Temperture play, het spel van hitte en kou

Temperture play is een intens sensatiespel waarin je speelt met hitte en kou. Het kan zo intens zijn, dat de ontvanger op enig moment niet meer weet of het kou of hitte is dat hij ervaart. Het doel van temperatuurspel is om de elementen warmte en kou te gebruiken om de zintuigen te versterken. Het meest bekende onderdeel van temperture play is natuurlijk het gebruik van ijsblokjes en gesmolten kaarsvet, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: bevroren of gekoeld fruit, warme olie, water koud of warm (de douchekop met warm water tegen de vulva is echt jammie), een verwarmde/gekoelde handdoek in de nek van je sub, zelfs een Golden Shower kan er onderdeel van uitmaken. Wat je bijvoorbeeld ook kunt doen, voor je orale seks uitoefent, eerst een slok hete thee of koud glas water nemen. Je hebt ineens een volledig andere sensatie.

Temperture play, het spel van hitte en kou

Opbouw van het spel

Je huid is je grootste orgaan en zit vol met temperatuurreceptoren, met temperature stimuleer je deze op verschillende plekken. Eigenlijk is onze huid zo’n beetje de grootste erogene zone. Verschillende temperatuurwaarnemingen kunnen daarom behoorlijk opwindend zijn. Van zachte strelingen tot pittige prikkels. Wanneer je huid in aanraking komt met een koud of heet object worden de neuroreceptoren in de huid gestimuleerd. Dit maakt de huis gevoeliger, waardoor iedere aanraking daarna, intenser wordt beleefd.

Minstens de helft van de sensatie wordt bepaald door onwetendheid. Belangrijk dus om de sub een masker over zijn gezicht te doen, zodat hij niet weet wat er op hem af gaat komen. Op die manier heeft hij al zijn zintuigen die hij nog wel heeft, nodig om te ervaren. Kou kan op die manier overgaan in hitte en andersom.

Speeltjes van RVS of glas

Er zijn voldoende toys die zich prima lenen voor temperature play, denk bijvoorbeeld aan speeltjes die gemaakt zijn van RVS of glas. Beide materialen lenen zich prima om vooraf op te warmen of juist af te koelen. Een buttplug of dildo voelt ineens een stuk intenser wanneer het een andere temperatuur heeft gekregen. Leg deze toys vooraf gerust op de verwarming of in een bak met ijswater. Succes verzekerd.

Wil je het extra spannend maken? Wikkel iemand dan eerst in de folie. Eenmaal ingewikkeld, kun je hier en daar gaatjes maken waarbij je druppels ijswater laat vallen of juist gesmolten kaarsvet.

Wat zijn de beste lichaamsplekken voor temperature play?

De meest voor de hand liggende zijn wellicht de tepels, maar er zijn veel meer lichaamsdelen die zich goed lenen voor dit type spel. Denk bijvoorbeeld aan de borst, rug, armen, benen (binnenkant dijen!!), maar ook de vagina of de pik zijn prima plekken. Bouw het echter langzaam op.

Waxplay

Het spelen met kaarsvet is natuurlijk een bekende vorm van temperature play. Hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen, kun je in dit blog nalezen, dat ga ik niet weer herhalen. Bij temperature play kun je kiezen uit kaarsen met een verschillende smelttemperatuur. Of juist afwisselen met koud water, of ijsblokjes. Juist de afwisseling bepaalt de intensiteit.

Fire cupping

Ook cupping kan onderdeel uitmaken van temperature play en dan met name “fire cupping“, waarbij de lucht in de glazen bollen eerst wordt verhit, voordat je de bollen op de huid zet. De hitte zorgt ervoor dat de bol zich vacuüm zuigt aan de huid.  Ervaren cuppers, kunnen verschillende zuigkracht creëren door de hitte van de beker te regelen.

Fire cupping werd overgenomen van traditionele en holistische geneeskundegemeenschappen . Cupping werd in de westerse geneeskunde al in de Amerikaanse Burgeroorlog gebruikt om de bloedcirculatie te stimuleren . Het wordt nog steeds gebruikt (vaak met dezelfde naam) door masseurs en in de Chinese geneeskunde (waar het zou dateren van vóór de traditionele naaldacupunctuur), evenals in de traditionele Arabische geneeskunde. Maar dus ook binnen de BDSM.

IJsblokjes

Ik kan me het moment nog herinneren dat ik mijn huidige slavin voor het eerst zag. Ze had een uur in een SM-club op mij moeten wachten, omdat ik wat verlaat was. Best spannend voor iemand die nauwelijks ervaring heeft met BDSM. Gelukkig werd ze goed opgevangen door de eigenaren van de club en een andere slavin. Vrij snel na onze kennismaking, had ik glas Cola Zero in mijn handen, mét ijsblokjes. Ik kon het niet laten om één van de koude blokjes, in haar kutje te laten glijden. Vervolgens moest ik vreselijk lachen om haar verschrikte gezicht. Niet alleen door de kou, maar ook omdat ze dit even niet had zien aankomen. En haar broekje werd natter en natter…

IJsblokjes zijn vrij onschuldig maar geven altijd een fijn effect. Ik gebruik ze ook wel eens in combinatie met wax play, waarbij ik de hete was afwissel met het koude ijs. Het ijs wordt op die manier vanzelf hitte en de hitte wordt kou. Het is uiteindelijk nog maar moeilijk te onderscheiden. Ik hou van die verwarring.

Temperature en veiligheid

Het spreekt voor zich dat het spelen met verschillende temperaturen altijd het risico heeft van verbranding of bevriezing van de huid. Dat is dus iets waar je rekening mee moet houden. Het lichaam kan gedeeltelijk in ijswater worden ondergedompeld, maar houdt iemand altijd in de gaten. Je wilt ook niet dat iemand onderkoeld raakt. Bij gebruik van hitte is het natuurlijk noodzakelijk om te voorkomen dat de huid van de sub verbrand. Kijk dus altijd uit.

Leg je seksspeeltjes liever vooraf niet in de vriezer; bevroren voorwerpen kunnen schade aanbrengen op de huid. je kunt je glazen of RVS dildo’s wel vooraf in de koelkast leggen of even onderdompelen in ijswater.

Dit geldt natuurlijk ook voor opwarming van je speeltjes, dit doe je natuurlijk ook niet in open vuur, een oven of magnetron. Warm de speeltjes gewoon op via de warme kraan, een schaal met warm water of op de verwarming.

En vergeet vooraf geen safewoord af te spreken! Mocht het toch allemaal te heet (of koud) worden, dan kan iemand op tijd aan de bel trekken.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wax play: Over kaarsen, was en kaarsvet
BDSM termen en uitleg

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn