Een boeiend verhaal over boeien

Vind jij boeien, ook zo’n boeiend onderwerp? Okay, flauw grapje. Maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in, want een eerste keer geboeid worden is best spannend. En de eerste keer iemand boeien omdoen, net zo goed. Wie herinnert zich zijn eerste keer nog? Dat je vol angst en verwachtingen voor een Dominant stond en de polsboeien en enkelboeien bij je werden omgedaan. Want wat zou zij/hij met je gaan doen?

Een boeiend verhaal over boeien

Vrijheidsbeperking

Boeien zijn prima producten om een sub mee vast te zetten en zijn bewegingsvrijheid te beperken. De polsboeien kunnen aan elkaar op de rug vast gezet worden, de enkelboeien aan elkaar en je hebt eigenlijk niet eens iets nodig om hem aan vast te zetten, want echt ver zal hij niet komen. Boeien zijn prima geschikt voor vrijheidsbeperking. Geschikt voor de armen én benen.

Boeien zijn er in allerlei soorten en maten. Voor de beginneling zijn er schattige, zachte, pluizige varianten, maar als je wat harder wilt spelen heb je ander materiaal nodig. Denk dan aan lederen boeien of boeien van metaal. Overigens kan touw ook een prima optie zijn. Minstens net zo snel om en het voordeel is, dat je gelijk een leash tot je beschikking hebt.

Machtsbeleving

Iemand boeien heeft niet alleen een vrijheidsbeperkend karakter, maar het is net zo goed een machtsbeleving. Je laat er heel goed mee zien, wie er de baas is. En dat is hij niet. Dat moge duidelijk zijn. Er zijn zelfs boeien die je met een slotje kunt vastmaken. Zo weet je zeer dat de ander niet kan bepalen wanneer de boei wordt losgemaakt. Zonder de sleutel, die ongetwijfeld om jouw nek hangt, gebeurt er immers niet zo veel.

Spannend!

Voor de beginnende sub kan het aandoen van boeien, al een hele beleving op zich zijn. Laat hem rustig aan het gevoel wennen. Het is het begin van de volledige overgave en zodra deze boeien aan zijn ledematen zitten, zal hij dit absoluut als zodanig ervaren. Geef hem de tijd hier aan te wennen. Maar ook voor de die hard getrainde sub, is het omdoen van de boeien een startsein van “trouble in Paradise“… Spannend!

Een stukje historie (is altijd leuk)

Laten we beginnen met een reis terug in de tijd. Boeien hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De Romeinen gebruikten ze al om gevangenen te transporteren en hun wil op te leggen. Denk aan de oude gladiatoren die vastgeklonken werden aan elkaar of aan wagens, net als in de film “Gladiator”. Een tikkeltje dramatisch, maar ja, de Romeinen hielden wel van een show.

Door de eeuwen heen zijn boeien in allerlei vormen en maten gebruikt. Van de middeleeuwse kerkers tot aan de slavenhandel, deze metalen gruwelstukken hebben vele duistere perioden gekend. Anno nu zijn boeien in allerlei vormen en materialen te vinden. De klassieke handboeien die de politie gebruikt zijn efficiënt, stevig en vaak gemaakt van roestvrij staal. Geen fratsen, puur functioneel. Perfect om die lastige crimineel mee te boeien – letterlijk en figuurlijk.

Maar er zijn ook minder functionele soorten. Neem bijvoorbeeld de fluweelzachte boeien. Ze zijn te koop in alle kleuren van de regenboog en zijn vaak voorzien van pluche of leer voor extra comfort. Je zou bijna vergeten dat je vastzit.

Met GPS-trackers

En dan zijn er nog de high-tech boeien met ingebouwde sloten en zelfs GPS-trackers. Voor de mensen die echt geen kant op willen. Of voor die paar mensen die vergeten waar ze hun partner hebben vastgezet. Toch handig als je hem weer terug kan vinden in dat donkere bos… Want welke boom was het nou toch?

Boeiende weetjes

Wist je dat er een wereldkampioenschap handboeien ontsnappen is? Jawel, het bestaat echt. Escape artists van over de hele wereld komen samen om te laten zien hoe snel ze uit de meest complexe boeien kunnen komen. Houdini zou trots zijn.

De eerste patenten voor handboeien dateren uit de 19e eeuw. De modernere boeien met draaibare scharnieren werden uitgevonden door een Engelsman genaamd Hiatt. Geen wonder dat Britse detectives in boeken altijd zo’n voorliefde voor handboeien hebben.

Handboeien kunnen worden geopend met bijna elk dun en stevig object, zoals een speld of zelfs een paperclip. Uiteraard is dit alleen nuttige kennis voor in geval van nood of als je een carrière als ontsnappingskunstenaar overweegt. Anders blijf je gewoon lekker vast zitten tot je Dominant je weer verlost.

Een boeiende toekomst…

Boeien blijven evolueren. Ze zullen steeds geavanceerder worden, met slimme technologieën die ervoor zorgen dat ze alleen geopend kunnen worden door degenen die het juiste wachtwoord of biometrische gegevens hebben. Minder kans op ontsnappingen dus. Stel je voor dat je Dominant het wachtwoord vergeet… wat dan?

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat zijn hogtie boeien?
Meer over deurboeien

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn