De intense sensatie van een foliebondage
Als je denkt aan bondage, denk je wellicht direct aan touw of in tweede instantie wellicht aan leren boeien, maar wat dacht je van folie?! Ook daarmee kun je eenvoudige of juist een ingewikkelde (flauw grapje) bondage mee maken. Een foliebondage is perfect om een intense BDSM sessie mee af te sluiten. Enerzijds kan het heel rustgevend zijn, maar het leent zich ook om nog wat extra prikkels toe te voegen of het juist heel spannend af te sluiten. De folie is overigens ook perfect te gebruiken voor mummification!
De voordelen van folie voor bondage
Een bondage met folie heeft een aantal voordelen. Het is een (relatief) goedkoop materiaal wat geen onderhoud nodig heeft (zoals bij touw). Je gooit het na afloop gewoon weg (dat is natuurlijk wel een dingetje, want plastic, dus niet zo duurzaam of milieubewust). Het is eenvoudig te gebruiken, want je wikkelt iemand er gewoon mee in. Een kind kan de was doen. Je hebt dus geen speciale bondage workshop nodig, voor je ermee aan de slag kunt gaan. De sub is in no time ingewikkeld, zodat het ook niet zo tijdrovend is als een touw bondage.
Omdat de folie heel gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld hoef je je veel minder zorgen te maken over drukpunten en/of het afknellen van zenuwen. Dus perfect voor de beginnende BDSM’er. Je kunt niet zo snel iets verkeerd doen (mits je de ademhaling niet belemmerd).
Je kunt er voor kiezen iemand helemaal in de folie te wikkelen, maar de kleinere rollen folie lenen zich ook perfect om alleen de armen vast te maken, aan elkaar of ergens anders aan vast. Of de benen vastmaken aan de stoelpoten. Of, nou ja, laat je creativiteit vooral de loop, want er is zoveel mogelijk!
De nadelen van een bondage met folie
“Elk voordeel heb z’n nadeel”, zou Cruijf zeggen en dat is ook zeker bij een foliebondage het geval. Folie is relatief goedkoop maar doordat je het maar eenmalig kunt gebruiken, wordt het prijzig als je het vaak gebruikt. Folie is plastic, dus het is absoluut belastend voor het milieu.
De foliebondage
Met folie kun je een prachtige, ingewikkelde of eenvoudige, bondage doen. Het materiaal is zo stevig dat wanneer je een aantal lagen over elkaar gebruikt, je de sub zelfs aan een suspensie haak zou kunnen hangen. Wees hier natuurlijk wel voorzichtig mee en dit is ook niet geschikt voor een eerste foliebondage. Je kunt eenvoudig beginnen, om de sub bijvoorbeeld met zijn armen of benen ergens aan vast te maken of misschien zelfs zijn hele lichaam inwikkelen (tot de halslijn). Lekker stevig (maar niet té strak), zodat de folie als een tweede huid voelt. Alle aanrakingen zullen intenser binnenkomen.
Je kunt het extra spannend maken door de folie op sommige plekken open te maken. Dit kan eenvoudig met een verbandschaar. Bijvoorbeeld bij de tepels, om er tepelklemmen op te plaatsen, of bij de pik/ballen/vagina om er spannende dingen mee te doen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen hier en daar een open plek te maken om er iets in te stoppen. Dit kan een ijsblokje zijn, brandnetels of een vibrator, waar je maar zin in hebt. En dat maakt een foliebondage dus extra leuk, spannend en veelzijdig. Je kunt er zo veel leuks mee doen!
Hoofd leeg maken
En heeft je subje gewoon even rust nodig om het hoofd leeg te maken, los te laten en even te vliegen, ook daarvoor is deze bondage perfect geschikt. Het inwikkelen is rap gebeurd en daarna kan het grote vliegfeest beginnen. Heerlijk toch?!
De laatste sensatie van de folie is op het einde, als je de folie er weer van af hebt gehaald. Door het folie ga je behoorlijk transpireren, dus de huid is vochtig. Zodra het folie eraf gaat, is het dus best een beetje koud. Houd daar als Dominant rekening mee. Misschien een dekentje en een flesje water paraat?
Welke folie is geschikt?
De meeste BDSM shops bieden bondage folie aan, maar… dan betaal je de hoofdprijs. De huishoudfolie uit de supermarkt kan een goedkoper alternatief zijn, maar dat heeft als nadeel dat het maar kleine rolletjes zijn en ook nog eens behoorlijk plakkerig zodat ze snel onbruikbaar in de klit zitten (mijn ervaring). Het beste kun je op zoek gaan naar verpakkingsfolie of wikkelfolie, dan heb je goede folie voor een goede prijs.
Veiligheid & overige tips
Net als bij een touw bondage is het handig een (verband)schaar bij de hand te hebben. Mocht er iets gebeuren (en dat kan altijd) dan kun je de sub altijd weer snel bevrijden uit de folie. Verwijder direct de folie als de sub blauwe lippen/tenen/vingertippen krijgt, duizelig wordt, bleek of rood wordt, gaat zweten, sneller gaat ademen en/of niet meer kan praten.
Laat iemand (en dit geldt voor iedere vorm van bondage) nooit alleen in een foliebondage. Blijf ook altijd in contact met de sub.
Het spreek voor zich dat je bij de bondage ervoor zorgt dat de ademhaling niet wordt beperkt door de folie. Laat liever ook de kwetsbare hals vrij.
Laat de sub voor je hem gaat inrollen, even naar het toilet gaan.
Een klein kussentje tussen de knieën en enkels voor je ze gaat binden, voorkomt pijnlijke gewrichten.
Doe eerst folie op de arm en pas daarna rond de torso zodat er geen huid op huid contact is, wat kan gaan irriteren.
Trek nooit teveel aan de folie tijdens het binden om te voorkomen dat het te strak gaat zitten.
Meer informatie
Cocooning, je sub veilig ingepakt
Rust vinden in een bondage
De risico’s van autobondage
Hoe doe je precies een hogtie?
Hogtie with hand and anklecuffs
Touw voor bondage, waar kies je voor?
Bronvermelding
Tekst & fotografie: Meesteres Moriah