Kun je iemand rimmen (anaal likken) zonder risico?

Anaal likken wordt ook rimmen, anolinctus, rimjob, kont eten of anolingus genoemd. De anus is erg gevoelig omdat er zich veel zenuwuiteinden bevinden. Rimmen is het stimuleren van de anus met de tong. De term rimmen is afgeleid van het Engelse woord rim, dat ‘rand’ betekent. Tijdens het likken worden de zenuwuiteinden in de anus gestimuleerd. Binnen de BDSM beleving wordt rimming vaak om tweede redenen gedaan. Enerzijds is er het lichamelijke genot maar het is tevens een vorm van vernedering.

Kun je iemand rimmen (anaal likken) zonder risico?

Rimmen is niet zonder risico

Sowieso is het fijn als het gebied volledig schoon is. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld nog even een vochtig doekje gebruiken, voordat er gelikt gaat worden. Echter voorkomt een goede hygiëne niet de overdracht van ziektes.

Dus om naar de vraag in de titel te gaan, kleven er risico’s aan rimmen? Daarover kan ik kort en helder zijn. Ja. Het is mogelijk om bij rimmen ziektes over te dragen. Dus helemaal zonder risico is het niet. Denk bijvoorbeeld aan E. coli (een bacterie die rond zwermt bij de anus) maar ook hepatitis A, herpes simplex, syfilis en hepatitis B. Om deze ziektes te voorkomen, kun je er voor kiezen een beflapje te gebruiken. En natuurlijk is een grondige reiniging van de anus vooraf, ook best prettig.

Het slijmvlies van de anus is erg vatbaar voor SOA’s, dus ook als je zelf gerimd wordt kun je een SOA oplopen, zoals bijvoorbeeld gonorroe, syfilis of chlamydia. Heb je last van een koortslip? Dan is het ook mogelijk om herpes over te dragen.

Risico op HIV?

Het risico op HIV is met rimmen weer wat kleiner, behalve als er ontstekingswondjes aan de aars of in de mond aanwezig zijn. Als je twijfelt, gebruik dan altijd een beflapje of opengeknipt condoom.

Is rimmen alleen van nu?

Nee. Er is beeldmateriaal uit het oude Egypte waarop al afbeeldingen te zien zijn die lijken op rimmen en ook in het oude Griekenland zijn er kunstwerken en literaire teksten die hiernaar verwijzen. Ook in oude Chinese geschriften zijn toespelingen op deze handeling terug te vinden. Rimmen is dus niet alleen van nu maar wordt al eeuwenlang gedaan.

Sinds de jaren 70 wordt dit onderwerp steeds meer bespreekbaar in onze maatschappij en lijkt het meer geaccepteerd te worden.

Hoe bouw je het op?

Zorg dat de omgeving goed schoon is.
Gebruik eventueel een bescherming tussen mond en anus.
Begin met kleine zachte likjes rond de anus.
Voer geleidelijk de druk van het likken op. Gebruik hiervoor de gehele tong (puntje en volledige breedte).
Varieer in de beweging (op/neer, rondjes, langzaam/snel)
Betrek een breder gebied tijdens het likken (billen, dijen).
Maak gebruik van speeltjes. (Vergeet geen glijmiddel te gebruiken als je iets in de anus wilt stoppen).

Meesteres Moriah

Meer informatie

Is het nou BDSM, fetisj, kinky of gewoon seks?
Wat is vanilla of vanillaseks?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn