De verschillende mogelijkheden van Anal play

Anal play is een breed begrip, alle anale handelingen die vallen onder dit spel. Dus of het nou om een buttplug gaat, het gebruik van een strap-on of milking, het valt allemaal onder “anal play”.

De anus is één van de erogene zones. In de anus zitten veel zenuwuiteinden, wat het prettig maakt om de anus te stimuleren. Je kunt er een heftig anaal orgasme van krijgen, wanneer je de kringspier samen met andere erogene zones bevredigt. Denk aan de eikel of de prostaat. De anus zelf kan geen orgasme opwekken, maar het kan er wel voor zorgen dat een orgasme heftiger wordt.

Anal play

Glijmiddel

De anus bevochtigt zichzelf niet, zoals de vagina. Daarom is het gebruik van een glijmiddel belangrijk. Gebruik het liefst een dik glijmiddel dat niet te snel opdroogt. Er bestaan zelfs speciale gels voor anal play. Glijmiddel op basis van siliconen, zorgen voor het langste glijplezier, maar pas hier mee op. Siliconen anaal speeltjes kunnen namelijk niet tegen gels van hetzelfde materiaal. De siliconen kunnen elkaar gaan opnemen waardoor er een kans bestaat dat je speeltjes wordt aangetast. In dat geval kun je beter een glijmiddel gebruiken dat op waterbasis is gemaakt.

Gebruik van vingers

Natuurlijk kun je gebruik maken van je vingers om de prostaat te stimuleren. Maar let erop dat je nagels niet scherp zijn, waardoor de kwetsbare huid van de kringspier kan worden beschadigd. Je kunt daarom beter een anaal speeltje gebruiken. Als je speeltjes gaat gebruiken, gebruik dan altijd speciale anaalspeeltjes en liever géén speeltjes die niet voor de anus zijn gemaakt. Deze speeltjes kunnen naar binnen schieten omdat ze meestal geen verbrede onderkant hebben. Speciale anaalspeeltjes hebben dit wel.

Rimmen of anaal likken

Rimmen is een ander woord voor anaal likken. Het is het stimuleren van de anus met de tong. De term rimmen is afgeleid van het Engelse woord “rim” dat “rand” betekent. Tijdens het likken worden de zenuwuiteinden in de anus gestimuleerd. Het is een vorm van genot maar bij de uitvoer kan het ook een vorm van vernedering zijn.

Rimmen is echter niet zonder risico. Je kunt ziektes overdragen. Denk bijvoorbeeld aan E. coli (een bacterie die rond de anus zit) maar ook hepatitis A, herpes simplex, syfilis en hepatitis B. Om deze ziektes te voorkomen, kun je eventueel kiezen voor een beflapje.

Spoelen

Bij anale seks kun je te maken krijgen met poepresten. Dit is niet altijd helemaal te voorkomen. Vooraf spoelen met lauw water, kan dit risico wel verkleinen. Houd er echter wel rekening mee dat het spoelen ook goede bacteriën weghaalt die nodig zijn voor een gezonde werking van de darmen. Ook kan je van het spoelen kleine wondjes krijgen waardoor de kans op hiv of een andere soa wordt vergroot.

Spoelen kan je met een spoelstaaf doen (deze koppel je aan de doucheslang, waar de kop vanaf is gedraaid) of met een handpompje. Gebruik alleen maar lauwwarm water en nooit iets anders. Daar kunnen je darmen niet goed tegen. Begin minimaal een uur voorafgaande aan de seks met spoelen. Voor je gaat spoelen kun je eerst nog kijken of je kunt poepen (zonder persen). Gebruik wat glijmiddel om het spoelstaafje of pompje naar binnen te brengen. Let goed op de temperatuur van het water, voor je aan de slag gaat. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Laat het water rustig naar binnenstromen tot je het gevoel hebt dat je kont vol zit. Ga daarna op de WC zitten en ontspan je anus. Laat het water met de poep naar buiten lopen.

Herhaal dit een paar keer totdat er alleen nog maar schoon water naar buiten loopt. Dan ben je klaar met spoelen.

Verschillende anaalspeeltjes

Strap-on

Het gebruik van een strap-on is een veel voorkomende fantasie binnen de  BDSM. Voor veel mannen is het maar wat spannend om door een vrouw “genomen” te worden. De strap-on is een voorbinddildo die in een harnas wordt vastgemaakt. De vrouw draagt dit harnas als een soort slip en geeft haar de mogelijkheid, man of vrouw, te penetreren.

Er zijn heel wat soort strap-ons van maat xs tot maat XXXL. Welke maat je gebruikt, is een beetje afhankelijk van wat de sub gewend is. Het gebruik is eenvoudig. Je stopt de dildo in het harnas, doet er een condoom om heen, smeert de dildo in met voldoende glijmiddel, zodat hij klaar is voor gebruik. Met een latex handschoen en wat glijmiddel kun je de anus alvast wat opwarmen. Als dit is gebeurd, dan steek je een klein beetje de strap-on naar binnen. Als dit goed gaat, beweeg je hem een klein beetje heen en weer en ga je steeds een klein stukje verder. Houd de fles glijmiddel bij de hand, want de kans is groot dat je tussendoor nog wat moet bij spuiten. Als de dildo volledig naar binnen kan en je kunt hem goed heen en weer bewegen zonder dat dit pijn doet, kun je het tempo wat opvoeren.

Anal play
Anal play
Anal play
Anal play

Anaal dildo

Een anaaldildo is hetzelfde als een gewone dildo maar dan met een platte, bredere achterkant, zodat hij niet in de anus kan verdwijnen. Ga niet dikker dan zo’n 3 cm doorsnee. De kans is groot dat je hier genoeg aan hebt. Je kunt de dildo rustig heen en weer halen om de kringspier op te rekken. Vergeet het glijmiddel niet.

Anal play
Anal play
Anal play
Anal play

Anaalketting

Een anaalketting bestaat uit (soms steeds groter wordende) anaalballetjes, gemaakt van plastic of siliconen die aan een koord met elkaar verbonden zijn. Ze worden ook wel “analbeads” genoemd. Ze bestaan in verschillende lengte, maar ook de afstand tussen de balletjes kan verschillen. De ketting stop je met glijmiddel in de anus met de bedoeling deze vlak voor het orgasme eruit te trekken. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon laten zitten. Het is sowieso een prettige manier om de kringspier iets verder op te rekken. Te vroeg getrokken? Dan stop je ze er gewoon weer in terug.

Anal play
Anal play
Anal play
Anal play

Buttplug

De buttplug is misschien wel het meest bekende anaalspeeltje. Een buttplug hoef je niet heen en weer te bewegen. Hij is geschikt wanneer de ontvanger er een vol gevoel van krijgt. Met een buttplug kun je ook prima zelf de anus trainen. Ze zijn er in allerlei vormen, modellen, formaten en materialen. Het voordeel van een buttplug in RVS uitvoering; je kunt er ook “temperature play” mee doen. De afwisseling van warm/koud.

Anal play
Anal play
Anal play
Anal play

Prostaat dildo’s

Deze dildo’s hebben een gebogen top waardoor ze makkelijk de prostaat kunnen masseren. Je kunt zelf de dildo op en neer bewegen om het juiste plekje te stimuleren.

Prostaat vibrators

Met een prostaat vibrator kun je meer dan alleen de prostaat masseren. De vibrator geeft ook trillingen af, die de prostaat extra kunnen stimuleren. Hierdoor kan het orgasme nog heftiger worden.

Meesteres Moriah

Meer informatie

De meest belangrijke ins & outs van fisting of vuistneuken
Hoe gebruik je een anaal douche om te spoelen?
Een glijmiddel laat je lekker glijden
Kun je iemand rimmen zonder risico?
Strap-on of voorbinddildo. Wat is pegging?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn