Productbespreking – CB-6000 Kuisheidskooi in chroom

Kuisheidskooi of CB

CB-6000 kuisheidskooi: Een opgesloten sub is een sub met de juiste focus…!

Algemene informatie CB-6000

De CB-6000 (in chroom) is een kuisheidskooi van plastic met een look-a-like van chroom. Verwacht dus geen metalen kooi. Dat heeft als voordeel dat de kooi prima door metaaldetectors kan, zonder dat er een alarm af gaat. Moet je natuurlijk niet het metalen slotje gebruiken die wordt bijgeleverd, maar in de verpakking vind je ook plastic nummer sloten. Op deze manier kan je prima door de poortjes heen lopen, zonder dat hij zijn CB aan iemand hoeft te tonen.
Ook heeft het als voordeel dat het minder zwaar draagt dan een kuisheidskooi van metaal.

Het ontwerp van de kooi bestaat uit drie onderdelen die in elkaar passen als een puzzel. Ook zonder gebruiksaanwijzing, wijst het eigenlijk vanzelf. De twee geleidings-pinnen houden de bovenste stukken samen. De ovale borgpen verbindt de ringen met de kooi. Het platte ontwerp van de ringen is zeer comfortabel en veilig.

De afwerking van de CB-6000 is een duurzaam overlay op een lichtgewicht polycarbonaat materiaal van medische kwaliteit. Het is lichtgewicht en hypoallergeen. De kooi is geventileerd voor optimale hygiëne en heeft een opening waardoor je gewoon kunt plassen. Ook mooi meegenomen…

Door de bijgeleverde ringen in verschillende maten, kun je de CB precies aanpassen aan de gewenste pasvorm.

De CB is verpakt in een kartonnen doos, in de doos vind je een mooi bewaartasje van stof. Ik hou van deze details, omdat dit dingen zijn die een product net iets meer elan geven. Je kunt op deze manier alle onderdelen van de CB netjes en discreet bij elkaar houden. Als ik naar de inhoud kijk, zie je dat dit een product is wat met veel aandacht en liefde voor het product is ontworpen. Alle onderdelen zijn netjes afgewerkt en passen perfect in elkaar. Geen overbodige naden of fratsen, maar gewoon precies wat je nodig hebt.

cb-6000 cb-6000

In de praktijk

De CB is eenvoudig om de pik – in slappe toestand – en ballen te bevestigen. Hoe vaker je de CB zal gebruiken, hoe makkelijker het zal worden. In het begin is het misschien nog een beetje zoeken, passen en meten, totdat je de juiste ring hebt gevonden. De ene ring zit misschien te strak, de ander te ruim. Aangezien een CB doorgaans meerdere dagen achtereen gedragen moet kunnen worden, is het belangrijk dat de CB goed zit. Hij mag niet afglijden (wat bij een te ruime ring altijd kan gebeuren) maar moet ook niet de ballen afknellen.

Sommigen vinden het prettig de pootjes op maat af te snijden, dat kan een keuze zijn, maar is zeker niet noodzakelijk. De pootjes steken namelijk niet verder uit dan het metalen slotje. Kies je echter voor de plastic nummersloten, dan kan het wel wenselijk zijn.

Kuisheid

Persoonlijk vind ik kuisheid een mooie, intense beleving binnen de D/s. De Dominant beheert de sleutel en heeft daarom de juiste focus van je sub. Hij is afhankelijk van (hem of) haar en met die macht kun je natuurlijk heerlijk spelen. Zijn opwinding betekent immers een knellende pik… Wel willen, maar niet kunnen. Hij zal weten dat zijn lot, letterlijk in de handen van zijn Dominant ligt. De Dominant bepaalt zijn bevrijding. Dit kan aan de ene kant voor extra opwinding zorgen, maar aan de andere kant kan het ook rust in de hoofd van de sub brengen. Hij kan immers niets.

Waardering

Uiterlijk 5 (Netjes afgewerkt, ziet er solide en toch sierlijk uit)
Draagcomfort 5 (Heeft een goede pasvorm, alles sluit netjes op elkaar aan)
Prijs/kwaliteit 3 (Waar voor je geld)
Vaker gebruiken: Ja
Aanbevelen Ja
Eindcijfer 8

Het is natuurlijk best een behoorlijk bedrag, maar ik vind zeker dat je met dit product waar voor je geld krijgt. Ik heb goedkopere alternatieven gezien en die hebben absoluut een slechter draagcomfort en ik heb zelfs een keer meegemaakt dat een goedkopere uitvoering tijdens het hardlopen spleet, waardoor er een velletje tussen de twee delen kwam. Je slaaf pijnigen is leuk, maar dan wel op een bewuste manier.

Technische productinformatie

Naam CB-6000 kuisheidskooi ini Chroom (35 mm)
Merk CB-X
Materiaal Polycarbonaat
Gewicht 270 gram
EAN 0094922298522
Kleur zilver
Lengte 10 cm
Diameter 3,8 cm
Prijs 139,95 euro

Verkoopinformatie

De CB-6000 is te koop bij shop.bdsmforyou.nl.

Meer informatie

Meer BDSM product besprekingen
CB of Chastity belts, wat is het?

8 reacties

 • Avatar

  Duidelijk verhaal! Leuk om weer zo’n productbespreking te lezen. Ik zocht ook nog steeds een goede CB voor mijn sub, moet zeggen dat deze mij zeker aanspreekt.

 • Avatar

  Ik zou graag zo’n cb willen hebben, maar zoek nog een Meesteres voor het beheer van de sleutel.

 • Avatar

  De 6000 (en de 3000 ook) zijn prima cb’s. Toch een kleine kanttekening die nauwelijks wordt genoemd. Mannen die ‘zwaar geschapen’ zijn (en nee, dat is niet groot geschapen per definitie) hebben een probleem met de ringen. Bij mij past de grootste ring van het uitbreidingspakket (5 ringen met een diameter groter dan de grootste standaard ring) nog steeds niet waardoor bloedvaten worden afgeklemd die niet afgeklemd horen te worden. Een cb is een mooi apparaat maar niet als volgende week je hele zaakje eraf valt. Altijd goed meten van te voren of je binnen de afmetingen van de cb valt. Voor de rest inderdaad een heel mooie toy.

  • bdsmforyou

   Het is zeker heel verstandig de maten te controleren, zeker als je hem voor langere periode wil/moet gaan dragen, is het belangrijk dat hij goed past. Kuisheid is leuk, maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn.

 • Avatar

  Mijn sub heeft het genoegen mogen smaken in een metalen CB te verblijven. Zwaar, dus dit een mooie vervanger kunnen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *