Het gebruik van de bench

Geen geld voor een op maat gemaakte kooi? Geen probleem, er zijn goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld een bench. “Maar die is toch voor huisdieren?” Wat goed genoeg is voor je hond, is vast ook goed genoeg voor je sub. Handdoek of deken op de koude bodem en hij heeft een prima onderkomen. En een bench is multifuncioneel… want hij past ook precies in puppy- of petplay.

Het gebruik van de bench

De bench

Een beetje honden bench kan prima worden gebuikt voor het opsluiten van je sub! Hond eruit, sub erin! Opgeruimd staat netjes. Vergeet natuurlijk niet de kooi goed met een hangslot dicht te maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je pub of sub zichzelf kan bevrijden. En het is ook prettig als je niet de kleinste koopt; dat scheelt misschien weer een paar tientjes, maar het zo proppen. Daar knapt iemand doorgaans niet van op.

De bench is een goedkoop en betaalbaar alternatief voor de speciale kooien. Een behoorlijke bench heb je al voor zo’n 150 euro. Een speciale kooi voor de BDSM kost je gemiddeld zo’n 700 euro.

Bench en veiligheid

Als je gebruik maakt van een hangslot op de bench, zorg dan wel dat er een eenvoudige en snelle escape mogelijk is. Houd de sleutels bijvoorbeeld bij de hand. Een andere optie is de bench dicht te maken met behulp van tie-wraps. Als je een schaar bij de hand houdt, is de kooi – indien noodzakelijk – binnen no time open.

Iets anders waar je rekening mee moet houden is het formaat van de bench. Ook al koop je de grootste kooi, de kans is klein dat je sub er met gestrekte benen in kan zitten. Een bench is immers voor honden gemaakt, niet voor mensen. Dit betekent dat hij (een beetje) opgevouwen zit. Dat kan even geen kwaad, maar zorg ervoor dat hij niet te lang in één houding blijft zitten, met oog op het risico van trombose.

Zorg altijd voor een warme ondergrond. Natuurlijk mag je sub lijden en afzien, maar langdurig op koud metaal zitten, kan er voor zorgen dat hij onderkoeld raakt. En dat is een groot risico voor zijn gezondheid. Dus leg een warme deken op het metaal van de bodem. Dat zou je waarschijnlijk voor je hond toch ook doen?

Meesteres Moriah

Meer informatie

Het speelse plezier van puppy play

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah