De schoonheid van de Single tail

Een “single tail” verwijst naar een type zweep met één enkele staart of slagkoord. Dit in tegenstelling tot zwepen met meerdere staarten, zoals de “cat-o’-nine-tails”. De single tail zweep is een veelzijdig instrument en kan variëren in lengte, dikte, materiaal en ontwerp, afhankelijk van het beoogde gebruik en de voorkeur van de gebruiker. Ik vind single tails enorm sexy en volgens mij kan een lady nooit genoeg single tails aan de muur hebben hangen. Vooral de langere zwepen zijn pure schoonheid. Is mijn persoonlijke mening. Ach, andere dames maak je blij met tasjes, en deze lady maak je blij met een mooie zweep.

De schoonheid van de Single tail

De kenmerken van de single tail

Een single tail zweep bestaat typisch uit een handvat en een enkele, lange, flexibele staart. Deze staart kan glad of gevlochten zijn en is vaak gemaakt van materialen zoals leer, kunstleer, touw of zelfs rubber. De lengte van de zweep beïnvloedt de impact en de precisie. Langere zwepen kunnen een grotere impact hebben maar vereisen meer vaardigheid om nauwkeurig te hanteren. Het correct en veilig hanteren van een single tail zweep vereist vaardigheid en training. Een onervaren gebruiker kan onbedoeld zichzelf of anderen verwonden.

Het typische geluid

De zweep is bekend om het kenmerkende knallende geluid dat het maakt als het met hoge snelheid wordt gezwiept en de staart door de lucht snijdt.

Het gebruik van de single tail

Naast het gebruik binnen de BDSM zijn wordt de single tail ook voor andere doeleinde gebruikt. Variërend van vee drijven en paardrijden tot sportieve en recreatieve activiteiten. In sommige culturen hebben single tail zwepen historische en symbolische betekenissen. Ze zijn ook gebruikt in verschillende historische contexten, zowel voor werk (zoals bij het hoeden van vee) als in strafrechtelijke en disciplinaire situaties.

Hoe oefen je met een single tail?

Je kunt het beste oefenen op een kussen, voor je aan de slag gaat op je sub of slavin. Leer verschillende slag technieken. Onderhands, bovenhands, een horizontale slag, het heeft allemaal een andere impact. Daarbij kost het maanden om de zweep goed onder de knie te hebben, zodat je precies daar slaat waar je hem wilt hebben. Het is dus géén zweep om zomaar – zonder oefening – tijdens het spel te gebruiken. Je kunt de ander ermee serieus verwonden.

Oefening baart kunst

De single tail is géén beginners zweep. Je hebt verschillende single tails, zoals de Bullwhip, Stock whip, Snakes, Signal, Stokzweep, Multitail en nog veel meer. Een single tail is door zijn lengte wat moeilijker te hanteren en laat zeker ook zijn sporen achter op je sub. Een beetje (veel) oefening voordat je je gaat uitleven op je slaaf, is dus wel gewenst.

Bullwhip

De bullwhip spreekt van alle single tails waarschijnlijk het meest tot de verbeelding. De lengte van deze zweep kan variëren van 1.80 tot 3.60 meter. Meestal heeft hij een houten handvat, bekleed met leer. Het meest perfecte leer voor een single tail is kangaroeleer, omdat dit leer heel compact van structuur is. Het brede deel van een goede bullwhip heeft een vlechtwerk van minimaal 12 strengen. Naar het uiteinde van de zweep kan dat aantal teruglopen tot 6.

De verkrijgbaarheid van een goede bullwhip is in Nederland klein. Beter kun je op zoek in Australië of Noord-Amerika. Ze zijn echter niet goedkoop. Een goede bullwhip kost al snel zo’n 400 euro (5 feet) oplopend tot zo’n 700 euro (12 feet). En dan heb ik het over “vanaf” prijzen, want in de webshop van David Morgan zie ik ook bullwhips voor zo’n 1600 euro.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is een speculum of eendenbek?
Touw voor de bondage, waar kies je voor?
Beginnen met BDSM

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn