Wat zijn hogtie boeien?

Wat zijn hogtie boeien?
lijn bdsm

​Misschien moet ik eerst uitleggen wat een hogtie bondage is. Een hogtie is het vastbinden van de handen én voeten achter de rug van de sub. Vaak ligt hij hierbij op zijn buik, zodat je hem goed kunt binden. Hogtie is een Engelse uitdrukking, uit de tijd van de cowboys. Zij bonden het vee met de poten aan elkaar, zodat ze niet weg konden lopen. Een mooie en vooral doeltreffende vorm van bondage.

De sub wordt vastbonden in een positie waarbij de enkels en polsen achter de rug aan elkaar worden gebonden. Dit kan met een gewoon touw, maar als je hier niet zo handig in bent, zijn er ook speciale boeien voor. De hogtie boeien. Vooral het middelste stuk, wat de boeien met elkaar verbindt, maakt de boeien afwijkend van andere boeien.

Kijk je sub eens liggen, weerloos. Hij kan geen kant op, al zou hij willen. Wat een mooi uitzicht… volledig overgeleverd aan jouw grillen en passie.

Je kunt er voor kiezen een hogtie te combineren met een frogtie. Een frogtie is een bondage waarbij de hielen tegen de bovenbenen worden vast gebonden. Hij lijkt hierdoor een beetje op een kikker, waar de naam ‘frogtie’ dan ook naar verwijst. Bind je de onderarmen aan de elleboog, de grote tenen aan elkaar én een gag in zijn mond, dan spreek je van een ‘pretzel’.
​Maar wat je ook doet, of hoe je het ook doet, deze boeien kunnen je erbij helpen. Je kunt de boeien natuurlijk ook combineren met touw of andere leuke speeltjes. Sommige zullen deze vorm van bondage ervaren als ‘opwindend’ voor anderen betekent deze manier, pure straf.

Hogtie boeien

Hogtie boeien zijn er speciaal om het jou lekker makkelijk te maken. Zeker wanneer je wat minder bedreven bent in knoopwerk en je wilt je sub toch in een hogtie, dan zijn deze boeien natuurlijk een perfecte uitkomst. Een kind doet de was en je sub ligt net zo stevig vast, dan wanneer je hem met touwen had gebonden.

Verschillende uitvoeringen

Zoals de meeste speeltjes, zijn de hogtie boeien in verschillende uitvoeringen te koop. Een standaard set is 5 delig. Vier boeien (2x pols, 2x enkel) en een middenstuk, waarmee je alle boeien kunt verbinden. Maar er zijn ook uitgebreidere sets te koop. Of juist alleen een los middenstuk, handig als je zelf de rest van de boeien al hebt. De meeste sets zijn in zwart uitgevoerd, maar er zijn hogtie boeien in verschillende kleuren, zoals wit en roze te koop. Net wat jij leuk vindt.

Andere namen

Deze vorm van boeien is hoofdzakelijk bekend onder hogtie boeien, maar je komt ook namen tegen als: ‘keep still bondage set’, ‘leren kruis met ring’ of ‘Frisky Stay Put Cross Tie Restraints’.

Het gebruik

Als je je beperkt tot de hogtie boeienset, is het gebruik heel eenvoudig. Je legt je partner op zijn/haar buik en maakt de boeien op de rug door middel van het tussenstuk aan elkaar vast. De polsboeien om de polsen en de enkelboeien aan de enkels. Het midden stuk zorgt er voor dat handen en voeten nu lekker dicht bij elkaar zitten. Ligt het lekker? Nee, natuurlijk niet. Maar moet dit dan?
​Zorg er wel voor dat je sub goed kan blijven ademhalen en dat de spieren niet te lang onder spanning blijven staan. Zelfs als de mond en neus vrij is, kan het lastig zijn om goed adem te blijven halen. Zeker wanneer het hoofd achterover is gebonden en er veel spanning op de borstspieren staat. Het is dus belangrijk je sub te blijven observeren of eventueel een ‘safewoord of codewoord’ af te spreken. Gelukkig zijn de boeien net zo snel weer los, als ze aan gaan.
​Denk ook aan de bloedsomloop, dat deze niet te lang wordt afgekneld. Uiteraard geldt dat voor iedere vorm van bondage.

Reinigen

De boeien zijn eenvoudig te reinigen met een speciale toycleaner.

Meer informatie

Hoe doe je precies een hogtie?

Bronvermelding

Tekst: Mrs Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn

Geef een reactie