De sensatie van het vacuümbed of latexbed

Een vacuümbed of latexbed bestaat uit een frame (van PVC buizen of metaal) dat wordt overspannen door latex. Daarin gaat iemand liggen en vervolgens wordt het lucht met een zuigpomp uit de latex zak gezogen zodat er een vacuüm ontstaat.

Vacuümbed of latexbed

Sensorische deprivatie

Bij sommige vacuümbedden steekt het hoofd er nog uit en kan de persoon gewoon nog ademhalen en bij andere latexbedden, zit ook het hoofd onder het latex en is er een buis naar de buitenkant waardoor hij zijn zuurstof krijgt. Sommige vacuümbedden bevatten een verwante fetisj en gebruiken een gasmasker om de ademhaling te vergemakkelijken.

Bij de sensatie van een vacuümbed komen meerdere disciplines samen: bondage, latex, breathcontrol, mummificatie en sensorische deprivatie. Doordat de latex zo strak rond de huid zit, worden aanrakingen (van buitenaf) als intenser ervaren. In een vacuümbed ben je volledig van de wereld. Het is dus een zeer intense ervaring. Iets minder geschikt voor subjes die last hebben van claustrofobie.

De risico’s

Wanneer ook het hoofd onder het latex zit, is er altijd het risico van verstikking. Het is dus enorm belangrijk dat je de sub in de gaten blijft houden om te kijken of alles goed gaat.

Hoe onderhoud je latex?

Ik had ooit een latexbed, behoorlijk prijzig en slechts één keer gebruikt. Helaas was ik hem vergeten en heeft hij een tijd in het zonlicht gestaan. Het enige bruikbare wat er nog van over was, waren de PVC-buizen. Het latex kon ik zo in de prullenbak gooien. Echt zo zonde…

Latex bewaar je het beste lucht- en lichtarm. Dit betekent dat je het beste de latex eerst kan verpakken in chloorvrij papier en vervolgens in een luchtarme, zwarte, plastic zak opbergt. Zoveel mogelijk ook licht- en luchtdicht verpakt.
Als je het latex hebt gebruikt, ontvet dan de zak met heet water en een mild afwasmiddel en bewaar het vervolgens in talkpoeder of Vivishine (of vergelijkbaar middel).

De latex goed droogdeppen en dan een nachtje laten hangen op een houten hanger (in het donker). Daarna de latex goed opbergen volgens bovenstaande omschrijving.

Pas op voor

Latex en olie gaan niet goed samen, dus  gebruik liever geen body lotion of massageolie als je het latexbed gaat gebruiken. Vermijd ook producten als baby shampoo, baby talkpoeder, plastic opberghoezen en duct tape. Pas ook op met je lange nagels, sieraden, sigaretten, gespen of andere scherpe dingen.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Maak kennis met het gasmasker binnen de BDSM
Zo houd je latex mooi
Bouw de spanning op met de vacuümpomp
Opgesloten zitten in latex

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn