag met sounds!
De ins & outs van bloedspel
Het aanbrengen van een katheter
Prik je ook een naaldje mee met Needle play?
De knijpkracht van de schaarklemmen
Wat is een speculum of eendenbek?
Play piercing, de verzamelnaam voor allerlei stekertjes

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn