Wat zijn alligatorklemmen?

Alligatorklemmen zijn kleine, veerkrachtige klemmen die vaak worden gebruikt om tijdelijk elektrische verbindingen te maken. Je hebt ze misschien wel eens gezien, zelfs zonder dat je het besefte. Denk aan die kleine metalen klemmetjes met tandjes die eruit zien alsof ze zo uit de bek van een miniatuur krokodil komen. Ze danken hun naam dan ook aan hun gelijkenis met de bek van een alligator. Juist die tandjes zorgen ervoor dat ze binnen de BDSM een gemeen alternatief op de (bijvoorbeeld) tepelklemmen kunnen vormen. En ook juist door die tandjes niet volledig zonder risico.

Wat zijn alligatorklemmen?

Verschillende benamingen

Zoals veel producten, hebben alligatorklemmen verschillende benamingen. Een van de meest voorkomende alternatieve namen is krokodilklem. Krokodil of alligator, ze hebben min of meer dezelfde gemene tanden. In sommige delen van de wereld, vooral in het Verenigd Koninkrijk, worden ze krokodilklemmen genoemd. In Amerika hoor je meestal de term alligator clip, wat natuurlijk gewoon de Engelse versie van alligatorklem is.

Hoe zien ze eruit?

Laten we het uiterlijk van deze handige klemmen eens nader bekijken. Alligatorklemmen variëren in grootte, maar hebben allemaal een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Ze zijn meestal gemaakt van metaal, met een veermechanisme dat ervoor zorgt dat de bekken stevig sluiten wanneer je ze niet indrukt. De bekken zijn vaak getand, wat helpt om een stevige grip te krijgen op kabels en draden.

Veel alligatorklemmen hebben een gekleurd isolatiemateriaal rond het handvat. Dit isolatiemateriaal, vaak van plastic of rubber, helpt om te voorkomen dat je een schok krijgt wanneer je de klem vastpakt. De kleuren zijn meestal rood en zwart, wat helpt om de positieve en negatieve polen van elektrische verbindingen te onderscheiden.

Alligatorklemmen op je sub!

Ze zijn een leuk (en pijnlijker) alternatief voor de knijper. Ze klemmen net zo goed als knijpers maar met hun scherpe tandjes komt het net wat pijnlijker binnen. Ze laten ook mooie sporen achter, wanneer je ze verwijderd, zodat er mooie patronen op de huid verschijnen. Het klinkt allemaal leuk en aardig (en met een beetje zorgvuldigheid en souplesse is dat het ook), maar pas toch een beetje op met deze klemmen. Het zijn geen lieverdjes. Gezien hun normale functie, is de klemkracht behoorlijk maar de gemene tandjes maken de klem nog heftiger. Alligatorklemmen er met een zweep afslaan of zonder open te knijpen van de sub af te trekken, is géén optie!! De tandjes trekken de volledig huid open en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Verschillende soorten tepelklemmen, waar kies jij voor?
Knijpers, een goedkope klem voor (bijna) ieder lichaamsdeel
De knijpkracht van schaarklemmen
De mogelijkheden van nipple torture of tepelmarteling

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Afbeelding: BDSMforyou

BDSMforyou lijn