Zachte verrassingen, als afwisseling

Sommige mensen denken dat BDSM alleen maar draait om pijn, pijner, pijnst. Of iets van die strekking. Dat is natuurlijk onzin. De meest heftige momenten zijn soms met mijn nagels, terwijl ik zacht de huid streel. Voor vele subs een onmogelijke opdracht om dan stil te blijven slaan (wat dan weer reden is om te straffen). Geloof me, de meesten houden het beter vol als ik ze met één van mijn zwepen sla. Juist die zachte verrassingen tussendoor, het onverwachte, geven diepte aan een spel. Alleen maar voluit slaan (of wat je ook maar doet), daar zit geen verdieping in. Veelal gaat het om het onverwachte.

Zachte verrassingen, als afwisseling

Wat kun je gebruiken?

Als zachte verrassingen kun je natuurlijk je vingers gebruiken om te strelen of zacht te kriebelen met je lange haren, maar je kunt er natuurlijk ook andere materialen voor gebruiken. Denk aan een struisvogelveren, een kietelaar, een paardenhaar zweep, maar bijvoorbeeld ook een zachte kwast, een haarborstel of plumeau. Vooral als de huid al onder handen is genomen en rood is, kunnen ook dit soort “zachte strelingen” nog pittig binnen komen.

Een intens BDSM spel

Wat ik in de eerste alinea al schreef, een intens BDSM spel varieert van hard naar zacht, van hoogte naar diepte, van streng naar lief en van bekend naar onbekend. Het is juist de afwisseling wat een spel intens kan maken. Niet weten wat je kunt verwachten en je daardoor niet ergens voor schrap kunnen zetten. Het is het pure ondergaan, wat juist het hoofd leeg kan maken. Het niet weten wat je kunt verwachten. Dat is het ultieme spel van Macht en Overgave.

Deze afwisseling kun je natuurlijk bij verschillende speltechnieken toepassen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk tijdens het zwepen, maar doe het ook eens tijdens een spanking of een foliebondage. Zelfs met Needleplay kun je het toepassen, door bijvoorbeeld met een naald zacht langs de huid te gaan.

Zacht
Zacht
Zacht
Zacht

Ritme van de slagen

Houd er rekening dat niet iedereen deze afwisseling kan waarderen. Soms heeft een sub het nodig juist via het ritme van de toegediende slagen in een bepaalde modus te komen om de pijn te reguleren. En juist het ritme van de slagen nodig hebben, om af te dalen in zichzelf. Iedereen is anders en gaat hier anders mee om. Hoe vaker je met elkaar speelt, hoe beter je elkaar leert kennen en hoe beter je weet hoe je met elkaar kunt afdalen in de diepere lagen. Blijf dus vooral met elkaar praten.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is een fetisj en welke zijn er?
De meerdere functies van maskers

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn