Waarvoor gebruik je de paddle?

Een paddle is een andere naam voor slaginstrument. Veelal ook geschreven als peddel. Een paddle is plat en heeft wat weg van een tafeltennisbatje (die ook prima volstaan). Ze zijn er in verschillende uitvoeringen: hout, leer, rubber, metaal of kunststof. Met of zonder gaten of studs. Een paddle maakt meer geluid dan hij daadwerkelijk pijn doet.

Waar voor gebruik je de paddle?

Billenkoek

Hoewel het natuurlijk afhankelijk is van hoe hard je slaat, doet een paddle niet veel pijn en het laat het ook niet snel striemen na. Het is perfect geschikt voor billenkoek of spanking. De meeste paddles hebben een lus waarmee je ze eenvoudig kunt ophangen, maar tijdens het spanken kun je deze ook om je pols binden, zodat de paddle niet onbedoeld vliegles krijgt.

Allerlei soorten en maten

Paddles zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten paddles, leren, rubberen en paddles van siliconen. Je kunt je voorstellen dat ieder effect anders is. Doordat ze een groot en breed oppervlakte hebben, met een relatief kort handvat, komt de klap niet zo fel of snijdend binnen als bij een zweep. Dat maakt de paddle goed geschikt voor de beginnende BDSM’er. Je kunt er niet zo heel veel kwaad mee. Doet het dan geen pijn? Dat zeg ik nou ook weer niet, want ook met een peddel kan je rake tikken uitdelen.

Het verschil in materiaal bepaalt voor een deel de impact. Paddles van leer, rubber of siliconen zijn meer flexibel en kunnen anders aanvoelen dan bijvoorbeeld een paddle van hout of metaal. Die laatste twee komen harder binnen. Een grotere paddle verspreid de impact weer over een groter oppervlakte waardoor ook de pijn meer wordt verspreid. Zo heeft iedere peddel zijn eigen impact. Sommigen zijn zelfs uitgerust met studs die een extra pijnprikkel kunnen geven. Ook zijn er paddles met gaten of gaatjes. Door deze gaten is er minder weerstand waardoor de slagkracht toeneemt.

paddle
paddle
paddle
paddle

Waarop sla je met een paddle?

De vorm maakt de peddel geschikt voor de vlezige delen van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de billen, daarop doet hij het perfect. Doordat hij doorgaans een klein handvat heeft (hoewel er ook lange paddles bestaan) is het perfect te gebruiken bij een spanking “over de knie”. Naast een goede spanking of discipline (straf) maatregel, kan de peddel ook prima worden gebruikt als opwarming voor een uitgebreide spanking of zweepsessie.

Na een aantal tikken zullen de billen rood kleuren, als teken van een intensere doorbloeding. De huid is hierdoor extra gevoelig geworden. Wissel de intensiteit af op beide billen. Tot ze beiden prachtig rood zijn gekleurd. Als je echt lief voor je sub wil zijn, dan kun je na afloop een verkoelende crème of gel op de billen aanbrengen.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is een slapper of plak?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn