Wat is vanilla of vanillaseks?

Misschien ben je al eens de term “vanilla” tegen gekomen. Vanilla of vanillaseks betekent niks anders dan conventionele seks. Dus het tegenovergestelde van kinky, BDSM of experimentele seks. Het is een term die al sinds de jaren 70 rondgaat binnen de BDSM-scene.
Het betekent dus de manier van seksbeleving die tussen de meeste mensen plaatsvindt. Al dan niet met een kinky touch. Bij vanillaseks wordt vooral veel geknuffeld, gezoend en gestreeld. Bij deze manier van vrijen kom je vaak de missionarishouding tegen.

Wat is vanilla of vanillaseks?

Waar is de naam vanilla op gebaseerd?

De kans is groot dat het refereert naar de vanille smaak. Een standaard-, misschien zelfs een tikkeltje saaie smaak, zonder al teveel opsmuk. “Komt er dan geen passie bij kijken?” vraag je je misschien af. Natuurlijk wel. Ook vanillaseks kun je op een passionele manier beleven, maar dan wel zonder prikkels van speeltjes of andere ingewikkelde factoren.

Bij vanillaseks heb je genoeg aan elkaar, zonder extra stimulatie. Strelen, zoenen, aanraken, voorspel, seksuele handelingen, desnoods samen naar een pornofilm kijken, het valt allemaal onder de noemer “vanillaseks”.

Wat is bambiseks?

Sommigen noemen vanillaseks ook wel eens bambiseks. Anderen maken een onderscheid, waarbij in het geval van bambiseks geen sprake is van seksuele handelingen, maar alleen van knuffelen, zoenen en strelen, eventueel met de kleren aan of spreken zich niet uit over deze kwestie.

Is vanillaseks saai?

Onzin. Je kunt het zo leuk en spannend maken als je zelf wilt. Het is gewoon een andere smaak en dat is prima. We hoeven niet allemaal van pistache te houden of hazelnoot. Anders is niet beter of slechter, anders is gewoon anders. Dus vanilla is net zo cool als BDSM. Het is alleen anders. Misschien wat braver.

Maar twijfel nooit aan je voorkeur. Of dat nou kinky is, BDSM of vanilla, je bent helemaal goed zoals je bent. Het meest belangrijke is dat je een partner vindt die daarbij past. En is die ook van de vanilla? Dan kunnen jullie helemaal genieten van elkaar en al dat strelen, kussen, likken en knuffelen. Vol lieve woordjes, romantiek en tederheid.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is primal play?
Is het nou BDSM, fetisj, kinky of gewoon seks?
Wat betekent swingen?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn