Kettingzweep of chain flogger

Met deze kettingzweep wordt iets anders bedoeld dan het gereedschap van een fietsenmaker die een kettingzweep gebruikt om onder meer de cassette (achterste tandwielen) van een fiets af te nemen. Met deze kettingzweep bedoelen we een gemeen slagwapen, namelijk een flogger welke bestaat uit diverse stroken kettingen. Het kan gevaarlijk zijn in handen van een beginner, maar ook een geoefend meester moet hiermee oppassen. Met die kanttekening dat er verschillende modellen zijn, en de één wat heftiger is dan de ander.

Kettingzweep of chain  flogger

De eigenschap van metaal

Een van de eigenschappen van metaal is dat het niet mee veert. Dat betekent dat je deze kettingzweep maar beter uit de buurt van iemand zijn gezicht kan houden. Een logisch nadenkend mens, kan dat natuurlijk zelf ook bedenken, maar helaas bestaan er ook mensen die wat minder goed nadenken.

Echt hard (kwa snelheid) kun je niet slaan met deze zweep, want de stroken van kettingen, zijn soort van instabiel (ze kunnen alle kanten op). Maar metaal blijft metaal, waardoor hij toch behoorlijk pittig kan aankomen. In lijn met Riri’s beroemde woorden, “Stokken en stenen kunnen mijn botten breken, maar kettingen en zwepen winden me op,” is dit sieraad een combinatie van stijl en sensatie.

Verschillende uitvoeringen

De kettingzweep of chain flogger is er in verschillende uitvoeringen. De één is wat pittiger dan de ander. Dit heeft vooral te maken met het formaat schakel waar de strengen van gemaakt zijn. Ik heb zelfs een keer een flogger met prikkeldraad strengen voorbij zien komen. Je snapt dat je daar nooit voluit mee kunt slaan, want dan haal je de hele huid open. Kettingzwepen met dunne schakeltjes zijn veel meer geschikt om zachtjes mee te strelen, omdat je anders al snel de kettingen kapot slaat.

En zo heeft ieder soort zweep een eigen functie.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Een fijne warming up zweep: de flogger!
Knijpers, een goedkope klem voor (bijna) ieder lichaamsdeel
Verschillende soorten tepelklemmen, waar kies jij voor?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn