Wat is een violet wand of neon wand?

De violet wand maakt onderdeel uit van het elektrospel. Het is een populair apparaat omdat het eenvoudig in gebruik is. Het geeft elektrische ontlading over het huidoppervlak.  De elektriciteit produceert sensaties over een breed bereik, van een aangenaam warme tinteling tot een intensere, gerichte sensatie die sommigen misschien pijnlijk vinden. Elektrische wands bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw, toen ze als wondermiddel voor duizenden kwaaltjes door kwakzalvers werden gebruikt. 

Wat is een Violet wand of Neon wand?

Violet wand

De violet wand is een elektro-apparaat dat lichte stroom prikkels afgeeft om de huid te prikkelen. Er zijn verschillende opzetstukken die je kunt gebruiken en de intensiteit kun je zelf instellen met een knop aan de achterkant. Met massage olie neemt de intensiteit toe. De intensiteit is goed te regelen met de draaiknop aan de achterzijde van het apparaat.

De wand creëert een schokkend gevoel door statisch elektriciteit. Hij bestaat uit een basis unit (wat in het stopcontact gaat) en verschikkende hulpstukken van glas of metaal.

Violet wand of neon wand

Ondanks dat de benamingen door elkaar heen worden gebruikt zit er wel een verschil tussen deze apparaten. De neon wand onderscheidt zich voornamelijk door zijn interne structuur. In plaats van te vertrouwen op een Tesla-spoel zoals de violet wand, beschikt de neon wand over een solide, metalen kern. Deze constructie maakt het mogelijk voor de neon wand om net iets intensere prikkels te leveren dan zijn violet-tegenhanger. Als het gaat om bereik, speelt de neon wand in een iets kleiner veld dan de Violet Wand.

Uitbreiding sets

Voor degenen die hun ervaring willen verrijken, zijn er diverse optionele toevoegingen beschikbaar zoals een lichaamscontactsonde, flogger, een elektrosekspeddel en een elektrosekszweep, allemaal compatibel met de Neon Wand. Deze accessoires bieden een scala aan mogelijkheden voor avontuurlijke verkenningen.

Bediening

Het niveau van sensatie kan worden geregeld door de instelling op de wand zelf, die kan worden aangepast met de draaiknop. Bovendien kan het niveau van sensatie ook worden geregeld door de elektrode die je kiest. De verschillende elektrodes hebben een verschillende vormgeving en oppervlakte, waardoor bij aanraking met de huid, de vonkjes anders over springen van de electrode naar de huid.  Als je kiest voor een breed opzetstuk wordt de intensiteit ook verdeeld over een breder stuk huid. Kies je voor het spitse opstuk, dan is de ervaring intenser (pijnlijker) op een klein stuk huid.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is BDSM?
Beginnen met BDSM

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn