Hoe gebruik je een anaal douche om te spoelen?

Als je gek bent op anal play en je wilt heerlijk anaal gebruikt worden met (bijvoorbeeld) een strap-on, dan is het belangrijk dat je je kont schoon aanbiedt. Geen enkele dominant zit te wachten op jouw dampende en riekende restafvalproductie. Dat is vies, dat is ranzig, dat is goor. En ja, ook al gebruik je een anaal douche om het goed te reinigen, dan kan het echt nog wel eens mis gaan, maar doe in ieder geval je best om die kans zo klein mogelijk te maken! Als Pro Domme heb ik regelmatig de vraag gekregen: “Meesteres, hoe moet ik spoelen?” Ik leg het daarom graag in deze blog uit.

Hoe gebruik je een anaal douche om te spoelen?

Wat heb je ervoor nodig?

Om je intieme zones grondig te reinigen heb je een anaal douche nodig. Dit is een instrument waarmee de binnenkant van de anus (de endeldarm) kan worden schoongemaakt. Anaal douches zijn in diverse modellen verkrijgbaar, kies er dus eentje die bij je past en die voor jou het meest prettig in gebruik is. Je kunt kiezen voor een eenvoudig handpompje maar er zijn ook speciale opzetstukken te koop die je op je douche aansluit. Ik heb een paar modellen voor je uitgezocht, om je een idee te geven wat er te koop is.

Meer over de anaal douche

Een anaal douche wordt ook wel klysma genoemd, darmspoeling, lavement of enema. Het betekent allemaal hetzelfde, namelijk het schoonspoelen van het laatste gedeelte van de darm. Een anaal douche is overigens voor mannen én vrouwen geschikt. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt. Een anaal douche is echter niet bedoeld voor vaginaal gebruik. Met oog op mogelijke infecties kun je hiervoor beter een intiem douche gebruiken, of in ieder geval een ander pompje.

Anaal douche
Anaal douche
Anaal douche
Anaal douche
Anaal douche
Anaal douche
Anaal douche
Anaal douche

Welke kies je?

Heb je nog geen idee welke anaal douche je wilt kiezen? Als je nog geen ervaring hebt, raad ik je aan te beginnen met een handpompje van siliconen. Deze zijn gemaakt van zacht materiaal en de bediening is eenvoudig. Doordat ze flexibel zijn, zijn ze eenvoudig in te brengen waardoor het risico van het beschadigen van de darmwand, wordt verkleind.

Heb je al meer ervaring, dan zou je kunnen kiezen voor een uitvoering met een wateraansluiting. Deze kan de anus vaak wat dieper en grondiger reinigen en zorgt voor een continu watertoevoer. Deze douches gaan ook langer mee, dus als jij er vaak gebruik van maakt (of gaat maken) dan kun je beter hiervoor gaan.

Let bij de aankoop op eventuele scherpe randjes en de kwaliteit van de douche. Ook de vorm van de steel is belangrijk. Kies liever voor een ronde steel, in plaats van een platte.

Gebruik nooit de anaal douche van een ander met oog op het mogelijk overbrengen van hepatitis C.

Hoe werkt het?

Stap 1

Ga naar de WC voordat je met de anaal douche aan de slag gaat om te spoelen. Dit voorkomt dat bij de eerste spoeling teveel ontlasting mee komt. Begin met spoelen minstens 45 tot 60 minuten voordat je van plan bent om anale seks te hebben.

Stap 2

Ga hygiënisch en voorzichtig te werk. Was eerst je handen voordat je aan de slag gaat en reinig de anale douche goed met zeep voor je hem gaat gebruiken. Zorg ervoor dat alle zeepresten goed zijn weg gespoeld voordat je aan de slag gaat.

Stap 3

Natuurlijk is het afhankelijk van de soort anaal douche dat je hebt gekozen. Heb je voor de slang gekozen, dan sluit je deze aan op je bestaande douche, open je de kraan en zorg je dat er lauwwarm water uit komt. Heb je voor het handpompje gekozen, dan vul je deze met lauwwarm water. Het beste kun je voor de temperatuur van het water, lichaamstemperatuur aanhouden. Dus tussen de 36  °C en 37  °C. Dit voelt het meest prettig.

Stap 4

Breng glijmiddel aan op het tuitje. Als je het heel spannend vindt, dan kun je een anaal spray gebruiken. Deze heeft een verdovende werking op de kringspier en voorkomt hiermee onnodige pijn en irritaties tijdens de penetratie.

Stap 5

Ga dichtbij het toilet staan. Probeer te ontspannen. Je brengt het tuitje voorzichtig zo’n 2 tot 3 centimeter naar binnen in de anus, adem uit als je dit doet. Spuit het water rustig naar binnen, tot het voelt alsof je kont vol zit met water. Probeer het heel even vast te houden (ongeveer een minuut), ga vervolgens op de pot zitten, ontspan de anus en laat het water (met poep) naar buiten lopen. Herhaal dit net zo lang totdat er alleen nog maar schoon en helder water uitkomt.

Spoel liever niet vaker dan 6 keer. Eigenlijk zou het al na 3 of 4 keer goed moeten zijn. Als dat niet het geval is en na 6 keer nog steeds ontlasting meekomt, stop er dan mee.

Stap 6

Droog je billen af met een vochtig toilet papiertje. Liever geen normaal WC papier want die kunnen restjes achterlaten, wat ook weer niet fijn is. Zachte handdoek erover en klaar.

Stap 7

Ga na een half uurtje nog een keer op het toilet zitten. Het kan zijn dat er nog wat water uit de darmen loopt. Laat dit rustig naar buiten lopen.

Stap 8

Reinig alle gebruikte producten met een goede toycleaner.

Doet spoelen pijn?

Als je het goed en voorzichtig doet, doet spoelen geen pijn. Er zijn zelfs mensen die het als voorspel gebruiken omdat het spoelen van de anus een aangename prikkeling geeft, wat een ontspannende werking kan hebben.

Anaal spoelen en veiligheid

Het weefsel van de darmwand is kwetsbaar en bevat ook veel goede bacteriën, gebruik daarom de anale douches niet te vaak (maximaal 2 keer per maand). Deze bacteriën beschermen je tegen eventuele infecties, dus je maakt jezelf meer vatbaar voor ziektes, als je ze te vaak deze weg spoelt.

Ook het gebruik van zeep kan de darmflora aantasten, dus gebruik liever geen zeep in het spoelwater.

Deel je anaal douche niet met anderen, om het overdragen van SOA’s te voorkomen.

Reinig na afloop het pompje of opzetstuk met een goede toycleaner. Een anaal douche van metaal kan ook worden uitgekookt of worden gereinigd met een antibacterieel reinigingsdoekje.

Gebruik liever geen glijmiddel van siliconen. Dit kan het materiaal van het handpompje beschadigen waardoor bacteriën zich makkelijker kunnen gaan nestelen. 

Spoel niet als je hartproblemen hebt of een onregelmatige hartslag.

Voer nooit een darmspoeling uit bij iemand die ondersteboven hangt. Dit is niet alleen erg pijnlijk het is ook nog eens gevaarlijk.

Stop direct met spoelen als je buikpijn krijgt.

Gebruik nooit medicatie om de stoelgang te voorkomen. Dit kan schadelijk zijn voor het natuurlijke ritme van de darmen.

Spoel nooit je darmen na seks. Als iemand (al dan niet per ongeluk) zonder condoom in jou is klaargekomen, zou je door je darmen te spoelen, het sperma verder naar binnen spoelen waardoor de kans op hiv of andere soa’s wordt vergroot.

Blijf altijd naar je lichaam luisteren. Het kan per keer anders reageren, dus als iets niet goed voelt, stop er dan mee.

Meesteres Moriah

Meer informatie

De verschillende mogelijkheden van Anal play
De meest belangrijke ins & outs van fisting of vuistneuken
Schaamstreek: geschoren, getrimd of kaal?
Een glijmiddel laat je lekker glijden
Laat je onderzoeken tijdens nursing of medical play
Kun je iemand rimmen zonder risico?
Strap-on of voorbinddildo. Wat is pegging?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn