Wat is een slapper of plak?

Een slapper is een soort peddel gemaakt van rubber, leer of PVC in de vorm van een ovaal of rechthoek. Een slapper wordt ook wel plak genoemd. Het maakt meer geluid (doordat de flappen op elkaar kletsen) dan het daadwerkelijk veel pijn doet. Een soort van “blaffende honden bijten niet”. Een slapper is altijd leuk om tussendoor te gebruiken en laat geen sporen achter.

Wat is een slapper of plak?

Klap geluid

De slapper dankt zijn naam aan het feit dat hij vanwege de tweede laag leer, bij impact een “klap” geluid geeft. Ze zijn meestal wat langer en dunner dan paddles en zijn vaak gemaakt van hout met leer. Het is een prima slaginstrument voor de beginneling, omdat hij meer geluid maakt dan daadwerkelijk pijn doet. Ook als er geen striemen mogen zijn, is de slapper prima te gebruiken.

Waar wordt de slapper van gemaakt?

Traditioneel zijn slappers of plakken gemaakt van hout, leer, of een combinatie van materialen. Ze kunnen ook van moderne materialen zoals plastic of rubber gemaakt zijn. De vorm kan variëren van een eenvoudig, plat stuk hout tot meer complexe ontwerpen met meerdere lagen of secties. De grootte kan variëren van klein en handzaam tot grotere, meer imposante versies.

Het instrument wordt meestal gebruikt voor disciplinaire doeleinden, zoals in opvoedkundige of correctionele situaties. Het kan worden gebruikt voor het slaan op de handen, billen of andere delen van het lichaam, afhankelijk van de context en de intentie achter het gebruik.

Geen heftige impact

Doordat ze niet zo groot zijn en ook geen heftige impact hebben, zijn ze prima te gebruiken op vele delen van het lichaam. Je zou er zelfs twee tegelijk kunnen gebruiken en de sub hiermee kunnen “trommelen” of synchroon kunnen meppen.

Slappers zijn er in diverse uitvoeringen. Met teksten, afbeeldingen, strepen, hartjes, gaten, noem maar op. Het effect zal elkaar niet zo veel ontlopen, dus kies vooral een slapper die je leuk vindt. Iedere spanking uitrusting kan één of meerdere slappers gebruiken.

De historie van de slapper

In de geschiedenis werden slappers en plakken gebruikt in diverse settings, waaronder scholen, huishoudens, en zelfs in militaire en zeemacht contexten. Tegenwoordig is het gebruik van dit soort fysieke straf in veel culturen en landen sterk afgenomen of zelfs wettelijk verboden, vooral in relatie tot kinderen. In de BDSM worden ze echter veelvuldig gebruikt en zijn het perfecte slapattributen voor de beginnende dominant of sub. Je kunt er namelijk niet zo heel veel fout mee doen.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Waarvoor gebruik je de paddle?
Wat is een speculum of eendenbek?
Touw voor de bondage, waar kies je voor?
Beginnen met BDSM

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn