Het speelse plezier van puppy play

Bij puppy play gaat het om de hond en zijn baasje. Het is een BDSM rollenspel waar allerlei attributen voor gebruikt worden. Denk aan buttplugs met kwispelende staarten, halsbanden, voederbakje, waterbakje, riemen en natuurlijk hondenmaskers.

Het speelse plezier van puppy play

Wat is de beleving?

Bij puppy play gaat het niet alleen de machtsverhouding, want puppy’s kunnen onderling ook prima met elkaar spelen. Je kunt het dus nog het beste vergelijken (als je dat al wilt) met age play, waarbij “tieners” ook prima met elkaar kunnen spelen, zonder dat iemand de rol inneemt van verzorger.

Puppy’s zijn er in allerlei soorten, de één is ondeugend, de ander uitdagend en de volgende is verlegen. Het baasje geeft opdrachten maar het is aan de pup of – en hoe – hij het uitvoert. Puppy’s zijn immers jonge honden en die kunnen nog alle kanten opvliegen. Misschien luisteren ze, maar misschien ook niet. Dat maakt deze beleving anders dan bij een D/s, waarbij de s moet luisteren naar de D. Bij puppy play is dit allemaal wat minder strak geregeld.

Uiteindelijk draait het bij deze beleving, net als bij alle andere belevingen, om het hoofd even leeg te maken. Even niets, even geen verantwoordelijkheden, gewoon even zijn. Honden leven in het nu. Er is even geen verleden of toekomst. Ze handelen eerder uit instinct dan uit rationaliteit. Voor sommigen is puppy play seksueel maar voor de meesten geldt dit niet.

Wat kun je allemaal met de puppy doen?

Het spel bestaat uit een hond en zijn baasje. En puppy’s moeten getraind worden, opgevoed en verzorgd. Je kunt ze laten opzitten, apporteren, pootjes geven, aaien, laten blaffen, uitlaten en in de bench stoppen. Eigenlijk alles wat je met een echte puppy ook doet. Je kunt dus korte commando’s gebruiken, hem op zijn handen en voeten laten voortbewegen en hondenspelletjes met hem spelen.

Voor velen is de rol van puppy helemaal niet vernederend maar meer ontspannend en plezierig. Heel fijn om de touwtjes even uit handen te geven. Omdat er allerlei soorten puppy’s zijn, kan het zijn wat voor de één werkt, totaal niet werkt bij de ander. Dat is een kwestie van ontdekken. Voor zowel de pup als het baasje.

Het speelse plezier van puppy play

Welke attributen kun je gebruiken?

Een gag in de vorm van een bot
Leash
Halsband
Waterbakje
Voerbakje
Mand of bench
Kleed
Kniebeschermers (om de knieën te beschermen tijdens het kruipen)
Buttplug met staart
Traktaties (koekjes, snoepjes)
Hondenmasker
Bot
Hondenspeeltje (knijp piepbeestjes)
Speciale handschoenen
Elektro halsband met afstandsbediening

De outfit van mijn puppy

Je kunt het natuurlijk zo gek en uitgebreid maken als je zelf wilt. Op de foto heeft mijn pup een complete outfit aan van het merk Ouch! Het voordeel van deze set is dat hij hartstikke compleet is en bovendien erg prettig zit omdat het gemaakt is van zachte materialen. Dat maakt het een fijne set voor zowel de getrainde als de beginnende pup.

In de set is aanwezig:

  • 1 puppykap
  • 1 puppystaart (buttplug)
  • 2 armbanden
  • 1 borstharnas
  • 1 halsband met riem
  • 1 bot-gag (siliconen)
  • 1 positieharnas
  • 2 poothandschoenen.

Het enige waarbij ik vraagtekens had, was het positieharnas. Ik heb van alle kanten bekeken, over de armen van mijn pup geschoven en over zijn benen, maar ik kon er écht geen pepernoot van maken. Ook op de afbeeldingen kon ik geen aanwijzing vinden. Dus wie, oh wie kan mij vertellen waar dit positieharnas voor is bedoeld? En hoe je het gebruikt?

Voor de rest vind ik het echt een super fraaie set. Het enige dat er voor mij nog bij had mogen zitten is een fraaie bijpassende slip van hetzelfde materiaal als het borstharnas. Dan zou het pakket perfect zijn (eventueel in plaats van de positieharnas?).

De prijs

De prijs van de complete Puppy Play set is op dit moment is 79,95  euro (afgeprijsd van 159,95 euro). Mijn ervaring is dat prijzen van sekstoys behoorlijk kunnen fluctueren, dus  het kan zomaar dat hij over een tijdje goedkoper of duurder is.

Praktische informatie

EAN: 7423522586570
Merk: Ouch!
Online te koopErotic Treasure

Andere varianten

Naast puppy play zijn er nog meer varianten, ieder met eigen spelmogelijkheden, attributen en intensiteiten. Denk aan piggy play of pony play.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Het spelen van een rollenspel, hoe realistisch maak je het?
Maak kennis met het fascinerende ponyplay

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn