24/7 – Wat betekent 24/7?

BDSM is een blauwdruk van jullie samen en zal dus per persoon en combinatie verschillen. De één beperkt zich tot een paar spannende momenten in de slaapkamer en de ander kiest voor een 24/7 BDSM lifestyle.

Met 24/7 wordt een relatie bedoeld waarbij de partners 24 uur per dag en 7 dagen in de week een D/s leefstijl voeren. Een andere benaming voor 24/7 kan TPE (Total Power Exchange) zijn. Het hoeft niet altijd in een uitvoerende beleving te zijn, er kan ook sprake zijn van een ‘dreiging’, een weten dat je ieder moment kan worden aangesproken op je onderdanigheid.

24/7 - Wat betekent 24/7?

Wat houdt 24/7 in?

Invulling geven aan BDSM kent een breed scala aan vormen. De een vindt het leuk om af en toe wat hete momenten in de slaapkamer te beleven, de ander ambieert een intensievere lifestyle. Een mogelijkheid is dan een 24/7 BDSM lifestyle, TPE (Total Power Exchange) of een strenge D/s dynamiek. Dit hangt af van de specifieke wensen van zowel de dominante als de onderdanige partner. In sommige relaties fungeert de onderdanige partner hoofdzakelijk als een soort huishoudelijke hulp. Deze persoon is verantwoordelijk voor huishoudelijke taken en draagt vaak een specifiek uniform. Andere subjes hebben weer een andere rol. Zij dragen bijvoorbeeld constant een halsband of voeren taken uit op bevel van hun dominante partner. Wat echter een constante is in al deze relaties, is dat de onderdanige vaak volledige controle overgeeft aan de dominante partner.

Is 24/7 realistisch?

Niet helemaal, puur omdat het praktisch onhaalbaar is om 24/7 in een actieve BDSM-setting te verkeren. Je zou dan in feite altijd met BDSM bezig zijn. Het is, wanneer je werkt, een gezin hebt en er een sociaal leven op nahoudt, praktisch niet mogelijk als dominant 24 uur per dag je sub te domineren en bij alles te bepalen wat hij/zij moet doen. Kan het voor een groot gedeelte? Ja zeker wel, in grote lijnen is dit goed te doen en er zijn genoeg regels waar een sub zich 24/7 aan kan houden, zeker in de privésfeer.

De meeste lifestylers zijn niet continu bezig met hun BDSM beleving. De strikte 24/7 zal in de meeste gevallen eerder een streven zijn of fantasie, dan een exacte invulling. Natuurlijk zal voor iedereen deze invulling anders zijn. Waar de één kiest voor een uitbundige beleving, zal de ander het veel meer zoeken in subtiliteiten. Belangrijk is de manier te kiezen die het best bij jullie past.

De 24/7 kan worden ingevuld en vastgelegd met een slavencontract. In dit contract staat helder beschreven wat de dominant van de sub verwacht.

Voorbeelden van vaste rituelen

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van vaste rituelen die deel kunnen uitmalen van een 24/7 lifestyle:

  • Sub draagt een kuisheidsgordel
  • De sub doet direct na binnenkomst zijn collar om
  • Sub begroet de dominant op gepaste wijze
  • De sub houdt zich aan de kledingvoorschriften
  • Sub spreekt dominant aan met de juiste titel
  • De sub voert opdrachten uit voor de dominant
  • Sub biedt op juiste wijze drankjes aan (of andere versnaperingen)
  • de sub voert de afgesproken huishoudelijke taken uit
Meesteres Moriah

Meer informatie

TPE of Total Power Exchange

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn