Het spelen van een rollenspel, hoe realistisch maak je het?

Binnen de BDSM worden diverse rollenspellen gespeeld. De meest bekende is natuurlijk de D/s, het rollenspel tussen een dominant en sub of slaaf. Hoewel dit voor sommige mensen misschien niet echt als een rollenspel wordt ervaren, maar wordt gezien als lifestyle. Maar binnen de BDSM zijn nog veel meer rollenspellen die gespeeld kunnen worden. Hieronder vind je de meest voorkomende.

Het spelen van een rollenspel, hoe realistisch maak je het?

Verschillende soorten rollenspel

RollenspelUitvoering
Dominant/onderdanig (D/s)Meesteres/slaaf of Meester/slavin of Dom/sub of Top/bottom
FemdomMeesteres/slaaf of Meesteres/slavin
Nursing of Medical playVerpleegster/patiënt of Dokter/patiënt
AgeplayMommy/baby of Daddy/little girl of Mommy/little boy of teenager(s)
AnimalplayDoggyplay, puppyplay, ponyplay of piggyplay
CuckoldingCuckolddress, Bull, cuckold
Rape playDader/slachtoffer
SuspectplayOndervrager/ondervraagde
Old schoolStrenge juf/leerling of Strenge meester/leerling
Mommydom of DaddydomKind/moeder of Kind/vader
WorkplayWerkgever/werknemer of Directeur/secretaresse
OntvoeringOntvoerd en misbruikt door de Meesteres

Hoe ver gaat een rollenspel?

Gebruik je fantasie en iedere rol kan gespeeld worden. De enige grenzen zijn de grenzen van jouw fantasie en de no-go’s van de ander. Binnen dat gegeven kun je je vrij bewegen en zijn fantasieën grenzeloos. Hoe verrassender je bent, hoe leuker het kan worden. Het gaat immers voor 50% om het onverwachte.

Niet ieder spel zal voor iedereen voelen als een rollenspel. Neem bijvoorbeeld Femdom, dat kan absoluut als een lifestyle voelen. Een manier van leven dat wordt ingekleurd door de intensiteit van beiden en waar weinig aan gespeeld wordt. Het ene rollenspel kan realistischer ervaren worden dan het ander, maar het gaat er uiteindelijk om wat jullie hier samen uithalen.

Hoe kleur je het in?

Je kunt zo ver gaan als jullie zelf willen, afhankelijk van jullie budget en hoe enthousiast jullie ermee bezig (gaan) zijn. Als het spel eenmalig wordt gespeeld, dan hoef je niet de hele trukendoos open te gooien. Dat zou zonde zijn, maar als jullie beiden blij worden van een bepaald rollenspel is het natuurlijk wel zo leuk om het verder aan te kleden met kleding en attributen. Er zijn zoveel leuke dingen op de markt…! Je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te kopen, het is juist veel leuker om er steeds iets nieuws aan toe te voegen zodat het spannend en vernieuwend gaat blijven.

Als jullie het leuk vinden, zouden jullie soms van rol kunnen switchen. Niet iedereen staat hiervoor open maar uiteindelijk bepalen jullie dit zelf. Switchen betekent dat je wisselt van uitvoerende- naar ontvangende rol (of andersom). Op die manier leer je beide rollen goed kennen en dat kan absoluut in jullie voordeel werken om de intensiteit van het spel te vergroten.

Opbouw

Als jullie net beginnen, bouw het rustig op. BDSM is geen sneltrein, maar een boemeltreintje dat je langs de mooiste plekjes brengt. Geniet van de rit. Juist de opbouw zorgt voor intensiteit (verdieping) en het vergroten van het vertrouwen. Neem altijd de tijd om na afloop het spel met elkaar te bespreken. Wat was opwindend of verrassend? En wat juist niet? Juist met deze kennis kun je met elkaar steeds dieper in de beleving duiken. Wees vooral eerlijk naar elkaar. Ook als je een bepaalde handeling iets minder prettig hebt ervaren, want daar is niks mis mee en enorm belangrijk om te weten.

Een rollenspel als lifestyle

Ik realiseer me echt wel de discrepantie in deze titel, want het kan nooit allebei tegelijk zijn. Sommige rollenspellen lenen zich echter ook prima als lifestyle, waarbij de beleving als een rode draad door de dagen loopt. Misschien niet altijd prominent aanwezig maar minstens altijd latent aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan Femdom of D/s. Afhankelijk van hoe jullie dit zelf beleven, kan er sprake zijn van een lifestyle in plaats van een rollenspel.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Maak kennis met het fascinerende ponyplay
Rape play of verkrachtingsfantasie

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn