Wat is afbinden? En kan het kwaad?

Wellicht weet je precies wat de term “afbinden” betekent, maar misschien heb je ook totaal geen idee. Ik leg het dan graag voor je uit. Want stel je voor dat je vol overtuiging aangeeft dat je dit zou willen beleven, maar eigenlijk blijkt het een absolute don’t te zijn. Zo wordt CB en CBT vaak genoeg door elkaar gehaald en geloof me, dat is écht niet handig. Daarom een korte uitleg met wat er wordt bedoeld met “afbinden”. In dit geval vormt het bijvoorbeeld één van de vele mogelijkheden van CBT. Mijn grote favoriet. Maar er is zeker meer…

Wat is afbinden?

Geslachtsdelen

Natuurlijk kunnen alle lichaamsdelen worden afgebonden, maar meestal wordt met “afbinden” toch wel het afbinden van de geslachtsdelen bedoeld, of van de borsten. In het geval van een mannelijke sub, de pik en ballen. De huid gaat hierdoor zwellen, wat als opwindend kan worden ervaren. Het afgebonden lichaamsdeel voelt anders aan. Je kunt een beetje spelen met het afbinden, want bind je een slappe pik af, dan wordt een erectie lastig. Bind je een stijve pik af, dan wordt deze erectie vaak verlengd. Het is maar net wat je wilt natuurlijk. Of eigenlijk, waar je zin in hebt.

Bij de dames zijn het overigens de borsten die zich hier prima voor lenen (mits geen implantaten). Voor de borsten kan het beste worden gekozen voor een dik soepel touw wat niet te strak wordt omgebonden. Hoe strakker de bondage, hoe korter je het mag laten zitten. Grote borsten hebben ook wat meer aandacht nodig, want deze bevatten namelijk veel vetweefsel. Vetweefsel is niet zo goed doorbloed waardoor het eerder geneigd is om af te sterven.

Kun je ongestraft lichaamsdelen afbinden?

Nee. Het is dus belangrijk om de gezondheid in de gaten te houden, want afbinden is niet volledig zonder risico. Ledematen kunnen wat langer afgebonden worden (onder gunstige omstandigheden) zonder permanente schade, maar voor de pik en de borsten ligt dit toch anders. Juist deze lichaamsdelen kunnen minder goed tegen beknelling. In de borsten kan zelfs weefselschade optreden en bij penissen kunnen de zwellichamen beschadigd raken. Liever daarom borsten en penissen niet langer dan een kwartier afknellen. Pas ook op met mensen met diabetes en trombose. Deze lopen extra risico. Je mag je sub best laten lijden, en ontberingen laten ondergaan, maar hij/zij hoeft nou ook weer niet stuk.

Let erop dat er geen zenuwen worden bekneld. Dat is nog schadelijker dan het blokkeren van de bloedsomloop. Belangrijk goed te weten waar de zenuwen lopen en de signalen van het lichaam goed in de gaten te houden (slapen, tintelen, gevoelloosheid, verkleuring en beperkte bewegingskracht).

Wat is leuk aan afbinden?

Als eerste is een afgebonden pik en ballen een mooier gezicht dan wanneer je dat slurfje zo sullig tussen zijn benen ziet hangen. Het blijft een lullig gezicht, zeg maar. Maar er is nog een extra leuke bijkomstigheid, aan het einde, als je het touw gaat verwijderen. Als je namelijk – door aan het touw te trekken – het touw vlot verwijderd, krijg je een “helikopter effect”, dat wil zeggen, een ronddraaiende pik. Dat is overigens niet alleen een leuk gezicht, maar het is ook pijnlijk op deze manier. De kans is groot dat dit níet in stilte gebeurt.

En dat gekreun en gekerm is dan natuurlijk weer heerlijk om te horen! Eh… dat is een persoonlijke note.

Meesteres Moriah

Meer informatie

De sensatie van een foliebondage
Hoe doe je precies een hogtie?
Hogtie with hand and anklecuffs
Touw voor bondage, waar kies je voor?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© Foto: 123rf.com

BDSMforyou lijn