Anal beads of anaalballetjes

Ondanks de naam anal beads, anaalkralen of anaalballetjes, kunnen deze Chinese balletjes ook vaginaal gebruikt worden. Het zijn harde balletjes die aan een soort koord zijn geregen. Ze kunnen gemaakt zijn van kunststof maar ze zijn er ook die gemaakt zijn van metaal, glas en tegenwoordig zie je ze vooral veel uitgevoerd in siliconen. De balletjes zelf zijn zo’n 1 a 2 centimeter. Aan het einde zit vaak een ring, zodat de ketting weer eenvoudig te verwijderen is.

Anal beads of anaalballetjes

Voor wie zijn de kralen bedoeld?

De anal beads zijn zowel voor vrouwen als mannen en ook een beginneling kan hier prima mee aan de slag.

Hoe werkt het?

De anal beads hebben twee of meer kralen die één voor één naar binnen worden gebracht, in de anus of in de vagina. Je kunt ze een beetje heen en weer bewegen wat seksueel kan prikkelen. De anal beads worden vaak “vriendelijker” ervaren dan een buttplug. Ze zijn immers niet zo groot en zien er ook wat minder intimiderend uit. Vaak verschillen de kralen van grootte en lopen ze van klein naar iets groter.

Hoeveel kogeltjes je uiteindelijk naar binnenbrengt is afhankelijk van wat jij prettig vindt. Het is de bedoeling dat je ze vlak voor het orgasme verwijderd, balletje voor balletje. Dit gevoel zal het orgasme nog verder versterken. Te vroeg getrokken? Nou ja, dan prop je hem gewoon nog even terug. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon laten zitten, sommige vinden het gevoel van de aanwezigheid van deze balletjes in de anus, al heel prettig.

Bij vaginaal gebruik zal het niet altijd nodig zijn, maar bij anaal gebruik is het verstandig om voldoende glijmiddel te gebruiken.

Anal play
Anal play
Anal play
Anal play

Het verschil tussen anal beads en een anaalketting

Hoewel ik hier de woorden door elkaar heen heb gebruikt, schijnt er een verschil te zitten tussen een anaalketting en anal beads. Bij een anaalketting is er over het algemeen meer ruimte tussen de verschillende balletjes. Hierdoor is het eenvoudiger de balletjes één voor één er in (en uit) te doen. Daarbij hebben niet alle anal beads een trekkoordje en is dit bij de anaalketting wel het geval.

Verschillende vormen

Zoals bijna iedere toy, is er ook op de gladde balletjes van de oorspronkelijke anal beads flink wat doorgeborduurd. Zo zijn er tegenwoordig ook anaalballetjes te koop met nopjes, gleuven en ribbels. Je kunt je voorstellen dat iedere afwijking in de gladheid, een ander gevoel geeft, maar dat er ook meer weerstand is, dus dat ze minder makkelijk naar buiten komen.

Experimenteer

Het is vooral belangrijk dat je gaat ontdekken wat jij het fijnste vindt. Gladde ballen, ribbel ballen, 2 balletjes erin, 4 balletjes erin, anaal of vaginaal en je kunt zelfs die ring nog gebruiken om er een vibrator in te steken, voor nog meer plezier!

Is het je eerste keer dat je met anal beads aan de slag gaat? Bouw het dan rustig op. Begin met kleine gladde balletjes en gebruik vooral veel glijmiddel.

Hygiëne

Vergeet niet na afloop de toy te reinigen. Je kunt hem eerst afspoelen met warm water en een milde zeep en als je het helemaal goed wilt doen, maak je hem daarna nog extra schoon met een desinfectiemiddel of goede toycleaner. Wil je tussendoor switchen met de anal beads van anaal naar vaginaal, zorg er dan ook voor dat je tussendoor reinigt of een condoom gebruikt. Anders kunnen er darmbacteriën in de blaas terecht komen wat kan leiden tot een blaasontsteking.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is de bedoeling van geisha loveballs?
Hoe gebruik je een anaal douche om te spoelen?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn