Spanking, castigatie of billenkoek

Spanking laat zich eigenlijk niet zo goed vertalen, maar als je dan toch iets moet verzinnen dan komt een portie billenkoek nog het dichtste bij. Bij een spanking ga je over de knie en krijg je een pak voor je broek. Het doet een beetje denken aan verloren tijden, waarbij dit een manier was waarop sommige kinderen werden gestraft door de strenge moeder. Binnen de BDSM wordt spanking ook wel “Impactplay” genoemd. De billen kunnen echter wel een stootje hebben.

Spanking, castigatie of billenkoek

Opvoedkundige tik

Bij een goede spanking krijg je dus een gedisciplineerd pak voor je billen, om je een “lesje te leren”. Zo liggen op de schoot van de ander, heeft eigenlijk iets denigrerends. Niet eens zozeer voor de pijnprikkels, maar om iets duidelijk te maken, omschrijf het maar als de opvoedkundige tik. Het gaat niet om het letsel, maar een paar rode billen krijg je er wel van. Een spanking gaat vaak hand in hand met een bepaald rollenspel. Denk bijvoorbeeld bij leerkracht/leerling of ouder/kind.

Natuurlijk hoeft de spanking niet persé over de knie, je kunt de ander ook voorover laten bukken, over een stoel laten hangen of over bed neerleggen. Kont een beetje omhoog en kom maar op met die tikken.

De beleving

Er komen een aantal elementen samen bij een spanking, zeker als deze op schoot wordt gegeven. Als eerste de intimiteit, het is immers heel intiem om op schoot bij iemand te liggen. Zeker als deze ook nog blote benen heeft en de ander daar bovenop ligt in zijn blote billen. De spanking met de blote hand, maakt het dan nog eens intiemer. De pijn is pittig maar kan doorgaans goed gehandeld worden. Het laat ook geen striemen na, dat is voor sommige ook een fijne (veilige) gedachte. Voor sommigen is deze beleving zo opwindend dat ze hierdoor tot een orgasme kunnen komen.

De huid zal na een spanking rood gloeien en de doorbloeding zal toenemen, wat de billen extra gevoelig maakt voor eventuele verdere stimulatie.

Wat gebruik je voor een spanking?

Voor een echte spanking gebruik je het liefst je blote hand die je lekker laat petsen op de billen of bovenzijde van de dijbenen. Vind je echter te gevoelig voor je handen, zou je kunnen kiezen voor het dragen van leren handschoenen. Is dat nog steeds niet fijn, dan kun je kiezen voor wat vlakke voorwerpen, zoals een paddle of een houten spatel. Paddles zijn verkrijgbaar in verschillende materialen als hout, leer, rubber, siliconen of zelfs metaal.

Je kunt de klappen afwisselend geven: harde stevige tikken, slaan met vlakke hand, slaan met holle hand, snelle oppervlakkige tikken, een zachte streling, soms wat pauze er tussen, soms met wat extra snelheid. Een paar tikken verdeeld over de kont en dan weer een paar op dezelfde plek. Alles heeft een andere impact. Ook de plek op de billen kan in intensiteit variëren. De onderzijde van de billen en de bovenzijde van de bovenbenen zijn het gevoeligste.

Tips voor een goede spanking

 • Begin de spanking zachtjes met bijvoorbeeld een kietelveer (natuurlijk niet als het een discipline maatregel betreft)
 • Spank het liefst met je blote hand
 • Bouw de spanking rustig op
 • Geef de huid de tijd om op te warmen (een onopgewarmde huid geeft eerder blauwe plekken)
 • Beperk de spanking tot de billen en eventueel bovenbenen (sla nooit boven de billen, dit kan je nieren en staartbeen beschadigen)
 • Buig je hand in een kom, houd vingers bij elkaar en sla ik een opwaartse beweging
 • Sla nooit te hard of te vaak
 • Houd je sub altijd goed in de gaten
 • Varieer in hardheid, snelheid, druk en positie
 • Probeer regelmatig te slaan
 • Na afgesproken stopwoord, stop je direct
 • De huid kun je na afloop koelen met Aloë Vera

Gebruikte termen

Spankoiemand met een fetisj voor spanking
Spankerdegene die de spanking geeft
Spankeedegene die de spanking ontvangt

Wat is flagellatie

Flagellatie is het proces waarbij iemand zichzelf of een ander slaat met een zweep of zweepachtig object als vorm van religieuze discipline, straf, of in sommige gevallen als middel om spirituele of fysieke zuivering te bereiken. Het wordt in verschillende culturen en religies door de geschiedenis heen beoefend, vaak als vorm van boetedoening of zelfkastijding. In sommige religieuze tradities wordt flagellatie geassocieerd met rituelen tijdens periodes van rouw of als middel om spirituele extase of verlichting te bereiken. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel flagellatie historische en culturele betekenis heeft, het geen wijdverbreide of mainstream praktijk is in de meeste moderne samenlevingen.

Variaties

Als die billen omhoog liggen, kun je eventueel nog variëren om de armen op de rug beet te houden, aan de haren te trekken en eventueel een bondage aan te leggen. Het is aan jou hoe je de spanking verder aankleedt.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is BDSM?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn