PVC fetisj – Wat is dat eigenlijk?

PVC fetisj - Wat is dat eigenlijk?
lijn bdsm

Je hebt vast wel een keer van een latex fetisj gehoord, of nog bekender een leer fetisj. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een PVC-fetisj? En dan heb ik het niet over mensen die liefkozend met een dakgoot in hun handen zitten of mensen die graag in een dakgoot slapen, maar dan heb ik het over PVC dat verwerkt zit in kleding. PVC voelt namelijk heel zacht aan op de huid en bij sommigen mensen roept dit een bepaalde vorm van opwinding op.

PVC fetisj

Er zijn heel wat fetisjen, ééntje daarvan is dus een PVC fetisj. Net als bij alle andere fetisjen heeft iedereen zijn eigen beleving bij een fetisj. Het gevoel van PVC op je blote huid en dus ook op je geslachtsdelen, borsten kan een fijn, opwindend gevoel geven, vooral bij wat strakkere kleding.
De ervaring wordt nog eens versterkt door de uitstraling. Op veel kinkyfeestjes wordt naast leer en latex, ook vaak voor kleding in PVC gekozen.

BDSM feest: waar? Dit zijn de spannendste BDSM party’s in Nederland!

Wat is PVC

Om een beter beeld van deze fetisj te krijgen is het misschien handig om eerst eens te kijken naar wat PVC nou precies is. PVC is een afkorting van Polyvinylchloride. Er zijn heel wat dingen die van PVC zijn gemaakt, onder andere (erotisch) speelgoed, gebruiksvoorwerpen (ja, ook die dak- of kabelgoot) maar bijvoorbeeld ook een regenjas.

Speciale kleding

Voor de echte PVC liefhebber is er echter speciale kleding ontworpen. Het uiterlijk lijkt een beetje op lak, maar dat is het niet. Lak heeft namelijk een voering, maar PVC kleding heeft dit niet. Je draagt het plastic dus direct op de huid. Dat geeft een bijzonder gevoel, maar je kunt je voorstellen dat het ook behoorlijk broeierig is. Belangrijk dus om – net als bij latexkleding – goed te blijven drinken als je kleding voor een groot deel uit PVC bestaat. Want het wordt zweten!

Zelf heb ik een lange zwarte jas van PVC. Hij staat rete kinky, zit ook echt lekker maar na een avondje feesten, ben ik echt blij als hij weer uit mag. En koud dat ik het dan heb.

Soms ergens in verwerkt

Soms zit PVC ergens in verwerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld luierpakjes te koop voor Ageplay, waar PVC in verwerkt zit. Van de liefhebber heb ik begrepen dat dit een extra dimensie geeft aan de beleving. Het kraken, in combinatie met het zachte materiaal is prettig en opwindend.

Uitgebreide collectie

Een uitgebreide collectie PVC kleding vind je bijvoorbeeld bij Mr-riegillio.com. Je vindt hier allerlei spannende outfits voor mannen: lange broeken, korte broeken, shirts, handschoenen maar ook volledige catsuits in PVC. Ze hebben maar één nadeel: ze hebben geen PVC kleding voor vrouwen. Daarom heten ze waarschijnlijk Mr en geen Mrs.

Hoe onderhoud je PVC kleding?

PVC kleding hang je het beste op een kleerhanger en maak je schoon met een vochtig doekje en meer niet. Ook bij regendruppels of andere dingen die je knoeit, gewoon een vochtig doekje gebruiken. Niet zo’n speciaal nat doekje uit een pakje (waar vaak ook zeep in verwerkt is), maar gewoon een ouderwets vochtig vaatdoekje.

Hang je PVC kleding niet in de zon of vlakbij een verwarming/kachel. Dat geldt voor meerdere glimmende outfits zoals bijvoorbeeld latex of lak. In tegenstelling tot latex hoef je PVC niet in te smeren met één of ander spul, PVC glimt gewoon van zichzelf.

Heb jij ook een PVC fetisj dan ben ik heel benieuwd wat jij ervaart bij het dragen van PVC kleding!

Meesteres Moriah

Meer informatie

BDSM feest: waar? Dit zijn de spannendste BDSM party’s in Nederland!
BDSM termen – Wat is een fetisj?

Bronvermelding

Tekst: Mrs Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn

Geef een reactie