Rape play of verkrachtingsfantasie

In de blog “Het spelen van een rollenspel, hoe realistisch maak je het?” bespraken we verschillende rollenspellen en de impact hiervan. Een veel voorkomend rollenspel (of fantasie) is rape play of in het Nederlands, de verkrachtingsfantasie. Bij rape play gaat het natuurlijk nooit om een echte verkrachting, want dat is (terecht!) strafbaar. Ook bij rape play, of misschien wel juíst bij rape play is het belangrijk om vooraf met elkaar goede afspraken te maken. Doe het ook altijd op een veilige plek, want stel je voor dat het wordt opgemerkt en de politie wordt ingeschakeld. Probeer dan maar eens “je onschuld” te bewijzen.

Rape play of verkrachtingsfantasie

Rapeplay

De verkrachtingsfantasie of het verlangen naar rape play komt veel vaker voor dan je zou denken. Vooral bij vrouwen. Natuurlijk willen deze vrouwen helemaal niet écht verkracht worden. Het gaat hierbij om de overgave, het “overkomen”. Want tijdens rape play kun je er niks aan doen, alles “overkomt je”. Je hebt nog geprobeerd om “nee” te zeggen, tegen te stribbelen, je hebt zelfs een paar tranen gelaten en geschreeuwd, maar toch word je gebruikt en is er sprake van “geforceerde seks”.

Iedere rape play wordt anders ingevuld en iedereen geeft daar zijn eigen invulling aan. De één wil overvallen worden op straat door een “onbekende”, de ander vindt het een opwindend idee door “haar baas” verkracht te worden en de volgende wil in de handen vallen van een handtastelijke masseur. In grote lijnen draait het echter meestal om hetzelfde. De sterke, zelfstandige vrouw wordt seksueel onderworpen en kan daar niets aan doen. Haar vrouwelijke kwetsbaarheid wordt tijdens deze fantasie extra onderstreept.

Je bent niet alleen

Als je denk dat je afwijkend bent als je hier wel eens over fantaseert, dan kan ik je direct uit die droom halen. Maar liefst meer dan 50% van de vrouwen fantaseert er wel eens over! En nee, ze willen niet écht verkracht worden (ik kan dit niet vaak genoeg onderstrepen), het gaat hierbij om een fantasie waarbij het veilig gaat. Het gaat om de controle uit handen geven. Als het namelijk écht tegen iemand zijn zin gebeurt, is er sprake van een misdrijf en verdien je gewoon gevangenisstraf.

Taboe

Ook al is het een veelvoorkomende fantasie, er ligt toch nog een taboe op. Toch is er niks mis met deze fantasie. Uiteindelijk gaat het om de controle even uit handen te geven. Volledig op te gaan in het nu, even alleen maar te “zijn” en je kwetsbaarheid te omarmen. De één ervaart dit in een bondage, de ander in een spanking en deze dames in rape play. En als er sprake is van SSC is er dus he-le-maal niks mis mee!

Ieder mens is vrij te fantaseren. Ook als de fantasieën voor anderen onnavolgbaar zijn of misschien zelfs ronduit bizar. Je hoeft je voor je fantasie niet te schamen, het is alleen wel belangrijk dat je iemand zoekt met wie je de fantasie op een veilige manier kunt delen.

Rape play bij mannen

Natuurlijk kunnen ook mannen een rape fantasy hebben. Zij worden dan door een vrouw gebruikt. Dit kan op gebied van seksuele lusten zijn maar bijvoorbeeld ook middels pegging, waarbij de man door de vrouw met een voorbinddildo in zijn anus wordt geneukt.

Denk altijd goed vooraf na

Er is niks mis met fantaseren maar soms is het beter een fantasie, een fantasie te laten. Niet iedere fantasie hoeft “beleefd” te worden. De mentale impact van rape play kan groot zijn en het kan onbedoeld bepaalde emoties naar boven brengen. Zint eer ge begint.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Doet U ook aan ontvoering?
Het spelen van een rollenspel, hoe realistisch maak je het?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn