De risico’s van autobondage

Toen ik mijn sub net leerde kennen, vertelde hij mij dat hij ooit bezig was geweest met autobondage. Hij had dan een soort bodybag met rits en via een hangertje aan de deur (of zoiets) kon hij de bodybag van achteren dichtritsen waardoor hij gevangen zat. Hoe hij uiteindelijk weer los kwam, dat ben ik eerlijk gezegd vergeten. Blijkbaar is het (gelukkig) steeds goed gegaan, want anders had hij hier nu niet gezeten. Maar ik weet ook van hem, dat het soms benarde situaties heeft opgeleverd. En ja, soms gaat het inderdaad mis. Autobondage is absoluut niet zonder risico.

De risico's van autobondage

Wat is autobondage?

Autobondage is je eigen lichaam vastmaken (bondage), zonder tussenkomst van een ander. Dat wil zeggen, jezelf vastbinden om seksueel genot te voelen , of gewoon het plezier van het vastgebonden zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden dit voor elkaar te krijgen. Een van de mogelijkheden is te werken met een tijdslot als een Ice Lock. Dit slot werkt twee uur totdat het slot open springt. Handig als je wel de kick wilt hebben van de machteloosheid maar geen speelpartner hebt. Doe het wel veilig en zorg dat er altijd een escape mogelijk is. Geen speelpartner betekent immers ook niemand die je komt bevrijden.

Manieren van autobondage

Andere manieren om jezelf te kunnen bevrijden kunnen zijn:

  • Hang de sleutel aan een touwtje boven een brandende kaars, zodat het even duurt voor het touw is doorgebrand. Helemaal zonder risico is dit natuurlijk niet. De kaars kan omvallen, waardoor er brand ontstaat en je geen mogelijkheid meer hebt te ontsnappen. Ook handig om goed uit te rekenen dat de sleutel precies daar valt, waar je hem ook kunt pakken.
  • Spreek met iemand af dat hij je komt bevrijden op een bepaald moment. Hoewel dit dan eigenlijk geen autobondage meer is.
  • Je kunt de sleutel van de boeien ook invriezen in een ijsblokje. Kwestie van wachten.
  • Zorg voor een combinatieslot, zelfs als de combinatie bekend is kan het in het donker nog een behoorlijke pittige opgave worden om het slot open te krijgen. Je kunt voor de zekerheid een timer op de verlichting plaatsen, zodat er altijd een escape is.
  • Een ouderwetse klok kan als escape worden gebruikt. Hang je sleutelhanger aan één van de wijzers. Op het moment dat de wijzers naar beneden staan, glijdt de sleutel er vanzelf eraf.
  • Er zijn kant-en-klare timerssloten te koop. Vooraf kun je dan instellen wanneer het slot open moet springen. Een dergelijk slot zou je ook als escapeslot kunnen gebruiken.

De risico’s

Bondage op zich is al een risico, maar dan is er altijd nog iemand bij je in de buurt die iets kan doen. Maar bij autobondage sta je er alleen voor en als je zelf vast zit, wordt dat behoorlijk lastig als de nood aan de man is. Want hoe houd je het voor jezelf zo veilig mogelijk? Hierboven zie je al een aantal opties wat je zou kunnen toepassen, maar als er ineens paniek uitbreekt, om welke reden dan ook, helpen deze tips voor geen meter. Die duren dan allemaal te lang. Je zal dus altijd moeten nadenken over een escape die bij calamiteiten kan worden gebruikt.

Daarbij wordt autobondage ook soms gecombineerd met breath control. Dan wordt het wel een heel gevaarlijke beleving. Niet zo gek dat er behoorlijk wat slachtoffers vallen op deze manier. Het aantal sterfgevallen als gevolg van auto-erotische verstikking wordt in Amerika geschat op tussen de 500 en 1.000 per jaar, en een groot deel van deze fatale verstikkingen ging gepaard met autobondage (40% procent). Bron.

En natuurlijk is juist die kick onderdeel van de spanning, maar toch…

Meesteres Moriah

Meer informatie

Rust vinden in een bondage
De historie van shibari
Hoe doe je precies een hogtie?
Hogtie with hand and anklecuffs
Touw voor bondage, waar kies je voor?
De intense sensatie van een foliebondage

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn