Wat is de bedoeling van Geisha love balls?

Geisha love balls zijn kleine (metalen) balletjes, ook wel ben-wa-ballen, loveballs, liefdesballen, lustkogels of genotsknikkers genoemd. De oorspronkelijke balletjes waren zo’n twee centimeter groot en los in de vagina gedaan. Bij de moderne versie worden de balletjes ook wel eens aan een touwtje geregen. Tijdens het penetreren worden de balletjes ingehouden. De balletjes geven op dat moment een extra kick voor de man en de vrouw.

Wat is de bedoeling van Geisha love balls?

Training van de bekkenbodem!

De balletjes kunnen ook worden gebruikt tijdens een disciplinair spel. Als je namelijk de bekkenbodem niet aanspant, rollen de balletjes eruit… Het resultaat van dit aanspannen is dat een orgasme wordt versterkt door het aanspannen en ontspannen van de spieren. Wordt je gelijktijdig gepenetreerd, dan geniet de man hiervan mee, omdat de penis strakker wordt omvat door de vagina.

Oorsprong van de naam Geisha love balls

De Geisha love balls danken hun naam omdat deze balletjes inderdaad werden gebruikt door geisha’s om de mannen nog meer te kunnen plezieren. De originele balletjes waren doorgaans kleiner en gemaakt van goud, zilver of ander edel metaal. De balletjes zijn hol met een gewichtje erin, wat de bal kan laten rollen. Men beweert dat bedreven geisha’s, met de op deze manier geoefende spieren, mannen in extase kunnen brengen.

Hoe werken de Geisha love balls?

Je brengt de balletjes in de vagina. Gebruik eventueel wat glijmiddel als het wat stroef gaat. Zorg ervoor dat ze bovenop de bekkenbodemspier liggen (ongeveer de plek van je tampon). Door het gewicht van de balletjes, in combinatie met de zwaartekracht, willen de balletjes uit de vagina ontsnappen. Om dit te voorkomen moet je de bekkenbodemspieren samentrekken. Hierdoor worden de bekkenbodemspieren gestimuleerd. Het trainen van deze spieren kan meer plezier geven tijdens de seks.

Je kunt de training gewoon overdag doen, als je toch bezig bent. Doe het echter niet langer dan een half uur. Een langere training kan zorgen dat de bekkenbodemspieren gespannen raken en klachten gaan veroorzaken.

Meerdere toepassingen

Je kunt ze gebruiken als voorspel van een spannende avond of inderdaad als training van de bekkenbodemspieren na de bevalling of wanneer je op latere leeftijd last krijgt van urineverlies. Vrouwen op leeftijd of na een bevalling kunnen soms ervaren dat ze de blaas niet helemaal meer onder controle kunnen houden, met als gevolg urineverlies bij een nies-, hoest- of lachbui. Het trainen van de bekkenbodemspieren kunnen hier ook een positieve bijdrage aan leveren om weer meer controle over de blaas te krijgen.

geisha love balls
geisha love balls
geisha love balls
geisha love balls

Soorten en maten

De geisha love balls, zijn verkrijgbaar in verschillende maten, gewichten en wel/geen vibratie. Je kunt je voorstellen hoe kleiner het balletje, hoe lastiger het is om hem binnen te houden (en dus hoe zwaarder de training). Ook zwaardere balletjes zijn lastiger.

De kleinere balletjes hebben een doorsnede van zo’n 2 cm, dit kan oplopen naar balletjes met een doorsnede van zo’n 4,5 tot 5 cm. Er zijn vibrerende balletjes, duotone balls, magnetische balletjes (goed geschikt voor beginners) en kegelballetjes.

Ben je een beginner? Kies dan voor wat lichtere ballen en bouw het gewicht langzaam op.

ModelVibrerendMagnetischSpierversterkingSeksueel genot
VibrerendXX
MagnetischXX
DuotoneXXXX
KegelballenXX
Meesteres Moriah

Meer informatie

Het verborgen genot van het trilei
Het trillende plezier van een vibrator

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn