Zo houd je latex mooi

Latex is een natuurrubber en afkomstig uit de rubberboom Hevea Brasiliensis. Sommige mensen hebben voor dit product een fetisj ontwikkeld. Een latex fetisj is een seksuele voorkeur over langen naar artikelen van latex. Dit kunnen accessoires zijn maar natuurlijk ook kledingstukken of kinky speeltjes. Als jij je aangetrokken voelt tot latex, wil je het waarschijnlijk zelf graag dragen maar je vindt het vast ook opwindend om naar te kijken. Daarnaast gaat het vaak niet alleen om het uiterlijk maar ook om de geur. Daarbij is het super sexy, verleidelijk en een echte blikvanger.

Zo houd je latex mooi

Mogelijkheden

Naast latex kleding zijn  er ook andere mogelijkheden om van het rubber te genieten. Zo zijn er bijvoorbeeld latex bodybags, die het hele lichaam omhullen, of maskers voor over het hoofd (al dan niet in combinatie met breath play).

De latex-fetisj is een beetje verwant aan de PVC-fetisj omdat het beiden gaat om glanzende, strakke materialen. Het materiaal wordt dicht op de huid gedragen, als een tweede huid. Het kan dan ervaren worden als een soort van bondage, die over je hele lichaam ervaren wordt. Overigens is niet alle kleding strak te dragen, soms is het juist heel fijn om een wijde outfit van rubber aan te hebben.

Sommigen rubberisten (zoals latex-fetisjisten ook wel worden genoemd) dragen hun strakke latex ook wel eens onder hun gewone outfit. Gewoon onder de nette pak en alleen jij weet dat je het draagt!

Hoe draag je het?

Het rubber is niet zo eenvoudig aan te trekken, zeker niet als het dan ook nog eens een strakke outfit betreft. Je kunt het wat makkelijker maken door je lichaam eerst in te smeren met een glijmiddel. Dit zorgt ervoor dat de latex eenvoudiger over je huid heen glijdt.

Hoe onderhoud je het?

Latex bewaar je het beste lucht- en lichtarm. Dit betekent dat je het beste de latex eerst kan verpakken in chloorvrij papier en vervolgens in een luchtarme, zwarte, plastic zak opbergt. Zoveel mogelijk ook licht- en luchtdicht verpakt.

Reiniging

Als je het hebt gedragen, ontvet dan de outfit met een mild afwasmiddel en het vervolgens te bewaren in talkpoeder of Vivishine (of vergelijkbaar middel).

De kleding kun je wassen in heet water (natuurlijk geen kokend heet water, maar wel heet genoeg om het te kunnen ontvetten) en afwasmiddel. Goed daarna afspoelen met handwarm water waarin je een scheutje Vivishine toevoegt.

De kleding goed droogdeppen en dan een nachtje laten hangen op een houten hanger (in het donker). Daarna de kleding goed opbergen volgens bovenstaande omschrijving.

Pas op voor

Latex en olie gaan niet goed samen, dus  gebruik liever geen body lotion of massageolie als je latex draagt (of wilt gaan dragen). Vermijd ook producten als baby shampoo, baby talkpoeder, plastic opberghoezen en duct tape.

Pas ook op met je lange nagels, sieraden, sigaretten, gespen of scherpe dingen waar je tegenaan kunt lopen.

Waarom is het zo duur?

Als je al iets van latex kleding in je kast hebt hangen, ben je ongetwijfeld tot de ontdekking gekomen dat het niet goedkoop is. Hoewel er absoluut prijsverschillen zijn, gaat het bij de goedkopere producten absoluut ten koste van de kwaliteit. Goede latex kleding is doorgaans duurder vanwege het productieproces en de gebruikte materialen. Het is een arbeidsintensief proces en vereist ook nog eens speciale vaardigheden. Daarbij is de natuurlijke grondstof niet goedkoop.

Meesteres Moriah

Meer informatie

De sensatie van het vacuümbed of latexbed
Wat is een fetisj en welke zijn er?
De meerdere functies van maskers

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn