Electro play – Spelen met elektriciteit

Electro play
lijn bdsm

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik – nog geheel onwetend – aan het rondsnuffelen was op een webshop met BDSM-producten en ik allerlei producten tegen kwam voor ‘electro play’. Ik waande mij als een kind in een snoepwinkel en keek verlekkerd naar al die producten. Tot bestellen kwam het echter niet, want ik vond het ook doodeng. Aan de ene kant leek het mij fantastisch dit spel met een sub te spelen en aan de andere kant vroeg ik me af hoe het in zijn werk ging, of het geen kwaad kon en hoe ik het precies moest doen.

Natuurlijk stonden er technische kenmerken bij de producten, maar nergens zag ik een beschrijving over het gebruik. En de eventuele risico’s. Want je zet toch niet zomaar iemand onder stroom?
Gelukkig kreeg ik de kans dit spel op een veilige manier te leren en zo kon ik ontdekken dat er niets engs aan was, maar dat het vooral een heel leuk, opwindend en spannend spel is, mits je een paar basisregels goed voor ogen houdt. Voor electro play zijn er speciale electro boxen te koop. Die variëren van 9v tot 12v. Voor deze boxen zijn allerlei uitbreidingen te koop, om het spel nog leuker en afwisselender te maken. Denk bijvoorbeeld aan allerlei klemmetjes, sounds, parachutes en dildo’s.
Electro play is voor veel mensen een ‘spannend of eng spel’. Er wordt al snel gedacht aan de 220v die uit het stopcontact komt. Natuurlijk gaat het om stroom, maar het gaat niet om normale stroom. De stroomstootjes uit de electro box kunnen venijnig zijn, maar als je er veilig mee omgaat, maak je er (gelukkig) geen slachtoffers mee. Daarbij hebben de electro boxen knoppen waarmee je de intentie kunt bepalen. Van plagend zacht, tot gemeen en pijnlijk hard.

Verschillende producten

Electro play kent verschillende producten, maar bij alle producten draait het om de stroom. Zo zijn er electro boxen met heel veel uitbreidingsmogelijkheden, de Neon wand of Violet wand en wat dacht je van een simpele elektronische vliegenmepper?
Je kunt electro play als volwaardig spel beleven, maar je kunt het bijvoorbeeld ook als extra stimulatie toepassen bij CBT (Cock Ball Torture).

Het gebruik en de risico’s

Electro play is niet zonder risico. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden dit spel te spelen wanneer je partner een pacemaker heeft, of hartklachten. Handig om dit te weten, voordat je de elektroden op zijn/haar lichaam onder spanning gaat zetten.
Ook is het belangrijk dat je de intensiteit niet te hoog laat oplopen. Spieren kunnen hierdoor in een verkramping schieten. Op zich hoeft dat niet een probleem te zijn, maar vergeet niet dat je hart ook een spier is en je wilt natuurlijk niet dat deze in de kramp schiet.
Bij electro play is het van belang dat je weet of je speeltjes unipolair zijn of bipolair. Bij een bipolair speeltje zit de plus en de min op hetzelfde klemmetje of pad, zodat de stroom maar door een klein deel van je lichaam gaat. Bij unipolaire speeltjes, heb je een klemmetje met een plus en een klemmetje met een min pool. De stroom loopt dan van de ene klem naar de andere. Zou je deze op de tepels klemmen, dan loop je het risico dat de stroom via je hart naar de andere kant gaat. Geen goed idee dus.
Met een bipolair speeltje kun je eventueel boven de gordel spelen, maar als je het niet zeker weet, beperk je dan tot onder de gordel. En laten we eerlijk zijn, onder de gordel zijn genoeg leuke plekjes te vinden waar het leuk spelen is…

De beleving

Natuurlijk is de beleving bij iedereen anders. De een wordt opgewonden van de electrische prikkels op zijn/haar lichaam, de ander zal met angst en beven het spel toezien. Het is belangrijk je partner goed te blijven observeren en daar op in speelt. Er zijn electro speeltjes die heel aangenaam kunnen zijn, bijvoorbeeld handschoenen die tijdens een massage zachte prikkels afgeven maar er zijn ook electro speeltjes die heel gemeen kunnen zijn, zoals de eletrische sound.

Veilig electroplay

Voor veilig electro play kun je het beste producten gebruiken die hiervoor gemaakt zijn. Zo zijn er verschillende electro boxen die prima functioneren en op batterijen werken. Ook van deze electro boxen kunnen de pulsen nog steeds flink pijn doen. Vaak zijn er voor deze boxen allerlei sextoys te koop om in het spel te kunnen variëren.

Meer informatie

BDSM termen – Elektro fantasie – Ontspannen onder spanning
Uitgebreide collectie electro play in onze shop

Bronvermelding

Tekst: Mrs Moriah

BDSMforyou lijn

Geef een reactie