Play piercing, de verzamelnaam voor allerlei stekertjes

Play piercing is een verzamelnaam voor alle spelelementen die te maken hebben met naalden of andere stekeligheden. Het gaat er in ieder geval om, iets door de huid te steken. Een tepelpiercing, oorbel, Ampallang of Apadrayva kunnen allemaal vormen van play piercing zijn. Het gaat hier dus niet altijd om een tijdelijk SM-spel maar het kan ook om een permanente piercing gaan. Voor het tijdelijke SM spel kun je naalden gebruiken die in de acupunctuur worden gebruikt, of je kunt (medische) naalden gebruiken die tijdens het naaldenspel worden gebruikt.

Play piercing, de verzamelnaam voor allerlei stekertjes

Gebruik je fantasie

Gebruik je creativiteit. Onlangs heb ik bijvoorbeeld op iemand zijn verjaardag kaarsjes in een naald vastgemaakt en stuk voor stuk in zijn billen geprikt (en aangestoken). Als een soort alternatieve verjaardagstaart. En mijn slavin heb ik een keer vleugels gegeven door in de buisjes mooie zwarte veren te steken. De meest bekendste is waarschijnlijk een corsetpiercing. Twee of meer rijen ringen worden in de huid geprikt en vast geregen met lint, draad of iets anders decoratiefs, om het uiterlijk van een korset te geven.

Gebruik altijd steriele (en dus nieuwe) (injectie)naalden (zonder spuit) en geen gewone naainaalden. Injectienaalden zijn voor een paar euro bij een medische webshop in doosjes van 100 stuks te koop. Zorg ook voor voldoende ontsmettingsmiddelen zoals alcohol. Raadzaam is handschoenen te gebruiken die je vooraf desinfecteert en natuurlijk desinfecteer je vooraf ook de huid.

Welke beleving?

Iedere sub haalt iets anders uit play piercing. De een geniet van de rust waarmee de naalden worden gezet, de ander wordt opgewonden van het idee een forced Prins Albert te krijgen en een ander geniet van het gevoel van naalden door zijn huid. Het kan een overwinning zijn op jezelf, of een creatief verlangen, zelfexpressie, genot of amusement. Het geeft een endorfine kick die een behoorlijke tijd kan aanhouden. Sommige mensen kunnen er zelfs een orgasme van krijgen! Het is ook best intens, want iemand komt letterlijk onder je huid.

Zitten de naalden er eenmaal in? Speel er dan een beetje mee. Haal je hand er eens zachtjes langs, druk ze een beetje aan of trek ze er weer rustig uit. Al deze handelingen geven een bijzonder gevoel.

Mogelijkheden

Naalden en echte piercings zijn natuurlijk de meest voor de hand liggende play piercings, maar je kunt natuurlijk ook RVS vishaakjes gebruiken (zónder weerhaakjes!) of hechtdraad.

Let op bij play piercing

Let op: Er wordt nog onderzocht of er een relatie bestaat tussen naalden en inwendige zwellingen en/of beschadigingen. Werk altijd zo hygiënisch mogelijk. Realiseer je dat het naaldenspel ook voor de ‘prikker’ niet zonder risico is, zeker niet wanneer je je per ongeluk prikt met een van de naalden. En dat risico, zit er altijd in.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Prik je ook een naaldje mee met Needle play?
Laat je onderzoeken tijdens nursing of medical play
Het stekelige effect van prikkleding

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn