Maak kennis met het fascinerende ponyplay

Wat is nu eigenlijk ponyplay? Ponyplay is een rollenspel waarin één (of meerdere) een pony is en de ander de geleider. Met BDSM heeft het niet zo heel veel van doen en kan dus beter in de categorie rollenspellen geplaatst worden. Als je een BDSM-relatie hebt met elkaar, is het goed mogelijk dat je het normaal prettig vind om dominant te zijn of de gevende partij maar je dit bij ponyplay juist andersom ervaart. Net zoals bij BDSM zijn er verschillende belevingen.

Maak kennis met het fascinerende ponyplay

Wat heb je nodig?

Je kan het met materiaal zo gek maken als je zelf wilt maar het is niet noodzakelijk. Kijk vooral naar je eigen voorkeur of behoefte. Denk aan bitgags, hoofdstellen, zadels, zwepen, tuigjes, hoeflaarzen en buttplugstaarten. Bij sommige zit juist een deel van de beleving in de outfit. Doe dus vooral wat je zelf het prettigste vindt.

Voor ponyplay zijn zadels verkrijgbaar. Als hoofdstel kun je het beste een origineel Shetland halster aandoen, maar er zijn ook maskers en hoofdstukken met bijvoorbeeld oren te krijgen.

Er zijn verschillende takken van sport net zoals in de echte paardensport. In Nederland wordt het meeste met karren dressuur gereden. Dit is mooi en netjes lopen in verschillende gangen. Er kan ook gesprongen worden. In Amerika worden daarin veel wedstrijden gehouden.

De termen die gebruikt worden komen allemaal uit de paardensport.

Verschillende variaties

Zoals meer spellen kent ook ponyplay verschillende variaties. Zo is er bijvoorbeeld: “Cart pony, Riding pony en Show pony”. Ieder spel heeft zijn eigen dynamiek en kenmerken. De één draait meer om demonstreren van dressuurvaardigheden en de ander tot het laten berijden van de pony.

Show pony

Hierbij draait het vooral om het uiterlijk; het kostuum speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast demonstreert hij traditionele dressuurvaardigheden. Alles draait hierbij dus om de presentatie.

Riding pony

Bij dit speltype berijdt de dominant de pony. De pony neemt hierbij een viervoetige houding en de ruiter op zijn rug zit. De benen van de ruiter hebben hierin een ondersteunende functie.

Cart pony

De dominant wordt door de pony voorgetrokken in een kar. De pony loopt hierbij op twee benen.

Hoe ervaart een pony het?

Tijdens ponyplay kan de pony een viervoetige houding aannemen, de benen van de ruiter kunnen hem hierbij ondersteunen. Voor de pony is de ervaring van overgeleverd zijn geweldig maar ook het volgzame en het doen als een pony. Het kan een opwindende beleving zijn en je bepaalt zelf hoe “echt” je het laat zijn. De één zal het als degradatie ervaren en de ander vindt het juist heerlijk zich even volledig “pony” te kunnen voelen, dominant of onderdanig speelt bij deze categorie geen rol.

Waar kun je aan ponyplay doen

Ponyplay is een echte buitenactiviteit die veel ruimte vraagt. Het fijnste is dus een temperatuur van boven de 15 graden en onder de 25 graden te hebben en dat het droog is. Ook is het fijn om een buiten locatie die niet voor iedereen zichtbaar is te hebben. In Nederland organiseren Vrouwe Timara en Stef op het terrein van parenclub Mistique regelmatig bijeenkomsten voor ponyplay.

In België is Marc van Vlaanderen erg actief en organiseert regelmatig de internationale ponyplay dagen. Wil je aan ponyplay doen kun je het beste naar deze mensen zoeken. Er is bij hen ook materiaal te gebruiken zodat je eens kan uitzoeken of het bij je past voor je kosten gaat maken.

De groep ponyplayers in België en Nederland is niet erg groot.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Rape play of verkrachtingsfantasie
Het spelen van een rollenspel, hoe realistisch maak je het?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn