Is een slavencontract binnen de BDSM, juridisch bindend?

Binnen de BDSM kan gebruik worden gemaakt van een slavencontract tussen een dominant en sub. Dat is uiteraard een vrije keuze, het hoeft natuurlijk helemaal niet. Uiteindelijk is jullie samenzijn de blauwdruk van jullie BDSM beleving. Wat anderen doen, hoeven jullie niet te doen. Een slavencontract is een overeenkomst waarmee de dominant en een onderdanige bepaalde afspraken vastleggen. In de maatschappij heeft het contract geen enkele rechtsgeldigheid, maar binnen de D/s-verhouding is dit contract bindend en alleen opzegbaar door de dominant. In dit contract (opgesteld door de dominant) staat precies omschreven wat de D/s-relatie inhoudt en wat er wordt verwacht van de sub. Eenzijdig bepaald? Ja, absoluut! (Tenzij je bepaalt dat je sub ook inspraak heeft).

Het slavencontract binnen de BDSM

Wat is een slavencontract binnen BDSM

Een slavencontract binnen de BDSM is een overeenkomst tussen de dominant en sub. Er bestaan verschillende soorten contracten en ook de lengte kan verschillen. Zo zijn er slavencontracten voor onbepaalde tijd, maar er zijn er ook met een vooraf ingesteld termijn. In het contract kan worden vastgelegd wat de één van de ander verwacht, dus geboden en verboden. Het contract heeft in het ‘normale leven’ totaal geen rechtsgeldigheid. Het gaat meer om de emotionele beleving dan de juridische waarde. Want die is er niet.

Contract kan versterkend werken

Een contract kan versterkend werken voor de (D/s) relatie die jullie hebben. Het kan het extra spannend maken, of je kunt ermee duidelijk maken wat je van de ander verwacht. Ook voor de sub kan het handig zijn (en wordt vaak als opwindend ervaren), omdat hij precies weet wat er van hem wordt verwacht. Het kan als leidraad worden gebruikt voor jullie spel.

Omdat er verschillende disciplines zijn, bestaan er ook diverse contracten. Uiteindelijk bepaal je de inhoud natuurlijk helemaal zelf. Want wat jij belangrijk vindt om vast te leggen, hoeft een ander helemaal niet belangrijk te vinden. Zo zal ieder contract anders zijn. Wij geven hier een paar voorbeelden hoe het eruit kan zien, maar uiteindelijk is het jullie beleving, voorkeur, overtuiging en creativiteit die gaat bepalen hoe het er bij jullie uit gaat zien.

Voorbeelden

Cuckold en/of TPE contract
Financieel slavencontract (Findom)
Uitgebreid slavencontract

Slavencontract is maatwerk

Een goed slavencontract wordt op maat gemaakt, gespitst op jullie situatie en de voorkeuren van de dominant. Geplaatste contracten zijn daarom slechts als voorbeeld bedoeld. Het is veel leuker je eigen contract samen te stellen naar je eigen inzichten en wensen, maar je kunt de voorbeelden natuurlijk wel als leidraad nemen of je fantasie mee prikkelen. Een goed contract mag natuurlijk niet ontbreken in een pure D/s, TPE of 24/7-relatie! Veel plezier!

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is BDSM?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn

Geef een reactie