Het belang van de condoom, ook bij kinky seks!

Condooms zijn veel meer dan een anticonceptiemiddel bij de vanilla seks. Ook binnen de kinky seks, speelt de condoom een belangrijke rol, bijvoorbeeld op gebied van hygiëne. Helemaal wanneer je met meerdere partners speelt. Als Pro Dom vliegen de rubbers tussen mijn vingers door. Beter te vaak, dan één keer te weinig. Uiteindelijk staat de veiligheid van de sub bij mij op nummer één. Altijd.

Het belang van de condoom!

Condooms als beschermers van gezondheid

De rol van betrouwbaar middel voor anticonceptie, is natuurlijk algemeen bekend. Condooms bieden een van de weinige anticonceptiemogelijkheden voor mannen, waardoor ze een actieve rol kunnen spelen in anticonceptie. Maar de meest voor de hand liggende voordelen van condooms, is hun rol in het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Soa’s zoals chlamydia, gonorroe, en HIV kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze niet worden behandeld. Condooms vormen een effectieve barrière tegen deze infecties, waardoor zowel jij als je (speel)partner(s) beschermd blijven.

Bij kinky seks gebruik je condooms vooral voor de sekstoys. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een strap-on, vibrator, buttplug of dildo. Zeker als je met meerdere subjes of slavinnen speelt, is het gebruik van een condoom, een absolute must. Tijdens het spel kun je de condooms eenvoudig verwisselen, zodat je het speeltje voor meerdere spelpartners tegelijk kunt gebruiken. Maar bijvoorbeeld ook als je met je strap-on van anaal naar vaginaal gaat, is het verstandig de condoom even te verversen.

Plezier en comfort

Er bestaat een misvatting dat condooms het seksuele genot verminderen. In werkelijkheid kunnen condooms het seksleven juist verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, texturen en zelfs smaken, wat kan bijdragen aan een spannendere en plezierigere seksuele ervaring. Zorg er voor dat je een goede voorraad in huis hebt!

Toegankelijkheid en keuze

Condooms zijn over het algemeen betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar bij apotheken, supermarkten en zelfs automaten. Dit maakt ze een handige optie voor bijna iedereen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals latex, polyurethaan en lamsvlies, waardoor mensen met latexallergieën ook veilige opties hebben.

In de moderne wereld is duurzaamheid een groeiende zorg, en zelfs hier spelen condooms een rol. Er zijn nu merken die eco-vriendelijke condooms produceren, gemaakt van natuurlijk rubber en zonder schadelijke chemicaliën. Dit betekent dat je kunt kiezen voor seksuele gezondheid zonder het milieu te schaden.

Er is dus geen enkele reden om géén condooms te gebruiken! Speel spannend, speel veilig!

Meesteres Moriah

Meer informatie

Het gebruik van een toycleaner
Wat is BDSM?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn