Strap-on of voorbinddildo. En wat is peggen?

Een veel voorkomende fantasie – binnen en buiten de BDSM – van mannen, is door een vrouw “genomen” te worden. Dit wordt ook wel “peggen” genoemd. Aangezien vrouwen geen pik of penis hebben, is daar een hulpmiddel voor nodig. De strap-on. De strap-on is een voorbinddildo die in een harnas wordt vastgemaakt. De vrouw draagt dit harnas als een soort slip en dit geeft haar de mogelijkheid, de man of vrouw te penetreren. Dit is heel kort door de bocht wat een strap-on is. Maar je kunt je voorstellen dat er nog wel wat meer over te vertellen valt.

Strap-on of voorbinddildo. En wat is peggen?

Soorten strap-ons

Zoals bij heel veel speeltjes het geval is, zijn er verschillende soorten strap-ons én dildo’s te koop. Afhankelijk van de voorkeur kies je er eentje die het beste bij jullie past. Dit kan op basis van formaat dildo (van s naar XXL) maar ook de maat van het harnas en/of gordel speelt een belangrijke rol. Niet alle strap-ons zijn namelijk geschikt voor een stevigere dame. Handig om dus goed naar alle maten te kijken. Want een XXL dildo lijkt op het plaatje misschien niet zo groot, maar in werkelijkheid kan ik de beginneling garanderen dat ie er hard voor gaat wegrennen. Gillend.

En als je dan het juiste formaat hebt gevonden, van zowel de gordel als de dildo, dan sta je voor de volgende keuze: voor welk materiaal kies je? Zelf vind ik een dildo van zachte siliconen heel prettig om te gebruiken, maar daar kunnen jullie natuurlijk heel anders over denken.

Hoe gebruik je de strap-on?

Eigenlijk spreekt het voor zich. Je stopt de dildo in het harnas en bindt het harnas om als een soort slip. Belangrijk is voor gebruik de dildo in te smeren met glijmiddel! De kunststof dildo maakt – in tegenstelling tot een echte pik – natuurlijk zelf geen glijbaar voorvocht aan.

Voor je hem gaat gebruiken, maak je de ander ook klaar voor ontvangst. Zeker als het om anale penetratie gaat. Dit kun je het beste doen door de kringspier soepel te maken en je partner rustig te laten wennen aan het gevoel. Gebruik hiervoor alvast een beetje glijmiddel. Steek er eerst een vinger in en bouw dit langzaam op met nog een vinger. Als die allemaal goed gaat, schuif je zachtjes de dildo naar binnen.

Vind je het vies om eerst je vingers te gebruiken? Dan trek je eerst van die wegwerp latex handschoentjes aan. Die zijn dun genoeg om goed contact met het lichaam te houden en je handen blijven schoon.

Houd er tijdens de penetratie rekening mee dat je soms wat extra glijmiddel nodig hebt. Houdt de fles dus goed bij de hand.

strap-on
strap-on
strap-on
strap-on

Is de strap-on alleen geschikt voor anale seks?

Nee zeker niet! Je kunt met een strap-on alles doen, wat je met een normale pik ook kunt doen. Dus ook de normale penetratie is een prima optie. Dat maakt de strap-on voor ieder stel geschikt, of het nou man/vrouw of vrouw/vrouw is. Zelfs voor een man/man koppel kun je de strap-on gebruiken. “Huh? Hoe dan?”, hoor ik je bijna denken, “Dat is toch compleet nutteloos”. Dat zou je misschien op het eerste gezicht denken, maar dat ligt ook een beetje aan de beleving en wat je ermee wilt bereiken. Er bestaan namelijk ook holle dildo’s… en daarin past – met een beetje geluk – precies een pik. Hoe vernederend is het dat je hem of haar mag neuken, maar daar zelf niks van voelt, omdat de strap-on jouw pik beschermd van ieder gevoel.

Uiteraard kun je de strap-on ook prima gebruiken wanneer de man een erectieprobleem heeft en zijn vrouw toch zelf wilt laten genieten. Ook voor deze situatie is de holle dildo goed geschikt. Net als voor mannen die (te) snel klaarkomen, terwijl de partner nog even langer geneukt wil worden.

Met een strap-on kun je dus op z’n hondjes (doggy style) de ander penetreren, waarbij de ontvanger in geknielde houding zit of gebukt staat of via de missionarishouding. Het feit dat er dus ook holle dildo’s bestaan, zorgt ervoor dat de strap-on niet alleen voor vrouwen geschikt is, maar bijvoorbeeld ook voor een cuckoldbeleving. De cuckolddress wordt dan niet geneukt door een andere man, maar kan door haar eigen partner geneukt worden, met een pik van formaat, terwijl de partner, haar cuck, zelf niks voelt. Misschien zit zijn pik ondertussen wel gevangen in een CB. Netjes opgeborgen. Hoe vernederend is dat!

Geschikt voor lesbiennes

Uiteraard is de strap-on ook goed geschikt voor lesbiennes, hoewel sommige vrouwen er bewust voor kiezen om juist niet gepenetreerd te worden. Ook dat is natuurlijk prima.

Mocht je het echter wel fijn vinden, dan kun je het plezier nog eens extra verhogen door er een vibrator in te stoppen of een dildo met vibratie mogelijkheden. Er zijn zelfs strap-ons waarbij de trilfunctie in het harnas zijn verwerkt, en die je met een afstandsbediening kunt regelen.

Wil je het helemaal spannend maken? Er bestaan zelfs mogelijkheden voor een dubbele penetratie, dus zowel vaginaal als anaal, tegelijkertijd. En er zijn zelfs speciale strap-ons voor mannen waarbij één dildo gemonteerd is in een anale positie boven of onder de penis. Ook leuk!

Alleen voor penetratie?

Nee dat hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn. Je kunt met een strap-on ook een geweldige mindfuck doen! Zeker als je van je sub een pijpsletje wil maken… Met een strap-on kun je hem de kans geven om op jou te oefenen. Hoe intens is dat!

Wat is pegging?

Misschien heb je die kreet wel eens voorbij horen komen, maar pegging is een seksuele handeling die inhoudt dat een vrouw de anus van de sekspartner penetreert met een voorbinddildo.

Het woord is in 2001 ontstaan via een door de Amerikaanse seksadviescolumnist Dan Savage uitgeschreven wedstrijd, in zijn column ‘Savage Love’ bij het in Seattle gevestigde undergroundblad ‘The Stranger’, nadat zijn lezers hadden geconstateerd dat er nog geen gangbare naam bestond voor deze praktijk.

De eerste keer dat je een man van achteren penetreert of neukt, zal het nog even wennen zijn. Je bent immers helemaal niet aan deze handeling gewend en dan ga je het ook nog eens doen met iets waar geen gevoel in zit. Houd daarom goed contact met elkaar en blijf praten. Hoe wordt het ontvangen? Doet het pijn? Of gaat het juist wel lekker? Zeker als jullie nog geen ervaring hebben, is het even wennen en kan die eerste keer best lastig zijn. Maar… zoals bij alles geldt: oefening baart kunst! Het allerbelangrijkste is: voorbereiding en glijmiddel. Heel veel glijmiddel. Gebruik hiervoor het liefst een glijmiddel op siliconenbasis. Mits je hier niet allergisch voor bent. Mocht dit wel het geval zijn, kies dan een glijmiddel op waterbasis. Er zijn ook speciale anaal glijmiddelen te koop, die blijven langer glibberig en hoef je minder vaak tussendoor bij te smeren.

Het allerbelangrijkste is dat de ontvanger ontspannen genoeg is. Als hij niet relaxt is, en er niet voldoende vertrouwen in heeft, hoef je er niet eens aan te beginnen. Warm de ander daarom altijd even op, door hem te strelen en met zijn anus te spelen.

Hygiënisch gebruik

Als je de strap-on gebruikt hebt voor anale penetratie, gebruik hem dan niet meer (zonder goede reiniging) voor vaginaal gebruik. Je kunt er eventueel voor kiezen om condooms te gebruiken, zodat je deze kunt verwisselen bij verschillende handelingen. Het spreekt voor zich dat dit ook geldt als je de dildo voor verschillende personen wilt gebruiken. Gebruik dan altijd verschillende condooms, om geslachtsziekten te voorkomen.

Na gebruik is het belangrijk de dildo goed te reinigen met een desinfectiemiddel of goede toycleaner. Ook als je condooms hebt gebruikt is het aan te raden alsnog alles goed te reinigen voor je de spullen weer opbergt.

Het belang van een goede hygiëne

Als de sub graag geniet van analplay, geef je hem de opdracht de anus zo schoon mogelijk te houden. Uiteraard met een lekkere frisse douche, maar bij anale seks is het niet alleen fijn als de buitenkant goed schoon is, ook de binnenkant moet goed gereinigd zijn . Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door voorafgaande aan de anale beleving, goed te spoelen. Hiermee wordt onnodige viezigheid voorkomen. Dit geeft de sub een geruststellend gevoel dat hij goed is voorbereid, waardoor hij zich ook beter kan ontspannen. En hoe beter hij zich kan ontspannen, hoe beter jij hem anaal kunt nemen. Daarbij is voor jou ook de wetenschap dat hij gespoeld is erg prettig. Jij wordt ook niet graag geconfronteerd met riekende “verrassingen”.

De snelste manier van reiniging is de anaaldouche (of met de doucheslang waar je de douchekop van af hebt gedraaid). Vul de anaaldouche met lauw water en spuit het water langzaam met de anaaldouche in je anus. Als je het gevoel hebt dat je endeldarm goed vol is, neem je plaats op de WC en laat je het water er weer uit lopen. De eerste keer zal dit nog bruin van kleur zijn, maar je zal merken dat na een aantal keer deze handeling te herhalen, het water steeds meer helder van kleur zal worden. Je blijft het net zo lang doen, totdat het water helder blijft. Vanaf dat moment kun je aannemen dat het goed is.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Een glijmiddel laat je lekker glijden
Hoe gebruik je een anaal douche om te spoelen?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn